Norges beste på mote og skjønnhet: STYLISTA - COSTUME - STELLA

Man har et ansvar som blogger//konsumkultur

Når du kommer inn døren min er det første som møter deg ca. 100 par sko fra merker som Jeffrey Campbell, Acne og Asos. Når du kommer inn i stuen er den FULL av klesstativer, bare det ene stativet har en verdi på over 100 000 kroner, og det er bare jakker. Jeg har så mye klær at jeg kunne gått med et nytt antrekk hver dag i et helt år! Tenk på det! Vennene mine kommer stadig innom og låner klær, og jeg har alltid en ny kjole for hånd dersom vi skal ut. På badet er det så mye produkter at de kunne forsynt Patrick Bateman i omkring hundre år. Ole Henriksen, Dermalogica, Dior, Elixir, Batiste, Kms, Loreal, Shuuemura, Joico, Gillette, Chanel, Make up store, Prada? Sånn er hele leiligheten min blitt. Hele livet mitt. Og jeg er 22. Selvsagt, jeg er 22 og blogger, så det har halvparten av skylden i og med at merker alltid vil sende meg klær. Men det er en skyld, et ansvar og noe jeg ikke har det så bra med. Klær er litt som kaniner, det hoper seg så altfor fort opp, og før du vet ordet av det bruker du ca en tyvendedel av alt du eier. I tiden vi lever i, der individualitet seirer over trender og miljø over forbruk føles det meste av det bare tyngdende og har gjort det en god stund nå.

Orienteringsevnen min i forhold til verdier har vært ganske elendig så jeg bestemte meg for å  begynne ordne opp. Ta kontroll. Her om dagen hadde jeg oppryddning i garderobe og kosmetikkbeholdningen, og ble rett og slett ganske flau over meg selv. Dusin forskjellige hudpleieserier, ansiktsmasker, hundrevis av neglelakker og øyenskygger og kremer til enhver kroppsdel. Det er bare for dumt. Produkter som uansett hvor mye jeg bruker, ikke kommer til å utgjøre noe stor forskjell på utseendet mitt. Om jeg må anslå verdi, kanskje 40 000 kr? Jeg ga bort alt til vennene mine. Men dette er bare en liten del av alt, i tillegg kommer klær, sko, vesker, for ikke snakke om møbler, innredning og kjøkkenting. Alt en del av de forskjellige livene jeg har levd så langt. Alt kunne jo vært på en sparekonto! Galskap!  Det meste er ting jeg har dratt med meg fra jeg var 19, 20, men likevel.. Det er bare det at? Alt annet i livet kan jo være så vanskelig, men klær, det er bare kreativt og gøy! Men var jeg 17 skulle jeg gjerne vist at stil faktisk kommer innenfra. I verdigheten, selvsikkerheten, moralen og livssynet du bærer. En person med et månedsbudsjett på 500 kr, kan like gjerne ha bedre stil en den med 50 000 kroner budsjettet. Bare ta Kate Moss eller Åse Klevelan, damene ville hatt stil UANSETT HVA! Det ligger i deres selvtillit. Selvtillit får man av å handle rett og ha det greit med seg selv. Mote er så mye mer komplisert og dypt enn mange skal ha det til. Når jeg kjøper en chanel veske kjøper jeg på en måte aksjer inn i et slags globalt fellesskap. Et felleskap med forståelse for kvalitet. Og joda, vi er en slags subkultur når vi sitter på kafeer og inn i mellom samtaler kommenterer på vesker, armbånd, kolleksjoner og designere. En kreativ subkultur jeg trives i, som har lært meg at å kjøpe en jakke til 6000 og en veske til 10 000 nesten alltid lønner seg og at impulskjøp fra steder som H&M og bik bok er sjelden noen god ide. Kost per bruk er så mye lavere når du sparer til ting du elsker, og får et forhold til. Jeg ville absolutt heller hatt et skap med 5 Valentino kjoler enn 500 bik bok kjole! Alt jeg tar på meg er en slags reaksjon, en hyllest, eller protest, mot noe som er eller har vært. Det handler om hva jeg vil at dagen idag skal være. I forhold til i går. ?Kroppen blir i stadig større utsterkning det sentrale for identitetsdannelse, og klærne er en umiddelbar fortsettelse av kroppen. Klær står kroppen nærmest? .Lars FR. H. Svendsen Jeg vet at jeg tidligere i mitt liv har sittet et sted og grått og hatt det jævlig, og vært et helt annet menneskebarn. Så det er klart jeg var full av prinsessedrømmer når jeg flyttet ut. At jeg ville at livet skulle være motsatt av det helvete jeg hadde fortrengt. Mote for meg har alltid hatt funksjonen av løfter om en bedre morgendag, det bærer håp.  Det har påvirket meg i den forstand at hver gang jeg kjøper noe av verdi kan jeg ikke unngå tenke ?Dette er kult?.  En følelse av at man beveger seg mot noe. I mellomtiden twitrer og kommenterer dere ivrig om at dere vil leve mitt liv, gå i mine sko en dag, at livet ikke kunne blitt bedre enn om dere hadde ?Ulrikke Lunds Garderobe?. Da føler jeg meg litt rar. Jeg skjønner det bare handler om klær. Men livet mitt med familie og vennegjeng er så mye mer krevende og utfordrende en det hobbyen min utrykker! Det var en tid jeg trodde at money really could buy it all, men jo mer jeg har fått, jo mer skuffet blir man på en måte. Fordi du oppdager at uansett hvilket merke eller produkt du kjøper blir du aldri det problemfri strålende imaget et merke selger. Uansett hvor mange handleposer du tar med hjem, kommer du fortsatt til å bære den samme bagasjen, og møte de samme vanskelige utfordringene neste dag. Du vil fortsatt være bare deg. ?Sannheten om et objekt er dets merkenavn, og det skal også romme sannheten om subjektet.?  Jean Baudrillars. Livet mitt kan være jo litt sånn en dag Mens dere ser dette Så er du femten, sekten, sytten, la meg bekrefte, ting ender som oftest bare opp med å eie deg om du er ung. Ikke et par sko, men hundre jo.  Så, alt med måte. Se på Marilyn Monroe, Grace Kelly, Michael Jackson, Marilyn Manson. Stil er så mye mer enn det materielle. Det er kvinnen og mannen som bærer de, og hvordan de lever livet sitt. Og det er klart, med 40 000 lesere daglig vil man tenke seg om en ekstra gang om hvilken signaler man sender. Så, dere får meg til å tenke meg om, og jeg peiler meg selv inn på en bedre vei, med lavere bankkortbruk og flittigere Fretexbesøk!:D Michael Kors sier det også bra; Personal style is knowing yourself, your lifestyle, your body and finding clothes that become the frame. You become the star. Its knowing when to say yes or no.

219 Kommentarer

Relatert innhold

Kommentarer

Anonymous
det beste (og lureste) du har skrevet. hyller deg endå mer.
Anonymous
Wow, jeg digger deg, Ulrikke. Elsker måten du klarer å uttrykke deg gjennom klær på en helt særegen måte. Kjempeinspirerende! Og det du skriver om viser for en reflektert og smart jente du er
STINE
wow, utrolig bra skrevet !
Anonymous
Derfor jenter ? VELG å være lykkelig over små ting i hverdagen, det er de det er mest av!
Ella
Utrolig bra skrevet Ulrikke! Håper salgsblggen blir oppdatert nå!
Anonymous
Utrolig imponerende innslag. Godt det finnes ett medmenneske under alt det materielle.
Anonymous
Very well said Ulrikke! Jeg lever ligesom dig, har alt for mange sko, tøj og tasker. Men du har så ret. Tingene gør os ikke noget værd. Men Ulrikke, du er bestemt noget værd!! Kender dig ikke, og tit gør dine handlinger og udtagelser mig stolt som menneske.
Irms
Great post! I?m stunned by your honesty?it?s rare. Your blog is my fave <3
Anonymous
Bare si i fra hvis du skal gi bort noen sko eller klær
Cecilie Lykke
Utrolig bra skrevet! Det er godt å få noen slike ?wake-up-calls? i blant. Syns du setter din egen situasjon i et veldig godt perspektiv og viser mange at det ikke er penger og klær som former personen innerst inne.
Anonymous
Dette må være noe at det vakreste du har skrevet. Jeg innså på de 3 minuttene det tok meg å lese, at du har rett. Du skrev akkurat ned noe jeg tror de færreste har tenkt over før. Dette er grunnen til at du er en så god blogger. Du går så mye dypere enn bare mote.
Anonymous
Du er så beundringsverdig at jeg måtte bare kommentere det til deg!
Anonymous
Takk for et klokt innlegg, Ulrikke!
Anonymous
Oi.. Det har jeg aldri tenkt over. Eye-opening! Tusen takk for at du er til, Ulrikke
Caroline T
Vi trenger flere bloggere som deg! Selv om du blogger mest om mote, og ikke så veldig mye om ?viktige? ting, så skriver du sykt bra og disse innleggene som får fram noe positivt er så utrolig bra! Pappa har nevnt dette temaet for meg tusen ganger, men det synker litt mer inn når du sier det ? en toppblogger som har alt, men fortsatt sliter med daglidagse problemer slik som alle andre menneskelige skapninger.
Anonymous
Fint skrevet! Det er viktig med tankevekkere som dette. Materialistiske ting kan aldri gi deg lykke!
Anonymous
Fint innlegg! Flott at du er så ærlig om temaet.
Anonymous
Likte dette innlegget veldig godt! Du virker så reflektert Ulrikke
Anonymous
Nå ble jeg helt ærlig veldig imponert av deg! Som 20årig moteinteressert leser jeg din blogg som en slags hobby, noe på siden av mitt liv, fordi mote er for meg en kreativ og uttrykksfull måte å vise seg selv på. Men samtidig er jeg klar over hvor lite det egentlig betyr, og hvor skadelig det materialistiske kan bli for miljø og menneske. Derfor kjøper jeg nesten alt tøyet mitt på forskjellige loppemarkeder og second hands. Jeg ønsker kun å ha det fint med meg selv, leke med det, ikke leve opp til noe ideal som blir en kvalmende fråtsing av materialistiske objekter som ødelegger ideen om individet ? og SÅ mange penger kastet bort på ingenting SAMTIDIG som det er så skadelig for miljøet. At du gjør dine unge lesere bevisst på dette, er utrolig bra. Flere bloggere burde ta initiativ til dette.
Anonymous
Utrolig inspirerende ord, tusen takk )) stå på , du er rå !
camilla i london
For et fantastisk bra innlegg Ulrikke! Du har så rett i det du skriver, og jeg er så enig i det om at stil er så mye mer enn det du har på deg, stil må komme like mye innenfra som utenfra! Jeg liker at du er så åpen og ærlig, og selv om du kanskje har drømmelivet (i øynene til mange) så er det faktisk ikke alltid lett det heller. Jeg merker jo selv noen ganger hvordan jeg føler at jeg har ALT for mye klær og får dårlig samvittighet og føler at jeg sløser, og som du sier, de pengene kunne stått på sparekontoen! Jeg digger uansett stilen din og håper du fortsetter å blogge like bra fremover! Stå på!
solveig
For et fantastisk innlegg, Ulrikke! Det er deilig å se at du åpner deg for leserne på slike temaer som har en del å si for helheten på denne bloggen. Du er et så utrolig fantastisk menneske! du er sterkere enn mange, men har selfølgelig svake tider. Du er et normalt menneske som oss andre, bare med en litt annerledes hverdag til tider. Du er et stort forbilde, og dette innlegget får meg til å tenke enda mer på at penger heller ikke kan kjøpe lykke mer enn de første sekundene eller minuttene .. stå på!!
Anonymous
Fantastisk bra innlegg, Ulrikke! Virkelig en tankevekker!
Silje
Fantastisk Ulrikke!! Det er så godt og så mykje sanning i det du skriv. Du er verkeleg Noregs beste blogger. Må du ha ein strålande dag.
abxof-chocolate
Dette er så definitivt av de beste innleggene jeg har lest av deg. Så fint at du har blitt dette bevisst, og ikke minst at du da oppfordrer andre også, i gjennom bloggen ? du som når ut til så mange. Man kan ikke flykte fra sin fortid ? enda så mye man vil det? Men det er ikke tvil om at fine ting gjør en tung dag litt bedre. Det gjør en jo glad ? i hvert fall meg Da jeg var liten arvet jeg bare tøy, og etterhvert brukte jeg mamma sitt? Virkelig mye lekkert! (not) Da jeg ble eldre fulgte jeg bare strømmen, mens jeg nå har skjønt hvor vakkert og betydningsfullt mote er. Jeg elsker å uttrykke meg via klær, og alt annet kreativt, for den saks skyld? Jeg har bare fortrengt den kreative siden min hele livet? Nå nyter jeg å hente den frem <3 Det betyr så mye, så uendelig mye ? noe man ikke forstå, før man begynner å utforske selv. Igjen ? veldig glad for dette innlegget, Ulrikke! Du ass? Du imponerer stadig <3 Håper du har en fin helg
Mari
Hei Ulrikke, jeg kommenterer vanligvis ikke på bloggen din og du er nok mer i båsen ?guilty pleasure? av de bloggene jeg følger mer eller mindre fast. Det som har gjort at du er en av de motebloggerne jeg ikke har gitt opp, og forstatt syns er litt artig å følge er noe av det du kommenterer her: ?Da føler jeg meg litt rar. Jeg skjønner det bare handler om klær. Men livet mitt med familie og vennegjeng er så mye mer krevende og utfordrende en det hobbyen min utrykker!? Jeg føler nemlig at du får fram dette, subtilt litt i bakgrunnen av moteinteressen og outfit-bilder. Jeg ønsker meg ikke garderoben din, eller livet ditt, for det er ikke meg, men jeg får inspirasjon å se på hvordan du leker med klær som uttrykk. Noe jeg selv syns er fryktelig vanskelig. Det er det som gjør deg interessant, at du utforsker, prøver deg fram, elsker, forkaster og går videre, og at du får til de tingene du har lyst til. Det virker i hvertfall sånn, du setter deg mål og jobber for å nå dem, mens du uttrykker deg selv gjennom klær på veien. Tenkte jeg skulle si det.
supermarie
Når du skriver sånn her, vet du, Ulrikke? Jeg ELSKER det.
Anonymous
Så bra du skriver Ulrikke! Det fikk meg virkelig til å tenke meg om.
Anonymous
Så utrolig bra skrevet! Stå på Ulrikke
Anonymous
Åå, så glad jeg har blitt i Ulrikke Lund! Du er og blir et forbilde!!

Sider

Legg til kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Twitter