Norges beste på mote og skjønnhet: STYLISTA - COSTUME - STELLA

10 ting du bør vite om du bleker håret

Det er mange av oss naturlige brunetter som ønsker å få blondere lokker, og spesielt når sommeren nærmer seg.

Slik går du fra mørk til blond!

I etterkant av frisørbesøket er det flere ting du bør vite, slik at du kan unngå slitasje og holde på fargen lengst mulig. Det å bleke håret kan nemlig gi flere utfordringer enn først tenkt, så da er det greit å være forberedt.

10 tips for deg som har bleket håret:

1. Ikke vask håret for ofte, men invester gjerne i en god sjampo fra frisørsalongen som gir håret ekstra næring. Ved å vaske det sjeldnere kan du dessuten forsvare den litt dyrere prisen, ettersom du vil bruke mindre av produktet.

2. Bruk en god hårmaske i stedet for balsam de første ukene etter blekingen.

3. Unngå å tørke håret hardt med håndkle når du kommer ut av dusjen. I stedet for å pakke det inn i et håndkle og gni det mot hodebunnen bør du forsiktig klappe det tørt. Det aller beste er å la håret få lufttørke naturlig!

4. Lilla/sølvsjampo er genialt for å opprettholde en kald blondfarge. Bare pass på at du ikke overdriver bruken (med mindre du ønsker et lilla-aktig skjær i håret). 

5. Bruk et silkeputetrekk - det sliter mindre på håret og holder på fuktigheten. Bleket hår trenger mye fuktighet!

6. Unngå klorvann mest mulig - det kan fort gi bleket hår et grønnskjær.

7. Unngå hårproduker som olje og varmebeskyttende spray som har en gulaktig tone i seg. Du bør absolutt bruke disse produktene, men pass på at fargen er nøytral.

8. Skal du være mye ute i solen? Da er kokosnøttolje et smart triks for å holde håret sunt og friskt, og oljen inneholder en naturlig solfaktor som gir beskyttelse.

9. Begynner fargen å falme litt? Dra tilbake til salongen og be om en minicolor, og håret blir freshere på 1-2-3.

10. Det er ingen hemmelighet at hårbørsten sliter på håret. Børster med naturbust er det mest skånsomme, og unngå helst å børste håret når det er vått. Ellers kan håret fort bli spaghetti-lignende, og det er det vel ingen som drømmer om.

 

Hvilken hårfarge bør du ha? Ta testen!

Les på Costume.no: Klesmerket alle snakker om

Følg @stylistano på facebook og instagram!
Vi er også på snapchat; stylistano

 

Kommentarer

Legg til kommentar

Relatert innhold