Hva er forskjellen på foundation, BB- og CC cream?

Foundation, CC - og BB Cream

13. juli 2017 av Charlotte Sørvald

Foundation, CC - og BB cream. Det blir mye å holde styr på etter hvert som det produseres nye produkter, med stadig nye bokstaver. Her kommer en liten oversikt over hva de forskjellige produktene egentlig er, og hvilke egenskaper de har.


Farget dagkrem

En farget dagkrem (tinted moisturizer) fungerer på samme måte som en vanlig dagkrem, hvor den eneste forskjellen er at den inneholder fargepigmenter. Ved å bruke en slik krem, vil du tilføre huden den fuktigheten den trenger, samtidig som den dekker til noe ujevnheter. En farget dagkrem har ikke full dekkevne, så du vil ikke oppnå den samme effekten som ved en foundation. En farget dagkrem er fin å bruke når du ikke trenger å sminke deg for mye, eller som et underlag under foundation eller pudder. Hvis du er så heldig å ha plettfri hud, så er det selvfølgelig helt lov å bruke en farget dagkrem alene.

BB-krem 

BB-krem, eller Beauty Balm som det også heter, er en mellomting mellom en farget dagkrem og en foundation. Den er litt "tyngre" enn en farget dagkrem, og litt "lettere" enn en foundation. Det som er fint med en BB-krem er at den ofte inneholder SPF (solfaktor), har mye fukt og inneholder anti-oksidanter som huden trenger. BB-kremen dekker over noe ujevnheter, men ønsker du noe som dekker helt, er ikke BB-krem for deg. BB-kremen er fin hvis du for eksempel ha litt dårlig tid en dag - den fungerer som en "alt i en", hvor du bare kan smøre den på og løpe ut døra. PS: Hvis du er ute i stekende sol en hel dag, så er det viktig at du bruker en solkrem i tillegg til BB-kremen.

CC-krem

CC-kremen, eller Color Correcting Cream skal fungere som en slags fargekorrigering av huden. Hvis du har dager eller perioder hvor huden er veldig rød for eksempel, så kan en CC-krem hjelpe til med å jevne ut denne fargen. CC-kremen er, i likhet med BB-kremen, en slags farget dagkrem som inneholder SPF og anti-oksidanter. Du kan bruke CC-kremen alene, eller hvis du vil dekke til enda mer, så kan den brukes som en primer til foundation.

Foundation

Foundation er jo kanskje den av disse som vi er best kjent med. Med en foundation kan du enkelt dekke til alt av urenheter. Foundation er den "tyngste" av alle disse kremene og er den som har best dekkevne. I motsething til BB - og CC-kremen, så finnes det foundations i alle mulige farger og nyanser. Det finnes uendelig mange varianter av foundation, så det beste er å finne en som passer til din hudfarge og hudtype. Det aller viktigste er å finne en foundation som ikke er for mørk, da du vil fort se oversminket og unaturlig ut - bruk tid til å finne den perfekte nyansen. Det er også viktig at du finner en som passer til din hudtype, slik at du ikke får uren hud av å bruke produktet.Urban Decay, 315,-
// MAC, 325,-

© Urban Decay, 315,-// MAC, 325,-


Følg @Stylistano på FACEBOOK og INSTAGRAM 


Vi er også på Snapchat - stylistano

NYHETSBREV