© Styleconnection

Lei av bloggere med botox og silikon

Lei av bloggere med botox og silikon

20. juli 2016 av Redaksjonen

Stylista-blogger Kristin Gjelsvik aka Styleconnection er kraftig lei av bransjen hun er en del av, med bloggere som fronter botox, silikon og fillere.

Toppbloggeren skriver i en kommentar, publisert påAftenposten.no, at det i 2016 nesten er helt umulig å kunne si at du jobber som blogger og samtidig ha selvrespekten i behold. Selv har hun ved flere anledninger vurdert å slutte med blogging, fordi hun synes bransjen er så svart og kvalmende.

 

Lite mimikk blant Norges bloggere

Det er ikke mange toppbloggere i Norge som enda ikke har lagt seg under kniven. Jeg er en av dem som er såpass voksen at jeg ikke lar meg påvirke, i tillegg til at jeg har forstått at man må jobbe med selvtillit fra innsiden. Jeg ønsker å ligne på mamma, og jeg vil ha et ansikt som lever. Jeg synes det er fint å kunne se forskjell på om jeg er glad eller trist. Dessverre er det lite mimikk blant mange av Norges bloggere. Derimot er det mye Botox, fillers og silikon, som usikre lesere inspireres av. De sammenligner seg selv med sine favorittbloggere og ønsker å se ut akkurat som dem.

Kristin mener det er synd at bloggere fraskriver seg ansvaret, og at de bidrar til et kroppspress av de sjeldne. I løpet av det siste året har hun vært i dialog med mange usikre jenter i alle aldre, som ønsker bekreftelse på at de ikke trenger å legge seg under kniven for å bli akseptert. Hun har mistet tellingen på hvor mange ganger jenter har sagt til henne: «Kristin, jeg har lyst til å ta noen fillers. Ikke fordi jeg har dårlig selvtillit, men fordi at alle gjør det. Jeg vil ikke skille meg ut.»

Alt annet enn naturlig

Dette er så trist. Mange mener vi må slutte å snakke om kropp. Men tier vi, godtar vi bare at bloggerne bidrar til normalisering av plastiske inngrep, og det er på ingen måte ok. 

Det sykeste er at de fleste bloggerne som skriver åpent om sine inngrep, er i starten av 20-årene. 20-årene! Jeg har hørt bloggere uttale at vi står overfor er generasjonsskifte, og at plastiske operasjoner er en naturlig utvikling vi må finne oss i. Nei, plastiske operasjoner er ikke en del av en naturlig utvikling. Det er ALT annet enn naturlig!

Toppbloggeren synes det er trist at bloggere og kjendiser med plastiske inngrep på CV-en skaper er falskt bilde av hva skjønnhet er. Det mest sørgelige synes hun er at 12-åringer gleder seg til å stå konfirmant for å få penger, som de skal bruke på fillers og nose jobs når de blir 18. Kristin mener dessuten at det ikke er greit at bloggere fraskriver seg ansvaret.

Man må være sitt ansvar bevisst

«Jeg vet at jeg ikke er et forbilde», er det flere som sier. Men slikt kan man dessverre ikke bare bestemme. 

Det handler om å være sitt eget ansvar bevisst. Det handler om å tenke seg om en ekstra gang før man publiserer et innlegg som kan inneholde noe som kan bidra til økt kroppspress, og et sunt og godt forbilde, er nettopp en som gir inspirerende innhold til leseren, uten at han eller henne føler seg dårlig.

Derfor synes Kristin at Sunn Fornuft-plakaten er banebrytende i et blogg-Norge som bidrar til økt kroppspress. Noen av punktene mener hun riktignok kanskje blir litt for pirkete (les mer om plakaten her!), men alt i alt synes hun det er et godt initiativ.

Over 100 av Norges største bloggere har meldt seg på, for å stå sammen i kampen mot spiseforstyrrelser.

Bloggen til Kristin Gjelsvik finner du her!


FØLG @STYLISTANO PÅ FACEBOOK OG INSTAGRAM!

VI ER OGSÅ PÅ SNAPCHAT; STYLISTANO

Seneste

NYHETSBREV

Mer spennende innhold