Norges beste på mote og skjønnhet: STYLISTA - COSTUME - STELLA

KONY 2012

En bloggleser sendte meg link til denne filmen i går. Og jeg vil så veldig, veldig gjerne at ALLE dere skal se den. Den har et utrolig viktig og sterkt budskap, og jeg har selv kjøpt et actionkit her. Hvis ikke du har anledning til å gjøre det selv, kan du i det minste være med på å spre filmen videre. Sammen utgjør vi en stor forskjell!

Du skjønner hva jeg mener når du ser filmen. Og jeg håper du tar deg tiden til å se hele, for den fortjener oppmerksomheten din.

72 Kommentarer

Relatert innhold

Kommentarer

Vilde
kjempebra at du setter fokus på dette!
Stine
"Where you live should not determine whether you live..." Å sette lys på de usynlige barna og spre informasjon om urett som foregår andre steder i verden er uten tvil viktig. Jo flere som vet, jo flere vil engasjere seg for at noe skal skje - og at noe må skje er vi alle enige om. Hva som bør skje er derimot vanskeligere å ta stilling til og avhenger av utallige faktorer. Bør vi sende inn militære styrker og ta over all makt i landet for å rydde skikkelig opp? Bør vi støtte landets allerede sittende styringsmakt og militære styrker slik som denne organisasjonen ønsker å gjøre? Hva risikerer vi ved de ulike alternativene? Ved førstnevnte kan vi risikere motstand fra et folk som ikke vet bedre. Vi kan risikere at den sittende makten gjør situasjonen verre for å beholde makten. Vi kan risikere en uutholdelig situasjon der de vi prøver å hjelpe sloss blindt tilbake, helt uvitende. Ved å støtte militære for å få tak i Kony kan vi risikere å støtte mer korrupsjon og urett. Hva vet vi egentlig om hvordan militæret oppfører seg i dag og hva slags normer de lever etter? Å vokse opp i et land rammet av uro, urett, redsel, våpen og elendighet om hverandre får man et helt annet syn på verden enn det vi i vest er oppvokst med. Voldtekt, drap, korrupsjon og tortur kan like gjerne være en del av hverdagen for myndighetenes soltater i Uganda som Konys "hær" og andre grupper som herjer i liknende land. Vil vi egentlig støtte dette? Ved å gå inn på feil måte kan vi ramme flere uskyldige. Å sette et lys på denne saken og de usynlige barna er uten tvil viktig. Kritikken til denne videoen går derimot på hva organisasjonen bak den støtter. Mange deler blindt uten å undersøke dette, men det er viktig å sette seg inn i politikken og problemene som ligger rundt. Dersom det hadde vært slik at vi kunne fly inn med helikopter å plukke opp Kony hadde nok dette blitt gjort asap. Problemet og årsaken til at ting tar tid i slike situasjoner er politiske og dyptliggende. Anbefaler de fleste å google litt før de deler. Evt velge å dele nyhetsartikler eller statuser om situasjonen og elendigheten alene for å sette lys på situasjonen og de uskyldige som blir rammet fremfor å støtte en organisasjon med et konkret mål uten å sette seg inn i konsekvensene av hva de støtter. Håper dette var en forklaring på kritikken. Har ikke satt meg veldig inn i dette selv, men jeg er alltid nøye med å ta et politisk standpunkt eller støtte/være i mot noe, før jeg vet hva det gjelder. Nok en gang: å få Kony og all urett som foregår frem i media ER viktig. Så det kommer noe godt ut av å dele :-)
mari
ÅH supert annette! at du som har så stor lesergruppe sprer dette budskapet er fantastisk :)
aleo.sophie
oh my god im speechless...
supermarie
Oi så rart, jeg satt akkurat og så på den filmen i stad og jeg fikk så UTROLIG lyst til å gjøre noe...! Bra du deler! :-)
H
Betalte du noe i frakt for settet?
Marlene
HELT fantastisk! #TogetherWeCanChangeTheWorld Takk for at du tar deg tid!
Annette
Ja, det ble $43.20 totalt
Nina
Jeg kjøpte nettopp et armbånd derfra, så viktig at du har med denne på bloggen din. Jeg har tenkt til å spre videoen overalt hvor jeg kan, og håper resten av leserne dine gjør det samme! :)
Susie
Takk Annette! Du er superflink. Laa oss haape at flere ser og skjonner viktigheten av aa spre budskapet. Stor klem til deg!
Marlene
Fantastisk at du tar deg tid til å dele dette! Selv skal jeg delta på "Stop Kony" i bergen 20.april!
Maja
jeg er SÅ glad for at du har skrevet innlegg om dette! Jeg så den selv i natt, kun fordi én person hadde delt den på facebook. Og jeg skal også bestille actionkit nå, og planlegger å arrangere stop kony i hjmbyen min natt til 21. april. Har lyst til å tapetsere alle vegger og flater! Derfor er det så bra at du med så stor innflytelse deler dette, for du kan nå ut til sååå mange :-)
Johanne Grov
Så den selv og postet den på bloggen min i går. Virkelig bra at så mange poster den nå! :)
Mina N
Nettopp donert til dem. Fantastisk bra at du bryr deg Annette. :)
Caroline
Så bra Annette! Skal selv delta i Trondheim, og actionkitet er på vei hjem. Du gjør en utrolig god jobb med å spre budskapet. Forbilde nr 1
Marlene
Fint du deler dette, setter jeg pris på <3 Dagens gode gjerning!
aleen
thanks for sharing. i never saw the movie before and it made me cry. but i cried because it always amazes me when people try to change bad things into good. i so gonna share it on facebook and i hope a lot of people do the same. there are many of awesome people outthere and the movie reflects so much love for doing the right things in life. that is great. aleen
Caroline
Anbefaler deg å se machine gun preacher. Er en film om nettopp dette. Helt forferdelig, men en veldig bra film!
Eline
Denne videoen tar helt av! Fint at folk sprer budskapet om Kony men jeg tror desverre at få vet at denne kampanjen støtter militær invasjon i samarbeid med det Ugandiske militæret (som ikke akkurat er fri for anklagelser selv). Før dere bestemmer dere for å støtte Kony kampanjen, les litt på denne siden:visiblechildren.tumblr.com/ Noe bør gjøres, men jeg syntes Cover the Night og Kony eventene rundt om i verden ikke skal ta utgangspunkt i at militær invasjon er den eneste/letteste løsningen.
tine
Tusen takk for at du deler denne! Jeg selv kjøpte et armbånd!
Elisabeth
Så nettop denne på facebook, kjempebra at du deler den på bloggen! :)
Ida D.
Marlene, hvor kan man finne informasjon om hva som skjer i Bergen?
elise
skaff dere informasjon og kunnskap før dere støtter en slik organisasjon!. bare 31% av pengene til Invicible Children gikk til veldedige formål ifjor. De støtter også det militæret i Uganda, altså mer krig og våpen. Våkne kjære dere, ikke støtt en organisasjon bare fordi de har en virtuell video.
Annette
Hva er alternativene, mener du?
Henriette
herregud, blir så glad når jeg ser for dele denne videoen! det er så bra når vi bryr oss :)
Mari
Det er alltid to sider av en sak. Eierne/lederne av dette foretaket gir seg selv 80 000 dollar i lønn, altså 2.77% av alle inntektene. De støtter millitære i Uganda som også voldtar kvinner. Jeg synes du burde ta en liten sjekk på diverse sider før du sprer dette budskapet. Det er bedre å donere penger til for eksempel amnesty eller andre som der rundt 90% av inntektene går til problemet istedenfor 30% som i Invisible children. De bruker mer penger på å promotere enn de gjør for å løse konflikten. visiblechildren.tumblr.com.nyud.net/
Mari
agreed.
silje
Hva er alternativet, som Annette skriver over her? Vi støtter dette for barna, fordi vi er medmenneskelige. Fordi vi bryr oss, og fordi vi vil forandre verden, og dette er en måte å gjøre det på. Er du naiv, Elise? Tror du ikke at både Plan, Unicef eller lignende veldedige formål også bruker en stor prosent av pengene de samler inn går til ansatte, andre sponsorer eller lignende? JO, selvfølgelig. Men det viktigste er at vi viser at vi vil stoppe Kony, og dette er hovedfokuset vårt. Redde uskylde, gjerne knøttsmå barn, som blir utsatt for ting et menneske aldri skal bli...
Eline
fredsforhandlinger, internasjonalt press, styrke utdanning i området, freds syrker etc. Det er masse alternative løsninger og det er en drøss andre organisasjoner som er involvert i denne saken men som ikke tar utgangspunkt i at militær invasjon er løsningen på alle problemer (for det er det virkelig ikke). Poenget mitt er at folk bør støtte SAKEN, ikke nødvendigvis organisasjonen som står bak videoen eller løsningen de legger frem. Og misforstå meg rett, jeg får tårer i øynene av alle som sprer videoen på facebook fordi det er veldig fint, men jeg syntes det er viktig å ta debatten om hva som er riktig løsning på problemet.
Eline
Jeg tror ikke Elise er uenig i at Kony bør stilles for retten. Hvem med hodet på riktig plass vil være det? Poenget er at bruk av militær invajson for å få mannen bak lås og slå kan ha konsekvenser som kan gå ut over barnesoldatene, fordi han konstant er omringet av dem.Dermed redder vi dem ikke, vi sårer dem, eventuelt ender opp med å drepe noen av dem. Så dersom hovedfokuset er å redde uskyldige,knøttsmå barn som Silje skriver,så syntes jeg dere skal tenke dere litt om.
Merete
Synes det er litt skummelt at du og flere andre toppbloggere poster denne videoen ukritisk. Dere har tross alt veldig stor påvirkningskraft. Jeg håper du vil lese denne:visiblechildren.tumblr.com.nyud.net/ og tenke nøye igjennom om du fortsatt vil ha linken til kony2012 på siden din. Det er selvfølgelig helt opp til deg, men ville bare gjøre deg oppmerksom på det. Man må huske at det finnest flere insentiver til å starte en så stor kampanje, og oftest ligger det penger i det. Det at en liten organisasjon som invisible children klarer å få flere millioner treff på YouTube er ikke bare fordi filmen er bra. Her ligger det nedfelt flere millioner kroner i PR, og støttet av flere aktører som vi ikke vet hvem er enda.
Sanna
Huff så utrolig trist video..=/ Men den er også utrolig bra, det er så imponerende at en man kan gjøre så stor forskjell og få så mange til å se hva som skjer. Kjempe bra at du legger ut denne videon og hjelper til med å spre budskapet!:)
Susan
Du skrev i dollar hvor mye du betalte, hvor mye er det sånn ca i norske kr? <strong> svar: litt over 200 kr</strong>
Maren
Jeg har tenkt til å kjøpe kitet, men er det frakt eller moms eller noe annet som kommer på. Annet enn de 30$ (?) som det koster? :)
E
Tusen takk for at du viste oss dette! Jeg har alltid synes at du er sunt og flott forbilde, men ting som dette tar deg bare enda ett hakk opp. Godt å se at noen bruker "makten" fornuftig. Ps: Jeg så meg nødt til å støtte denne kampanjen med noen armbånd til både meg selv og familie, og fikk overtalt historie læreren min til å visen den til klassen og andre lærere. Stå på vidre! Beste bloggeren :)
Katrine
Syns det er helt forferdelig! Håper dette monsteret blir arrestert så fort som mulig..
Charlotte
Som flere har sagt over her, les litt kritisk ang denne organisasjonen Annette...
Liz
Syns egentlig det er litt ironisk å støtte en organisasjon som igjen støtter Ugandas president Yoweri Museveni, som igjen er kjent for å være en av de første som benyttet seg av barnesoldater. Så er enig med flere ovenfor at man burde utvise kildekritikk.
Annette
Obama har faktisk støttet denne gruppen og prøver å hjelpe, til og med FN gir sin støtte. Finnes det et bedre alternativ enn denne organisasjonen som faktisk gjør noe for å hjepe barnesoldatene i Uganda? Det du sier om at barnesoldatene konstant omringer han, og at vi ikke redder dem men vil såre dem, synes jeg var et dårlig poeng. Det er forferdelig om det oppstår en slik situasjon, MEN hvis Kony blir tatt på den måten, er det utrolig mange som vil slippe den sjebnen de lider i dag.
Annette
Ja, jeg har lest kritikken, og jeg støtter fortsatt gruppen. Om så 30 % går direkte til problemet så er det bedre enn ingenting! Det at de promoterer er jo grunnen til at de nå får så stor oppmerksomhet og kan gjøre en forskjell
Annette
Har lest mange diskusjoner om det, og jeg støtter dem fortsatt. Den tumblr-bloggen er i alle fall ikke til å stole på.
Annette
Hva foreslår du at man støtter i stedet? :)
Eline
Du kan gjerne få mene det var et dårlig poeng,men likeså syntes jeg om ditt poeng om at Obama støtter organisasjonen.Det at Obama støtter dem betyr nødvendigvis ikke noe som helst. Og hvor har du det fra at FN støtter organisasjonen? Har ikke lest noe om det. Jeg har da nettopp nevnt noen alternativer som jeg syntes er bedre? Dersom du ikke er enig, så spør jeg; hvorfor ikke? Hvorfor er denne organisasjonen det beste alternativet? Hvorfor militær invasjon? Det finnes mange andre organisasjoner som er langt mer pålitelige som prøver å hjelpe disse barnesoldatene og det finnes andre måter.Militære invasjoner feiler hele tiden og kan gjøre mer vondt enn godt i enkelte situasjoner, derfor stiller jeg meg kritisk.

Legg til kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Blogglistenhits