© Silje Økland

Slik kombinerer du blogging og skole

Har du lyst til å blogge, men er redd for at det skal gå utover skole eller jobb? Her er Siljes tips!

29. april 2018 av Charlotte Sørvald

I 2017 ble Silje Økland kåret til Årets Stylista, og tiden etterpå har vært hektisk, spennende og full av eventyr. Vi har spurt Silje, som nå er Stylista-blogger, om hvordan hun klarer å kombinere bloggingen og sykepleiestudiene – her er hennes triks. 

HuskMeld deg på Årets Stylista 2018! #ÅretsStylista2018

Hvordan ser en dag ut for deg når du har BÅDE skole og blogging?

En typisk dag med både blogg og skole er svært hektisk. De fleste dager er slik, men når jeg organiserer det slik jeg gjør så går det helt fint. Skole kan vare alt fra 2-7 timer litt avhengig av om det er veiledning i et fag eller om det er forelesning.

Jobb for meg med tanke på bloggen er jo både å ta bilder, svare på mail, men også å gå på eventer eller samarbeidsmøter. Når jeg går på møter prøver jeg å få de fleste på samme dag eller dager slik at jeg kan fokusere fullt på skole og fullt på blogg når jeg er på stedene.

Jeg prøver å gå så mye jeg kan på skolen, dette året har jeg vært veldig flink sånn sett. Det tar tid, men det er verdt det i det lange løp.

Hvordan får du prioritert bloggingen når du har mye å gjøre på skolen?

Skole blir rett og slett prioritert høyest, og for å likevel føle at jeg gjør en god jobb og skikkelig, planlegger jeg ofte i flere uker hva jeg må gjøre. Som et eksempel tar jeg flere antrekksbilder på samme dag og planlegger innlegg. Jeg prøver å bli mer naturlig og da blir bloggingen litt slik og. Jeg vil være ekte og da kan jeg heller skrive om ting som er aktuelt der og da! 

Går bloggingen ut over skolen, syns du? Evt. omvendt?

Siden begge deler er 100% dedikasjon og forpliktelse, føler jeg at begge deler påvirker den andre. Det er ikke bare negativt, blant annet føler jeg meg veldig motivert på bloggen hvis jeg har hatt en slitsom dag på skolen. Da kobler jeg av og skriver fra meg. Noen ganger har jeg vært sliten, men da har jeg tatt meg en dag eller to av for å koble ut fra begge hvis mulig. 

Hva er det beste med å gjøre begge deler?

Jeg får det beste fra to verdener, og det er ikke gått én dag hvor jeg ikke har noe å gjøre. Jeg elsker Oslo og folkene, jeg har lært mye og får utfordret meg selv hele tiden! Nå har jeg en oppgave på skolen eller simulering på «sykehuset» på skolen (kan man kalle det), men er blant annet på vei til Thailand nå! Altså, det er veldig varierende. 

Hvilke eventuelle utfordringer skaper det?

Man jobber jo konstant og klarer vel ikke helt å skille skoletid/jobbtid fra fritid. Jeg har sjekket mail om morgenen, midt på dagen og på kvelden. I tillegg til at jeg tidligere har jobbet med skolerelaterte ting.

Jeg er absolutt blitt flinkere til å sette grenser, så jeg kan være bare Silje også. 

always

A post shared by SILJE ØKLAND (@siljeokland) on

Følg @stylistano på Facebook og Instagram!

NYHETSBREV