© Gina Tricot

Gina Tricot med "ulovlige" SKAM-klær

Ulovlige SKAM-skjorter

21. april 2017 av Julie Marlen Engel Jenssen Leirvåg

Gina Tricots vårkolleksjon har flere plagg med sitater fra verdens hotteste serie om dagen. I fjor kom de første "SKAM"-plaggene med flere variasjoner av collegegensere med påskriften Noora + William. Men bruk bruk av merkevaren som NRK har skapt kan være ulovlig. 

I januar kom Weekday med T-skjorter med sitater fra serien i og i februar fulgte Gina Tricot etter med sine varianter. T-skjorter med påskrifter som "Isak + Even", "Koseklubben", "Livet er nå", "Mennesker er mennesker", "Team William" og "Hooke" er tilgjengelige i Gina Tricot-butikker og på nett og har solgt svært godt i Sverige. Og litt artig er det og at to av skjortemodellene heter Sana og Chris. Men det kan jo selvfølgelig være heeeelt tilfeldig.

I et intervju på NRK.no sier NRK´s advokat Kari Anne Lang Ree at de ikke ønsker at selskap skal snylte på det NRK har laget med serien. NRK skriver at de har fått mange henvendelser om kommersiell bruk av "SKAM" og at Gina Tricot ikke har fått tillatelse.

Ree sier videre til NRK.no at Gina Tricot kan bli erstatningsansvarlige og at bruk av sitater fra seriens manus kan være i strid med markedsføringsloven og dermed ulovlig. I et intervju på NRK.no sier NRK´s advokat Kari Anne Lang Ree at de ikke ønsker at selskap skal snylte på det NRK har laget med serien.

NRK skriver at de har fått mange henvendelser om kommersiell bruk av "SKAM" og at Gina Tricot ikke har fått tillatelse. Ree sier videre til NRK.no at Gina Tricot kan bli erstatningsansvarlige og at bruk av sitater fra seriens manus kan være i strid med markedsføringsloven og dermed ulovlig. 

Følg @Stylistano på Facebook og Instagram

Vi er også på snapchat; stylistano 

NYHETSBREV