© Kenza Zouiten Ivyrevel

Ny app designer unike kjoler til deg

Ny moteapp

7. februar 2017 av Julie Marlen Engel Jenssen Leirvåg

 Ivyrevel, som ligger under H&M, skal sammen med Google lansere en app som skal kunne designe en unik kjole kun til deg basert på Googles teknologi og brukerdata fra din telefon.
De kaller det "Coded Couture: custom-made fashion for everyone, made by you and your phone".  Appen skal altså kunne designe "The Data Dress": en kjole som appen designer til deg basert på din mobilaktivitet. Resultatet skal være en helt unik og trendy Ivyrevel-kjole. 

SLIK FUNKER APPEN


Dette får appen til ved at du, som vanlig, alltid har telefonen din med deg. Appen du laster ned vil bruke dataen fra din mobil til å designe din kjole basert på hvor du har vært og hva du liker å gjøre. I løpet av en uke kan du følge med på designprosessen og se kjolen ta form, til det ferdige resultatet er klart. Og når kjolen er ferdig designet kan du bestille den.
Appen er fortsatt i utviklingsfasen og nå blir den testet av utvalgte influencere. Den kjente, svenske motebloggeren Kenza Zouiten var med på å starte Ivyrevel og er selvfølgelig en av influencerne som tester appen.

I filmen under kan du se hvordan appen fungerer i praksis og ikke minst se hvordan den første datakjolen blir til. 

SKEPTISK TIL INNSAMLING AV PERSONLIG DATA


Dette ser veldig spenennde ut, men vi er litt skeptiske til denne måten personlig data blir innsamlet på. Allerede bruker butikker din brukerdata til å skreddersy tilbud til deg og dette blir å ta denne formen for datainnsamling til et nytt nivå.

Hvor mye av din personlige informasjon vil appen få tilgang til når du laster den ned?
Mobilbank, mail, bilder og annen personlig data?

Hvor blir det av informasjonen? Hvem får tilgang til den? Kan de bruke den til noe annet? Følg @Stylistano på FACEBOOK og INSTAGRAM
Vi er også på Snapchat - stylistano