© NetteNestea, Produsentene

Ukens beautytips på budsjett: Kokosolje

Beautytips: Kokosolje

14. april 2015 av Charlotte Sørvald

Vi elsker kokos! Kokosolje er en av de mest naturlige kildene til fuktighet vi har til både hud og hår. Kokosolje er kjempegodt å spise, men den kan brukes til så utrolig mye mer enn bare på kjøkkenet. Oljen kan faktisk brukes til absolutt alt, enten du skal bruke den som en maske til håret, som en nattkrem eller som fuktighet til leppene. Oljen passer til alle hudtyper ved at den er mild og skånsom. I tillegg til at oljen kan brukes til alt, så er den ikke dyr som veldig mange andre kremer og produkter, så du trenger ikke ha dårlig samvittighet. Invester i en krukke med kokosolje, og vi kan nesten garantere deg at du ikke blir skuffet! 

Vi har samlet våre top 5-tips til bruk av oljen, en vlog om oljens beste bruksområder og andre kokosprodukter fra Vita.

Kjøp kokosolje på Vita.no

Se våre topp 5-tips til bruk av oljen her: 

1. Hårmaske 

Er håret ditt slitt og tørt etter vinterkulden, men du har ikke råd til å investere i en dyr hårkur? Da er kokosolje en perfekt løsning for deg. Ha i kokosolje på samme måte som du ville med en annen hårkur, og la det virke i noen timer eller over natten.

Vask håret godt etterpå, ellers kan håret virke litt fett fra oljen. Håret vil kjennes mykt og få en fin glød etter denne behandlingen.

2. Fuktighetskrem/ansiktsmaske 

Joda, kokosolje kan brukes som fuktighetskrem til både kropp og ansikt. Etter en dusj kan du smøre hele kroppen med kokosolje og huden vil få tilført masse fuktighet som varer hele dagen. Bruk oljen som en ansiktsmaske over natten for en naturlig fuktighet til tørr hud. Hvis du har veldig tørr hud kan du bruke den sammen med en annen ansiktskrem under sminke for ekstra fuktighet. Ikke bruk for mye av oljen til daglig bruk i ansiktet da den kan fort virke litt fettete, spesielt hvis du har veldig fet hud. Oljen kan også brukes som en naturlig fuktighet til lepper, hender og føtter. Helt genialt!

3. Shave-krem

Er du lei av røde prikker og tørr hud etter barbering? Bruk kokosolje på både legger, under armene og bikini-linjen før du barberer deg, slik at du beskytter huden og unngår tørrhet og ubehag. Kokosolje er anti-bakteriell i tillegg, så det skal være helt trygt å bruke dette som en shave-krem.

4. Sminkefjerner 

For en helt naturlig sminkefjerner er det helt perfekt å bruke kokosolje, og den fjerner til og med maskara. Oljen fjerner all sminke på samme måte som en vanlig sminkefjerner og i tillegg tilfører den fuktighet og fjerner smuss som har bygget seg opp gjennom dagen. Skyll ansiktet med vann etter bruk, og tilfør fuktighetskrem (eller kokosolje).  

5. Highlighter 

Hvis du ser litt trøtt og sliten ut en dag, er en highlighter en perfekt løsning for deg. Hvis du ikke har råd til å kjøpe en dyr highlighter, så kan du fint bruke kokosolje. Bruk litt olje på kinnebeina for en ekstra glød på en litt grå dag, så vil huden din straks se mye freshere ut. 


Kokosolje vlog: 

Kokosprodukter fra Vita

NYHETSBREV