© Bloggerne, Getty Images

20 ting du som er 20 må vite

20 ting du på 20 må vite

3. mars 2017 av Kristine Bruerberg Karlsen

Tenårene er over og voksenlivet starter. Noen er ferdige med utdanningen allerede som 20-åring, mens andre er midt i den. Livet kan være vanskelig uansett hvor gammel man er, men som 20-åring skjer det så mye at du glemmer noe av det viktigste.


HER ER DET DU MÅ HUSKE:

1. Det går over

Kjærlighetssorg, den store kvisen på nesa, den greia du må gjøre, venninnekrangel - det løser seg. Alt går over med tiden. Vi lover.

2. Du må gjøre feil

Alle gjør feil - det er menneskelig. Det beste du kan gjøre er å innrømme det, innse at det kan skje igjen, gå videre og lær av det.

3. Ta vare på deg selv

Det er lett å glemme bort seg selv i alt stresset og mylderet blant venninnedrama, eksamen og jobb. Husk å tenke på hva du klarer, vil og orker i blant også. Pass på at DU har det bra.

4. Bli forelska

Den beste tiden for mange dater er i 20-årene. Gå på så mange dater du kan! Treff og bli kjent med nye mennesker sånn at du vet hva du vil ha senere. Og forelsk deg, fordi det finnes ikke en bedre følelse!

5. Ha det gøy

Vær litt gæren og gjør ting du ellers ikke ville gjort. Du vet aldri når du får eller ikke får muligheten til å gjøre det igjen! Det å være 20 handler om å ha det gøy på tross av konsekvensene! Men hold deg innenfor loven ;)

6. Ha store drømmer

Hvem vet hvilke drømmer som blir til virkelighet når du har hele livet foran deg? Ingen drømmer er for store, så gå ut og jag dem - ingen stopper deg!

7. Å reise er det beste som finnes

Bestill billetten og reis! Det er nå du har sjansen - om 10 år har du kanskje barn og mann og ikke samme muligheter som nå.

8. Ikke stress

Stressing kan av og til være bra for prestasjonen, men ikke overdriv det. Stress fører til slitte nerver, kviser og magesår. Like greit å unngå det først som sist. Ta livet med ro!

9. Vær sammen med de som vil at du skal ha det bra

Ikke bruk tid på personer som gjør deg utilpass. Ha heller venner som vil at akkurat du skal ha det bra. Livet blir mye bedre med ordentlig, gode venner.

10. Prøv!

Hva vil du helst angre på? Ting du har gjort, eller ting du ikke har gjort? Prøv og lær, og ta sjanser. Kanskje det ender opp med å bli det beste som noen gang har skjedd?

11. Pass på kroppen din

Det er viktig å ha det gøy og leve livet, men ikke overdriv. Trening regelmessig og sunn mat er det beste for helsen i det lange løp. Det vil du være takknemlig for senere.

12. Ha samtalen

Når var sist du ringte bestemor eller farfar bare for å høre hvordan det går? Det tar deg typ 10 minutter, og gir deg verdens beste følelse etterpå. Ring de du er glad i, bare for å si at du er glad i dem - nå!

13. Ikke bruk tid på å angre

Det er så unødvendig å bruke tid og krefter på ting du ikke får gjort noe med. Slapp og nyt livet - alt ordner seg til slutt.

14. Dans!

Enten om det er etter fire glass vin eller midt i gågata med venninnene dine - dans! Det er nå du slipper unna kleine dansemoves og pinlige øyeblikk.

15. Bruk penger

Det er viktig å tenke på økonomien, men å tenke på den HELE tiden er ikke sunt. Akkurat nå har du ingen andre enn deg selv å passe på, så kjøp vesken, konsertbilletten eller skoene. Det er du verdt, men ikke med kredittkort!

16. Kjenn deg selv

Du er den du må leve med hele livet. Finn ut hva du liker og hva du ikke trives med - da vil livet bli mye enklere.

17. Reis deg

Reis deg, pust og ta vare på det du har. Du aner ikke hva som kan skje i morgen.

18. Pass på familien din

De eneste som er forpliktet til å snakke med deg livet ut er familien din. Dessuten har dere gjort veldig mye for hverandre gjennom livet allerede - husk å si takk.

19. Tenk positivt

Start hver dag med en positiv tanke. Lev resten av dagen med innstillingen om at det kommer noe godt ut av alt. Da får du gode dager - det lover vi!

20. Vær deg selv

Siste, og kanskje det viktigste, punktet. Du er best, fantastisk og helt unik - akkurat som du er.


FØLG @STYLISTANO PÅ FACEBOOK OG INSTAGRAM!
VI ER OGSÅ PÅ SNAPCHAT; STYLISTANO