Norges beste på mote og skjønnhet: STYLISTA - COSTUME - STELLA

All My Favorite Looks

 

Siden det er altfor dårlig vær til å ta bilder i for tiden og jeg har fått arkivet mitt tilbake sjekket jeg ut litt gamle bilder og laget en throwback med antrekkene jeg er mest fornøyd med de siste årene. Har sett andre bloggere pleier ha noe lignende en gang i måneden, men jeg kjører heller et helt år (no shame ehhhhh). Stilen har jo forandret seg så mye de siste årene at det nesten er risikosport å legge ut, og hvor ble tiden av?!!

 

Husker dere disse bildene, noen favoritter kanskje?

 

 

1.

2.

3.

4.

 

5.

 

6.

7.

8.

 

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

21.

22.

23.

24.

25.

26.

27.

28.

29.

30.

31.

32.

33.

34.

35.

36.

37.

38.

39.

40.

41.

42.

43.

44.

45.

46.

47.

48.

49.

50.

51.

52.

53.

54.

55.

56.

57.

58.

59.

60.

61.

62.

63.

64.

65.

66.

67.

68.

69.

70.

71.

72.

73.

74.

75.

76.

77.

78.

79.

80.

81.

82.

83.

84.

85.

86.

87.

88.

89.

90.

91.

 

Så mange bilder og forskjellige moods, men jeg husker alle disse dagene som det var i går. Jeg har veldig lyst å utrykke min takknemlighet til dere som har gjort at ulrikkelund.com har blitt besøkt og lest så lenge nå. I flere år har speilrefleksen hengt over skulderen til en veldig snill (og flink) bestevenn, men det er minst like mye en reise jeg har tatt sammen med dere, så tusen tusen takk.

 

Specsavers Lunch

 

ulrikke lund specsavers

 

I går var det duket for trendlunch på Alex Sushi med Specsavers. Flinke Siri og Irma i Specsavers presenterte brilletrendene som kommer, couture designer Jørgen Simonsen snakket om hvordan han går gjennom designprosessen og tegningene til solbrillen jeg har laget med han ble vist frem for alle som hadde kommet. Var helt overveldet av alle de hyggelige tilbakemeldingene, og kan ikke vente til brillen min kommer ut og jeg kan vise den til dere! Hadde på meg fullt outfit fra et nytt merke jeg oppdaget sist jeg var i København, Moss Copenhagen, jakke fra & Other Stories og favorittskoene fra H&M.

Mood du jour

 

 

Elsker alt ved disse bildene av Anna Ewers i Franske Vogue. Merker det er på tide jeg finner meg en sykkel igjen...

Anna Ewers by Josh Olins

Home Sweet Home

 

 

 

Jeg får aldri nok av å style møbler, synes det er så u.t.r.o.l.i.g gøy å få ut litt kreativ energi gjennom små prosjekter. Dere har kanskje sett på insta at Sorelle har hjulpet meg med innredningen her hjemme, og jeg bare elsker sluttresultatet i stuen, hvor utrolig comfy og koselig det er blitt med en god mix av gammelt og nytt!

 

Ulrikke Lund interior Sorelle

Coffee Table Sorelle // Leather sofa Nomi // Knitted Stool Sorelle // Copper Chairs Blu Dot //

Lamps Sorelle // Ceiling Lamp Sorelle // Blanket Jonathan Adler

 

Ulrikke Lund interior SorelleUlrikke Lund interior Sorelle

Ulrikke Lund interior Sorelle

Ulrikke Lund interior Sorelle

Ulrikke Lund interior Sorelle

 

Konsollbordet gir litt råhet til stuen, og er en super mulighet til å putte litt bøker, magasiner og lys på display. Og Morrison har fått hedersplassen, selvsagt.. The one and only....

 

Jeg liker jo brunt skinn og å blande forskjellige materialer. Skinnsofaen, sammen med kobber stolene og det naturlige treverket utgjør et ganske bra trekløver synes jeg. Jeg ville at stuen skulle være litt nøytral og rolig i farger, men med interessante objekter å hvile øynene på. Det er mye hvitt, sort og brunt, med detaljer av nikkel og stål. Jeg er jo en sucker for en moderne men klassisk stil, med møbler man kan ha over flere år. OG noen ting får jeg aldri nok av, f-eks large scale kunst, bøker og masse planteliv!

 

Ulrikke Lund interior Sorelle

Console Table Sorelle // Horse Statue Sorelle // Soy Candles Munio Candela // Vases Kremmerhuset// Lamp Bolia

 

Ulrikke Lund interior Sorelle

Ronja tar seg til rette over det hele, og er veldig fornøyd med alle de nye liggemulighetene skjønningen

 

 

Takk så mye til Sorelle for deres fantastiske utvalg og hjelp, kunne virkelig ikke vært mer fornøyd. I samarbeid med de har jeg fått lov å gi dere en rabattkode på 20% på hele butikken denne uken. Enjoy!

 

Rabattkode

Koden "ulrikke20" gir 20% på hele butikken til Sorelle mellom 17-21 okt!

 

 

20 beste nettbutikker for kunst og posters

 

La oss snakke litt veggdekorasjon... Posters og bilder er en av mine favoritt ting å kjøpe på nett, da er det lettere å få tak i noe du kan være sikker på at alle andre ikke har!

Jeg har i prosessen med egen gallerivegg i stuen samlet mine 20 favorittbutikker der du kan velge i et stort utvalg av all mulig kunst, både orginale malerier, men også grafiske posters og kule prints. Her burde det være noe for alle!

Ps: Husk at de fleste av disse er utenlandske så toll og mva. vil komme i tillegg.. Tollkalkulator finner du her.

 

 

 

1. The Tappan Collective (50-2000$)

Jeg har nevnt Tappan før, så utrolig mye cool photography fra up and coming kunstnere.

 

 

2. Made by Girl (15-50$)

Made by girl er en blogger som har startet butikk med alt mulig stash, men det jeg liker best er disse små skjønne trykkene hun gjør. Har selv noen i sort hvitt og elsker hvordan de bryter opp litt hjemme.

 

 

3. Alexproba (105$)

Dette er en illutratør/art director fra Tyskland med et "a poster a day" konsept. Elsker de friske kombinasjonene og den utrolig lekne stilen. Skiller seg liksom ut fra alt annet!

 

4. Ahalife (50-20 000$)

Aha-life har mye kule greier. Jeg har så lyst på det PU$$Y bildet i stuen men med en prislapp på over 20 000 kroner tror jeg det får bli med drømmen for nå he he. Kate Moss bildet til litt over 2000 kroner er litt mer innen rekkevidde. Kommer nok til å handle noe her en dag, må bare spare litt først:-)

 

5. Society6 (15-60$)

Society6 er min gode gamle favoritt. Her får du MYE for pengene. Du kan velge av tusenvis av kule prints, og om du vil ha de innrammet elle sendt som posters. Frakt er uansett ganske rimelig, og de har ofte tilbud. Et betydelig bedre alternativ til Ikea.

 

 

6. Julia Kostreva (30-200$)

Grafisk designer fra San Fransisco.

 

 

7. Debbie Carlos (40-300$)

En av mine favoritter. Så utrolig lekne og deilige bilder, som kan bestilles stoooooore for deg som virkelig vil "set the mood" hjemme. Jeg SKAL ha den kaninen på badet mitt en dag.

 

8. Dream Collective (50-150$)

Rimelig. Fargerikt. Kontrastfullt.

 

9. The Ghostly store (40-1000$)

Visuell kunst, med mange av dagens mest talentfulle artister, designere og illustatører. Her er det mye å drømme seg bort i for deg som krever litt mer av bildene dine enn bare noe pent å se på. Veldig spennende konsept verdt å sjekke ut.

 

10. Hviit.no (139-399 kr)

Norsk nettbutikk med et lite utvalg grafiske posters.

 

11. Citizen atelier (95-3000$)

Her har jeg også bestemt at jeg skal unne meg noe en gang, om så om jeg må droppe middag i noen måneder. Så veldige dreamy bilder, noen er som tatt ut av en helt annen verden. Citizen atelier er et atelier på nett, med en passe stor stall av artister, bilder og foto fra hele verden i utmerket museum kvalitet.

 

12. Little Paper Planes (20-500$)

Veldig stort utvalg av rimelige prints, psykedelisk og lekent.

 

 

13. Kristina Krogh (80-100$)

Dansk grafik designer. Vet at flere butikker i Norge selger disse.

 

 

14. Leifshop (40-300$)

Mye fint for deg som liker farge og vil holde det lett. Jeg liker spesiellt de blå til lilla formene, så fine de hadde vært sammen.....

 

 

15. Paper Collective (45 euro)

En dansk samling grafiske designere. Alle posters blir trykket i maks 300, og for hvert verk de selger doneres minst 15% til en god sak.

 

 

16. Flair Home 1000-4000$)

Flair home er en NYC luxury store som selger til Manhattans kravstore innbyggere, men jeg mener de også shipper globalt om man spør. De har en liten men nøye plukket avdeling for deg som er glad i abstrakt kunst og er ute etter å investere i noe stort.

 

 

17. Saskia Pomeroy (20-60$)

Søte lekne prints med mye variasjon av former og farger.

 

 

18. One Kings Lane (50-5000$)

Stor amerikansk nettbutikk som selger alt med enorme rabatter, også kunstavdelingen. Her kan du gjøre enorme kupp, men vær obs på at du må lage amerikansk adresse for å få det sendt til Norge! Det høres litt slitsomt ut, men går fort, og lønner seg ofte i forhold til hva du får for samme pris i Norge.

 

19. Brandts Indoor (249 dk)

Stilrent sort-hvitt fotografi til en billig penge.

 

20. Z gallerie (30-3000$)

En av mine favorittbutikker for interiør har noen godbiter i kunstavdelingen sin for deg som er villig til å lete litt. Både foto, malerier, lerret og innrammede bilder, her er det noe for alle smaker.

 

 

Håper dette var til hjelp. Layering gjelder ikke bare for outfits, bilder er hjemmets smykker, the finishing touches.. All kunst er en unik mulighet til å gjøre et rom til noe mer personlig.

Dersom du sitter inne på tips til andre gode sites, legg gjerne igjen en kommentar!

9 Winter Coats

 

 

 

 

 

 

10 stylingtips for lave/petite jenter


Er du under 162 cm og generelt mindre i kroppen enn mange andre er du petite. Som moteblogger på 157 cm har jeg blitt vant med å dekke over den høyden min (eller mangel på). Det er liksom bare en automatisk tankeprosess som skjer når jeg kler på meg om morgenen. Jeg vil gå med denne Acne skjorten idag tror jeg, elsker at den er så sleek, men siden den er så utrolig oversized til meg må jeg nesten velge gå med noe high-waisted eller et a-linjet skjørt så jeg ikke drukner helt, men er egentlig ikke i humør til skjørt idag i det hele tatt, vil bare slenge på meg noe, så må bli jeans. Kanskje noen spisse flats til kan fikse det, de nye i skinn fra H&M kan kanskje funke.. Om det ikke blir for mye sammen med skinnjakken fra Helmut Lang jeg går med nesten hver eneste dag da.. Og sånn kan jeg holde på noen minutter. La oss være ærlig. En time flyr FORT foran det speilet om jeg skal noe spesielt, og noen dager er alt feil. 

Går jeg med feil ting ser jeg fort ut som et barn på avstand haha, det kan være skikkelig irriterende at det er så kult mye man bare ikke kan gå med, men samtidig gjør det at du lærer mye om klær, fasonger og hva som kler deg (om man skal se positivt på det)! Når jeg møter lesere ute på gaten blir mange ofte overasket over hvor lita jeg er, og det tar jeg som et tegn på at jeg er flink å style meg rett på bilder så lengden min ikke er så utrolig iøynefallende som den kunne vært.

 

Det er heldigvis mange ting man kan gjøre for å ikke virke enda lavere enn hva man er, og heller fremheve figuren sin! Her er mine topp 10 tips-

 

 

 • Spisse Flats. Dersom du ikke vil gå i heler, med synes joggesko gjør deg altfor liten så er pointy flats løsningen. Kanskje en mellomting med 3-4 cm. hel? Jeg bruker mine fra H&M så mye at jeg har kjøpt 2 par. Når man finner noe som fungerer og man vil bruke hele tiden er det greit å ha backup!

 

 • Beige/lyse/nudefargede heler når du går med skjørt og kjoler gir også inntrykket av lengre ben. Viser du mye hud vil dette også hjelpe gjøre beina dine lengre i stedet for å kutte de ved anklene.

 

 • Boots kan være tricky. Som en generel regel pleier jeg alltid kjøpe boots som slutter rett over ankelen, på den tynneste delen av beinet.  

 

 

 • Bruk små vesker fremfor store. En altfor stor veske hengene over skulderen vil bare få deg til å se mindre ut enn du faktisk er. En clutch eller en liten skulderveske er et mye bedre valg.

 

 

 • A-linjede skjørt og fasonger er med på å få beina dine til å se lengre ut pga. proposjoner og linjene det skaper. Husk å tukke inn gense/topp så midjen din er fremhevet.

 

 • High Waisted bukser og pencil skjørt er et av de beste triksene dersom du vil jukse til deg noen cm. Et høyere liv gir inntrykket av en lengre ramme.

 

 • Bukser på deg vil se bedre ut i ankel lengde, jeg pleier alltid klippe jeans rett av fordi de er for lange, eller brette bukser litt opp.

 

 • Helsort, helhvitt og ton på ton er et av triksene jeg bruker mest. Da får du ingen skarpe linjer som «kutter» deg i to, og inntrykket blir mer helhetlig.

 

 • Når det kommer til yttertøy og jakker er det best å velge noe enkelt med clean cut i en nøytral farve. Dette vil samle antrekket ditt for en mer lean look.

 

 • Som en generel regel, se etter ting som er fitted, tailored og fremhever formene dine. Løse store klær kan fort få deg til å se «kvapsete» ut. Men selvsagt, ingen regel uten unntak!

 

Noen merker og butikker er bedre på klær for oss små jenter enn andre. Helmut Lang, Alexander Wang, Brandy Melville, Bik bok, Asos og Topshop er verdt å sjekke ut. Håper dette var til hjelp!

 

Shop the Post

 

 

 

Sider

 • Blogglistenhits

Twitter

Content tertiary section