Norges beste på mote og skjønnhet: STYLISTA - COSTUME - STELLA

Bunadsfrisyrer: Fine hårfrisyrer til bunad

Norges nasjonaldag, 17. mai,  nærmer seg med stormskritt, og vi gleder oss til å feire dagen med champagne, is og jubel. Aller først må den nydelige bunaden og alt tilbehøret på, og det er viktig å ikke ødelegge helhetsinntrykket med rotete, slitt hår og for mye sminke. Vi har funnet hårfrisyrer, tips og inspirasjon for deg som er tom for ideer til 17. mai, og vi har tatt en prat med Cathrine fra Josefsson Frisør for å snakke om hvilke endringer folk gjennomgår før den store dagen.

Inspirasjon: Bunadsfletter - se tips!

TIPS TIL ÅRETS BUNADSFRISYRER:

Vi i redaksjonen ble i fjor vår helt hektet på blomsterkranser, og håper at det er innafor å bruke det i år også. En lite tips er å bruke to stykker samtidig, for en større og finere krans. Styr unna perler og glitter-pynt i håret hvis du bruker bunad - hold looken så naturlig som mulig. Pynt deg eventuelt litt ekstra hvis du skifter til festkjole på kvelden. 
 

17. mai frisyre bunad hår skjønnhet tips inspirasjon
(Foto: Pinterest)Oppsatt fiskebeinsflette

Vi syntes denne er så fin, og skal øve oss masse for å få den perfekt til nasjonaldagen. Bruk gjerne en saltvannspray for å få mer tekstur i håret, slik at frisyren holder seg hele dagen. Waterfall og fiskebeinsflette

Det er ikke så vanskelig som det ser ut til - man trenger bare å ha tunga rett i munnen. Dessuten er denne hårfletten verdt å øve på i forveien, den er jo så fin når den er ferdig! Perfekt til bunad eller festkjole, og vil mest sannsynlig holde ut en hel dag med sprell og moro.

Halvt oppsatt hår med hårbåndsflette

Denne frisyren er klassisk, og passer bra hvis du sliter med å få volum i håret. Her trenger du ikke engang nydusjet hår - jo mer fett i hodebunnen og håret, jo bedre vil bunadsfletten holde seg. (Perfekt dagen derpå-frisyre, anyone?)


Oppsatt, flettet hår med blomsterkrans

Vi gleder oss til å bruke blomsterkrans til våren og sommeren - det er så romantisk og feminint, og spriter opp et ellers kjedelig antrekk. Dessuten er det perfekt til bunaden, og er en frisyre som er rask og enkel å få til.


5 enkle oppsatser for kort hår

Kort hår kan også styles med fletter til 17. mai, og denne dama viser deg fem forskjellige teknikker til oppsatt hår med og uten fletter. 

Les også: Finn din perfekte bob!
 

Trenger du hårstyling?
Se hele utvalget av hårprodukter på vita.no her.

 

Frisørbesøk

Som du sikkert har erfart, fylles frisørsalongene opp uker før nasjonaldagen. Derfor kan det være lurt å booke time lenge i forveien, og ha en klar idé om hva du vil gjøre. Vi tok en prat med makeup-artist og frisør Cathrine Gleden fra Josefsson Frisør, og spurte henne om nasjonaldagens frisyre.

17. mai frisyre bunad hår skjønnhet tips inspirasjon
(Foto: Privat)

– Å flette luggen eller håret i front er noe alle klarer, enten om man har kort eller langt hår, forteller Gleden. – Å lage krøller med rettetang er også veldig enkelt - det finne hundrevis av videoer om det på Youtube, fortsetter hun.

Tips: Perfekte krøller med krølltang
 

Å flette håret på 17. mai er klassisk, og det gjelder å finne typen man behersker og kler. Hvis en vanlig flette i front ikke passer deg, kan du for eksempel prøve å flette håret rundt hodet. Forutsett at du har langt nok hår, selvfølgelig. En hestehale på siden som du sprayer med saltvannsspray, fletter, rufser og drar i, og deretter ruller opp og fester, er også fint. 

– Hvis man skal bruke kyse, kan slike flettefrisyrer bakerst ved nakken være veldig fint, og ikke så veldig vanskelig. Det enkleste er å flette to fletter bakerst, og rulle de sammen og feste. Det passer fint til bunad.


For de med mellomlangt hår kan det være fint å krølle håret, slik at håret som syntes under kysen er bølgete og voluminøst. 

– Har du kort hår, så er den såkalte "wet looken" veldig populært nå. De fleste pleier å rufse det til, men til 17. mai kan man for eksempel prøve å ha håret helt glatt. 


Cathrine forteller at kundene hennes kommer for farge, og at de gjerne vil ha håret lysere fordi det tross alt går mot sommeren. Flere spør også om tips til bundasfrisyrer.

– Da gir jeg dem enkle stylingtips som de kan gjøre selv, eller som de kan få litt hjelp til. Fiskebeinsflette er noe alle kan lære seg, og som ser veldig bra ut. Jeg anbefaler dem å bruke saltvannsspray for å få litt tekstur i håret, forteller hun. 

I forveien kan det være lurt å investere i en god shampoo og balsam som passer hårtypen din. Bruk hårkur minst én gang i uken, og bruk alltid varmebeskyttende produkter når du skal bruke varmeapparater på håret.
 

Makeup

Flere velger å gå for en nøytral look til bunaden, og bruker jordfarger som grått og brunt. Litt rosa i kinnene, mascara og gloss på leppene holder i massevis, ifølge Gleden.

– Hvis du vil gå et steg lengre, kan det være fint med brun eller svart eyeliner. Litt ekstra farge på leppene er også helt innafor, avslutter hun.

 

Inspirasjon:
 

17. mai frisyre bunad hår skjønnhet tips inspirasjon
(Foto: The Beauty Department, Hair Romance og Baby Gizmo

17. mai frisyre bunad hår skjønnhet tips inspirasjon
(Foto: Missy Sue)

 

17. mai frisyre bunad hår skjønnhet tips inspirasjon

17. mai frisyre bunad hår skjønnhet tips inspirasjon
(Foto: Pinterest, Pinterest)

17. mai frisyre bunad hår skjønnhet tips inspirasjon
(Foto: Hair Romance, Pretty Designs)

17. mai frisyre bunad hår skjønnhet tips inspirasjon
(Foto: Pinterest, Refinery29)

 

DIY:

Vi elsker DIY-prosjekter,spesielt de som er billige og enkle. Lag din egen blomsterkrans til 17. mai og velg blomster og farger helt selv. 

 

Gode produkter:
 

17. mai frisyre bunad hår skjønnhet tips inspirasjon
Texturising Glue, Toni&Guy, 99,- // Spritz & Shine Mousse, Toni&Guy, utsolgt // Saltvannsspay, Bjórn Axén, 139,- // Hårspray, Jan Thomas Haircare, 129,-

 

Les også: COSTUME, 17. mai-frisyrene du må øve deg på

Problemer vi med blondt hår har

6 problemer jenter med langt hår har

 

Følg @Stylistano på Facebook og Instagram

Vi er også på snapchat; stylistano

Kommentarer

Anonymous
Det er flott med bunadfrisyrer, men alle bunader har hodeplagg..

Legg til kommentar

Folk som liker

Relatert innhold