© Eirin Kristiansen, produsentene

Slik holder du deg fresh i varmen

Beautytips: Varmt vær

3. juli 2017 av Kristine Bruerberg Karlsen, Julie Marlen Engel Jenssen Leirvåg

Endelig er den her! Sesongen for lette klær, brun hud og varmt vær, men vet også at solen kan være noe av det mest skadelige for huden og håret. Det kan være greit å vite hva du bør unngå og hva du bør gjøre allerede nå, sånn at du er godt forberedt til å være i solen en hel dag.

Med én gang temperaturen stiger pleier de fleste å krympe sminkerutinene sine til det essensielle: mascara, concealer og leppomade. Et fullsminket ansikt vil aldri vare (eller se bra ut) på en varm og fuktig dag. Det beste er å gå med minst mulig sminke, men det kan være vanskelig å velge hvilke produkter som holder seg gjennom varme, fuktighet og svette. Derfor har vi samlet fem tips som kan hjelpe deg i det varme været.

5 skjønnhetstips i varmt og fuktig vær


1. Invester i vannfast makeup

Sminke har kommet langt siden 90-tallets revolusjonære vannfast mascara. Nå er det lett å få tak i produkter som holder seg på huden uten å klogge porene.

2. Ikke bruk pudder

Du vil naturligvis svette mer om sommeren, så pudder på ansiktet vil bli kakete og samle seg i klumper. Gå for kremfoundation, krembaserte øyenskygger og krembasert blush som vil påføres jevnt over huden.

3. Bruk "setting spray"

Setting spray legger seg som et lett lag av beskyttelse på huden, og forhindrer at sminken renner av. Facial- og cooling mist gjør samme nytte, og vil i tillegg gi deg en fresh følelse i sommervarmen.

4. Ikke bruk tykk dagkrem

En tykk krem på ansiktet om sommeren vil gjøre at sminken renner rett av. Bruk en tynnere krem, og pass på at den er absorbert i huden før du påfører dagens sminke. En dagkrem med solfaktor er gjerne litt tynnere, og vil beskytte huden din mot solen.

5. DIY

Hvis det er én sesong du virkelig skal booste DIY-rutinene, så er det sommeren. Bruk avkjølte teposer på øyelokkene, eller lag en enkel ansiktsmaske med knust papaya. De naturlige enzymene i frukten skal visstnok fjerne oljen i ansikten uten å tørke ut huden.

 Følg @Stylistano på Facebook og Instagram

VI ER OGSÅ PÅ SNAPCHAT; STYLISTANO