© Zalando, produsentene

Slik får du den skandinaviske stilen

Scandi Cool

27. april 2017 av Julie Marlen Engel Jenssen Leirvåg

Den nordiske stilen er i vinden som aldri før og bør være en del av din garderobe denne sesongen. 

 

 

 

Skandinaviske motehus har omfavnet den skandinaviske stilen, som er kjent som "scandi cool" og har preget de store byene i Norden i mange år nå. Stilen er minimalistisk og rå, men samtidig raffinert og edgy. Den skandinaviske looken er avslappet og ren, og plaggene i en scandi cool-garderobe har du nok mange av allerede. Nøkkelplagg er jeans, t-skjorter, skinnjakker, sneakers, ryggsekker og oversized jakker. 

Motebevisste mennesker verden over, også i motemetropoler som London, New York, Paris og Milano, har latt seg begeistre av skandinaviske merker som ACNE, Filippa K og Nudie Jeans. 

Stilen er perfekt for våren og sommeren med sitt enkle og elegante uttrykk, som er perfekt for moteløver med dårlig tid: for å kle seg scandi cool krever lite. 

La deg inspirere av den svenske moteprofilen Elin Kling, den norske motebloggeren Tine Andrea og den danske modellen Kirstin Liljegren. 

Kling er kjent for å kombinere minimalistiske sorte bukser med hvite skjorter og tettsittende jeans med ribbede sorte gensere. Tine Andrea har en litt mer vågal stil og er ekspert på å kombinere billig med dyrt, og minimalistisk med ekstravagant. Liljegren har en litt mer fargerik garderobe, men holder det fremdeles enkelt ved for eksempel å bruke skinnjakker over knelange kjoler.

Det er enkelt å oppgradere garderoben i skandinavisk stil. Invester i et par nye bukser som sitter perfekt, en enkel t-skjorte i god kvalitet, den perfekte skinnjakken og  sesongens kuleste sneakers. 

Zalando har et stort utvalg skandinaviske merker: Bik Bok, Björn Borg, By Malene Birger, Cheap Monday, DAY Birger et Mikkelsen, Filippa K og Samsøe & Samsøe, for å nevne noen. Mer om hvordan du får stilen ser du her!

Her er våre Scandi-favoritter

 

Kjole fra Samsøe & Samsøe, 749,-


Se de fineste kjolene til 17. mai her!

 

Følg @Stylistano på FACEBOOK og INSTAGRAM

Vi er også på snapchat: @stylistano