Norges beste på mote og skjønnhet: STYLISTA - COSTUME - STELLA

De beste solkremene til påske

Forhåpentligvis skal du et sted der det er masse sol i påsken og da er det ekstra viktig at du tar godt vare på huden din. 
 

 

 

Solfaktor er kanskje det viktigste du tar med deg på påskeferie.
Å eksponere huden for sol kan være skadelig og du kan få kreft og solskader. Vær smart og bruk høy faktor. Spesielt i ansikter, der huden er tynnere og mer eksponert. 

Men selv med høy faktor skal du være forsiktig med soling. Og husk at en av de verste faktorene for utviklingen rynker og aldringstegn er nettopp: sol. 

Bruk solkrem i ansiktet, leppepomade med faktor, solbriller og ikke glem å beskytt hodebunnen. Se de kuleste solbrillene til påsken her! 

I fjor traff vi fagsjef Ingrid Fallet i Aco Hud Norge og fikk noen gode råd til soling og hvordan du skal bruke solkrem: 

Skal du til varmere strøk i sommer? Les solguiden vår her!

Smør deg i god tid 
Ikke vent til du er ute med å smøre deg inn. Det er lurt å smøre seg inn med solkrem ca 30 minutter før du går ut i solen. Dette er for at solkremen skal få trekke godt inn i huden før du utsetter huden for sol.
– Hvis du har vært lite eksponert for sol bør du gradvis venne kroppen til solen. Ikke vær i solen for lenge, sier Fallet. 

Ikke vær gnien 
Smør på RIKELIG med solkrem, slik at du får en tilstrekkelig beskyttelse. Hvis du smører på for lite, kan effekten fort bli lavere enn hva faktoren tilsier. 
– Til hele kroppen skal du bruke en håndfull solkrem og cirka en teskje til ansiktet. Så bruk mer enn du tror du trenger. Og husk at solspray også må smøres utover. Ikke bare spray og tro at du er beskyttet. 

Smøre, smøre, smøre 
Husk at solkremen vil forsvinne gradvis, om ikke helt etter en stund. Etter at du har badet eller svettet på skitur er det spesielt viktig at du smører på et nytt lag med solkrem. 

Riktig solkrem for deg
Det er viktig at du finner en solkrem som  passer din hud. Hvis venninnen din bruker en lav faktor, kan det hende at dette ikke er tilstrekkelig for din hudtype. Spør på apoteket om råd for å finne den perfekte faktoren for deg. Husk: Bruk så høy faktor som mulig! Slapp av - du blir brun, det tar kanskje bare litt lengre tid.

Påskekonkurranse: Vinn hårprodukter verdt 1000 kr! 

Husk! Ny solkrem hvert år
Det er lurt å kjøpe en ny solkrem hvert år på grunn av utløpsdatoen. Gamle solkremer har en mindre effekt, og du kan fort bli lurt av solfaktoren.

PAUSER
Det er superviktig at du tar noen pauser fra solen. Selv om du kanskje ikke føler deg varm, så er det viktig at kroppen får litt hvile, slik at du ikke får heteslag.
Det er også ekstremt viktig at du får i deg nok væske i løpet av en dag i solen. Spesielt hvis du er i aktivitet. 

Våre solfavoritter

 

1. Piz Buin Instant Glow Lotion SPF 30, 139,30,-// 2. La Roche-Posay Anthelios XL solkrem SPF 50, 249,-// 3. Sunforgettable®Brush-on Sunscreen SPF 50, 575,-// 4. Cosmica Sun solkrem ansikt SPF30, 122,90,-// 5. Cliniderm solkrem for ansikt SPF 30, 89,90,-// 6. Nuxe Sun solkrem ansikt SPF50, 174,-// 7. Vichy Capital Soleil solstift SPF 50+, 121,90,-// 8. Cosmica Sun Lip Balm spf 30, 64,90,-

 

Mer påskestoff finner du her! 

 

Følg @Stylistano på Facebook og Instagram
Vi er også på snapchat; stylistano 

Kommentarer

Legg til kommentar

Relatert innhold