Cath In The City's Instagram-tips

Instagram som Cath

17. mars 2016 av Kommersiell redaksjon

Bloggeren og forfatteren Cathrine Heienberg har en Instagram-profil full av lyse, pene og inspirerende bilder. Vi ville lære hvordan hun får så fine bilder, så vi joinet opp med Olympus og ba om en kjapp tutorial om Cathrines beste Instagram-tips med kameraet Olympus Pen E-PL7.


Når Cathrine tar bilder, setter hun kameraet på ”M” (manuell). Noen syntes dette virker komplisert, men det er i virkeligheten ikke så vanskelig. Bare prøv deg frem med kameraet, og les Cathrines Olympus Pen-guide her!

Tips 1 - antrekk

Det første tipset til Cathrine gjelder antrekksbilder, som hun tar mye av. Her bruker hun et 45 millimeter-objektiv med 1.8 blenderåpning. Dette objektivet er passe vidt, så hun får med hele seg i bildet. I tillegg gjør det lave blendertallet at man kan få fin og uskarp bakgrunn, som ser kjempekult ut og fremhever motivet i bildet – altså deg.

I tillegg bruker hun Olympus’ selvutløserfunksjon – O.I. Share - når hun tar antrekksbilder. Denne funksjonen lar deg koble kameraet til telefonen, og gir deg full kontroll over innstillinger og bildeoverføring med enkle tastetrykk. Så da er det bare å sette kameraet der du vil ha det (bruk gjerne stativ), komponere bildet via telefonen og knipse i vei. Når du har fått bildet du vil ha, overfører du det enkelt til telefonen din og legger rett ut på Insta!


Tips 2 – Stilleben

Cathrines andre tips gjelder stilleben-bilder, altså bilder som viser flere oppstilte småting, som accessoirer, lekker mat, kaffekopper og liknende. Her bytter Cath til et smart 14-42 millimeter zoom-objektiv, eller ”pannekakelinse” som det også kalles, fordi den er liten og flat. Dette objektivet passer fint når du vil være nære motivet, men likevel få med alt i bildet.

Til denne typen bilder får du også god bruk for Olympus’ flipp-skjerm. Denne kan du brette ut og for eksempel sette 90 grader ut fra kameraet, slik at du kan ta bilder ovenfra og ned, men fortsatt se på skjermen fra siden. Dette er veldig kjekt i situasjoner der det er vanskelig å stå rett over motivet.

Tips 3 – Selfie

Det siste (og for noen det viktigste?) tipset fra Cath går på selfies. Hvem har vel ikke prøvd å ta en fin selfie, men blitt skuffet over at ansiktet har blitt for mørkt, for lyst, for gult eller bare ikke riktig? Joda, vi har alle vært der. Men Cathrines tips er å stelle seg ved et vindu, så du får pent, naturlig lys inn på ansiktet. Har du fint lys, er mye av jobben gjort.

Videre stiller hun inn kameraet til å ta kvadratiske bilder, slik at man kan laste dem rett opp på Instagram uten å beskjære dem. Nå har riktignok Instagram åpnet opp for bilder i bredde- og høydeformat, men mange foretrekker likevel det kvadratiske formatet. Og er du en av dem, er denne funksjonen midt i blinken for deg. : )

Det var Cathrines topp tre Instagram-tips. Se videoen og still gjerne spørsmål i kommentarfeltet her eller på CathInTheCity.com hvis du lurer på noe.

Og følg med etter påske. Da følger vi opp med flere fototips fra trendy Guri Heli!NYHETSBREV