© Eirin Kristiansen

15 ting shopoholikere kjenner seg igjen i

Er du en shopoholiker?

28. februar 2017

Noen tar shopping mer seriøst enn andre, og for enkelte er det som som en egen sport å regne. En ekte shopoholiker foretrekker å shoppe på egenhånd (det krever fokus!), og får intens lykkerus av å finne sesongens it-plagg til en god pris.

Hvor shoppinggal er du? Sjekk listen under og se om du kjenner deg igjen!

15 TEGN PÅ AT DU ER EN SHOPOHOLIKER:

1. Du blir fullstendig blendet av salget, og når du kan kjøpe noe til 70 prosent rabatt blir det umiddelbart også 70 prosent mer interessant...

2. Shopping er som trening for deg. En lang dag ute i butikker er bra for kondisjonen (det gjelder å få med seg mest mulig på kortest mulig tid!) og vekten av alle posene får armene til å brenne. 

3. Notater-appen din på telefonen er en laaaang liste med plagg du mangler - og trenger - å ha i livet ditt.

4. Kvalitetstid med venninner er viktig, men shoppingen liker du best å gjøre på egenhånd. Du vil helst ikke bli distrahert eller kaste bort tid på å vente, da kan du jo gå glipp av drømmeplagget.


5. Du kan gjerne stå i timesvis for å sikre deg de kuleste plaggene fra en ny og hot samarbeidskolleksjon. Eventuelt sitter du klar som et egg foran pc-en, og oppdatererer nettleseren febrilsk hvert sekund frem til lansering.

6. Shopping er perfekt som belønning når du har fått til noe bra, men det fungerer også som (midlertidig) trøst når ting er vanskelige. En liten ekstra materiell lykkeboost skader jo ikke (annet enn på bankkontoen).

7. Halve innboksen din er full av spam fra diverse nettbutikker som annonserer salg eller nyheter. Men du kan jo ikke melde deg av nyhetsbrevene, for tenk om du går glipp av noe...

8. Du tenker fortsatt innimellom på den HELT fantastiske vesken/jakken du fant i 2014, men som du av en eller annen grunn lot være å kjøpe. Den følelsen = anger.


9. Hver eneste annonse som popper opp på Facebook er produkter fra nettbutikkene du liker…

10. Av og til blir du rett og slett litt flau over forbruket ditt, og ender opp med å gjemme dine nyeste kjøp slik at samboeren ikke oppdager det. "Åh, denne? Den har jeg jo hatt i skapet leeeenge" er en setning som ikke er fjern for deg.

13. Når du kommer hjem midt på natten etter en kveld ute, er det ikke nattmat og søvn som gjelder. Nei, først må du ta en runde på nettet og se hva som er nytt hos favorittbutikkene dine. Du burde egentlig vært skjermet for deg selv, for det ender ofte med noen dårlige (økonomiske) avgjørelser.

14. Det er ALLTID en eller flere klesposer/pakker i leiligheten som venter på å bli åpnet og få plass i garderoben.

15. Det er null problem å finne en god forklaring på hvorfor du absolutt ikke kan leve uten akkurat den kjolen/de skoene. "Jeg skal jo arrangere sommerfest i august", "Denne passer perfekt til neste strandferie", "Det blir jo julebord neste desember også...".

NYHETSBREV