Cornelia Grimsmo
© Cornelia Grimsmo

Ta ansvar for eget liv

– Alt du ser rundt deg er en refleksjon av deg og dine valg.

13. oktober 2018 av Cornelia Grimsmo

Det er lett å gjøre seg selv til et offer. Og på mange måter er vi alle ofre: av ulykker, av mobbing og alle andre negative hendelser og situasjoner.

Men om man går gjennom livet og peker fingre på alle andre, og ikke vil ta ansvar for eget liv, så vil du fortsette å bli kastet frem og tilbake og leve et tilfeldig liv som blir bestemt av alle andre rundt deg.

Alt du ser rundt deg er en refleksjon av deg og dine valg. Ja, kanskje det var kjæresten din som ville få hund, moren din som sa du var finest med kort hår og bestefaren din som bestemte seg å flytte til Oslo for 60 år siden. Men du er like kapabel som det de er.

Cornelia Grimsmo
© Cornelia Grimsmo

Du kan ikke bestemme hva andre gjør, men det du kan bestemme her i livet er hvordan du reagerer på det.

Husk at du setter standarden på hvordan folk behandler deg. Om du ikke behandler deg selv med respekt, så er det lite sannsynlig at andre vil gjøre det. Alt starter og ender med deg selv.

Derfor er mitt tips i dag: Gjør det til din største styrke å finne løsninger på problemer. Da vil ikke noe eller noen kunne dra deg ned. Når noen utsetter deg for noe vondt, så finner du enten ut at det er noe å lære av situasjonen, eller at det er best å distansere seg fra den, fordi du har bedre ting å gjøre enn å drukne i negativitet.

Når du gjør dette kan du se rundt deg og tenke: ja, JEG tok det valget. Jeg lagde dette livet for meg og det er dette livet jeg vil leve.

NYHETSBREV