© Eirin Kristiansen, Artikkel fra: Stylista.dk

Slik får du parfymen til å vare hele dagen

Få parfymen til å vare

16. februar 2017 av Charlotte Sørvald

Føler du at parfymen nærmest forsvinner av deg før du går ut av døren? Kanskje velger du feil parfyme, eller kanskje du sprayer på feil sted. Her har du noen triks for å få duften til å vare hele dagen.


Hvor på kroppen? 

Det er delte meninger om hvor på kroppen det er best å spraye parfymen. Kanskje har du noen hemmelige punkter, men på generell basis kan vi si at det beste er faktisk å spraye i håret. Håret ditt vil holde mye lenger på duften enn huden din, spesielt hvis du har tørr hud. Tørr hud holder nemlig ikke så godt på lukt, så pass på at du smører deg ofte med fuktighetskrem. Du tenker kanskje at det er en myte at håndleddene er det beste stedet? Det er faktisk slik at det er et av de varmeste stedene på kroppen, så lukten vil fremheves. Ps: Ikke overdriv bruken av parfyme - ett til to spray er nok!

Hvilken type parfyme?

Det er oljenivået i en parfymen som bestemmer hvor lenge den varer. Eau de Perfum inneholder 12 til 20 prosent duftoljer og Eau de Toilet 8 til 12 prosent. Noe som gjør at førstnevnte ofte er dyrere, men til gjengjeld holder lenger. I tillegg til at Eau de Perfum holder lenger, er det ofte slik at duftnotene utformer seg gjennom dagen, dvs. at lukten endrer seg med for eksempel temperatur i kroppen.
I tillegg til oljenivå, har også "kategorien" noe å si: sitruslukter forsvinner ofte litt fortere enn for eksempel de orientalske og krydrede duftene. 


Les om parfyme og pigmentflekker på Costume.no

Følg @Stylistano på FACEBOOK og INSTAGRAM
Vi er også på Snapchat - stylistano