© Cornelia Grimsmo

Fokuser på selvfølelse og selvtillit

– Det er faktisk ikke kroppen og det ytre som trenger å fikses på, det er hva som foregår oppi pappen.

29. oktober 2018 av Cornelia Grimsmo

Press here to read the text in english.

I forrige uke var det en del snakk om kroppspress, sosiale medier og retningslinjer for influencere. Bevissthet er første steg for å endre noe, men så kommer man til et punkt hvor man er nødt til å finne konkrete løsninger og forholde seg til dem. Å snakke om en endring, vil ikke endre noe i seg selv.

Uansett hva slags retningslinjer influencere får, så er det visse ting vi alle kan gjøre for å gjøre en stor endring. Det viktigste er at hver og en av oss jobber med selvtillit og en god selvfølelse, mener jeg.

© Cornelia Grimsmo

Vi alle vet det innerst inne, men det er lett å glemme det: Det er faktisk ikke kroppen og det ytre som trenger å fikses på, det er hva som foregår oppi pappen. Det er mentaliteten må vi trene, ikke ”glutsene” våre.

I en alder av 26 har puppene mine skrumpet inn til tørkede ferskener, jeg har blitt anbefalt å ta botox over leppa av folk på fest fordi de så tannkjøttet mitt når jeg smilte til dem, og jeg har ”hallux valgus”, som betyr at jeg har klumpete føtter. Dette er ting jeg absolutt kan ”rette på”, og kunne helt sikkert fått det sponset også. Men jeg kan helt ærlig si at jeg er fornøyd i min egen kropp. Jeg synes jeg selv er veldig fin, og jeg synes det hadde vært kjedelig om vi alle så ut som og kledde seg som Kylie Jenner.

Disse ”feilene” endrer ikke hvor dyktig jeg er i jobben min, hvor god venn jeg er eller hvor mye tid jeg bruker på hobbyene mine.

Vi må fokusere mer på hva som faktisk gjør oss lykkelige: være aktiv og sosial, tilbringe tid i naturen og lære nye ting og steppe ut av komfort sonen. Vi må fylle livene våre med så mye godt at vi ikke har tid til å tenke på om magen henger ut eller ikke.

© Cornelia Grimsmo

Jeg oppfordrer dere alle til å skrive ned en liste over hva som gjør DEG lykkelig, og faktisk gjøre det. Om du spretter ut av sengen om morgen fordi du gleder deg over hva du har i livet ditt, så vil ikke en flat rumpe, smale lepper eller tynt hår kunne endre det!

Min liste:
 • Fine ord
 • Gå i skogen
 • Sene samtaler
 • Netflix & chill
 • Prøve nye aktiviteter med venner
 • Danse til disney musikk på nach
 • Pusle puslespill
 • Reise alene
 • Snakke med fremmede
 • Skrive ned tankene mine
 • Få ny kunnskap
 • Fart
 • Kose med hundene mine
 • Vandre rundt i Oslo med niesen min
 • Være spontan
 • Gode jobbrutiner

NYHETSBREV