© Eirin Kristiansen

Eirin skammet seg over å være introvert

Flaut å være introvert?

27. juni 2017 av Redaksjonen

Stylista-blogger Eirin Kristiansen har skrevet boken, Miss Independent, som satte salgsrekord da den ble sluppet i nettbutikkene i fjor.

Eirin kaller boken for en hverdagsbibel, som tar for seg alt man møter i hverdagen – fra tips om hvordan komme over et kjærlighetsbrudd til hvordan sette sammen det perfekte antrekket. 

I tillegg åpner hun opp om privatlivet sitt, og slipper leserne mer inn i hennes personlige univers.

Alltid følt seg annerledes

I en kommentar publisert på BT.no, er Eirin åpen om at hun alltid har følt seg litt annerledes som introvert. I årevis har hun løyet og funnet på unnskyldninger for å slippe unna store og sosiale sammenkomster.

"Jeg følte meg rar og litt kjedelig. Jeg ville rett og slett heller være for meg selv. Jeg ville sitte på rommet mitt, tenke, bla i blader, høre på musikk og bare være. Da var jeg i mitt ess på en fortryllende og ubeskrivelig måte. Samtidig hadde jeg en ofte en vond klump i magen. Det var vel ikke normalt å ville være alene? Jeg måtte alltid ha en god unnskyldning. Trodde jeg."


Det var derfor blogging passet midt i blinken for Eirin, ettersom hun kunne uttrykke følelsene sine skriftlig - hjemmefra. 

I dag er bloggen hennes vokst til å bli en av Norges mest leste, og den største i Bergensområdet.

"Likevel blir jeg ofte minnet om hva folk tenker. Når jeg poster innlegg en lørdagskveld har det gjerne tikket inn spørsmål som: «Har du egentlig noen venner?». Selv etter jeg begynte å blogge har jeg skammet meg litt for at jeg er som jeg er. Tidligere oppsøkte jeg ofte situasjoner der jeg fremsto som sosial, bare for å slippe maset."

Ikke lenger flau

Nå er Eirin blitt 22 år gammel, og lært at ingen skal få lov til å kalle henne kjedelig. Hun synes det er fint at vi alle kommer med ulike personligheter, og er ikke lenger flau over å innrømme at hun er lite sosial.

"Jeg er ikke kjedelig selv om dette er min personlighet. Mennesker er forskjellige, både introverte og ekstroverte - alle er like gode på hver sin måte. Jeg kunne bare ønske at begge personlighetstyper aksepterte hverandre bedre. Jeg har ingenting imot at andre fester hver helg, og derfor krever jeg forståelse tilbake for at jeg ønsker en rolig lørdagskveld hjemme, uten å bli omtalt som «kjedelig» eller «kjip». 

Jeg er ikke «stakkarslig» fordi jeg ofte er for meg selv. Jeg har valgt det helt selv, akkurat som andre velger å være sosiale."

Eirin får ofte mail og kommentarer fra lesere som tror det er noe galt med dem fordi de foretrekker å være inne en lørdagskveld. Mange ber henne om råd, noe som gjør henne oppriktig lei seg. Til dette har hun følgende å si:

 Det er ikke du som er problemet! Det er like fint å være introvert som ekstrovert. DU er god nok! Ikke la noen andre få deg til å tro noe annet. Fra nå av håper jeg at dere som kjenner dere igjen, klarer å få et nytt syn på det å være introvert. Det er ingenting man må forsvare seg for. Vær stolt av den du er. Da legger andre merke til det, og tro meg - det smitter. Først da får du den respekten du ønsker og fortjener."

 

 

Følg @stylistano på facebook og instagram!
Vi er også på snapchat; stylistano

 

NYHETSBREV