Slik knipser du perfekte selfies innendørs

Perfekte selfies innendørs - se video!

4. mai 2016 av Kommersiell redaksjon

[Annonsørinnhold] 

Marie Wolla

er ingen rookie på foto, men fotografering i kunstig lys kan være en utfordring for selv den mest erfarne fotograf. Så da Olympus PEN inviterte på fotosession i kunstig lys med motefotograf Kristoffer Myhre, slo vi til på røde rappen.

Se videoen her og les mer om tipsene under:

 

 

Her guidet Kristoffer og Marie oss gjennom tre forskjellige situasjoner med kunstig lys, og viste oss hva vi kunne gjøre med kameraet Olympus Pen E-PL7 for få best mulig bilder i de forskjellige situasjonene.

Kristoffers første bud var å sette kameraets hvitbalanse til auto, for å kompensere for det gule lyset som ofte er i innelamper. Men Olympus PEN-kameraene har også en funksjon som heter ”Keep Warm Colors”. Denne vil du slå av, for å få mest mulig naturlig hvitfarge i innebildene dine.

SLIK SLÅR DU AV KEEP WARM COLORS (Fungerer kun på manuelle og halvautomatiske innstillinger):

Meny – Settings (tannhjulet) – Color/WB (meny G) – Keep Warm Colors - Off

Scene 1 – lysring

Marie har en egen lysring, eller en ringlampe, spesialdesignet for beauty-fotografering. Denne kaster et stort, jevnt lys fra alle sider, så du får et flatt og flatterende lys i ansiktet, i tillegg til et karakteristisk lysglimt i øyet. I fotosituasjoner med lysring bruker Marie flipp-ut-skjermen på kameraet sitt, slik at hun får full kontroll på utsnittet, og knipser i vei.

Lysringlampe og flipp-ut-skjerm gir Marie full kontroll på selfiene

Scene 2 – Vanlig innelampe

De færreste av oss har en lysring, og må heller ta til takke med vanlige lamper når det kommer til fotografering innendørs. Slike innelamper har ofte et gult lys, som du helst ikke vil ha med i bildene dine. Her hjelper auto-hvitbalansen i Olympus PEN-kameraet ditt deg til å få en riktig gjengivelse, særlig hvis du har skrudd av ”Keep Warm Colors”-effekten som nevnt over.

En annen ting å ha med seg er å være bevisst på hvor lyskilden er plassert i forhold til modellen eller objektet du tar bilde av. Her kan du nemlig få mye skygge på én side av objektet, og mye hardt lys på den andre siden. Så prøv deg frem og finn hvilken lyssetting som funker best for ditt behov.

En innelampe kan være morsom å jobbe med, forutsatt at du har stilt inn hvitbalansen riktig. 

Scene 3 – Blitz

Den siste lyssituasjonen Kristoffer tok oss gjennom var fotografering med blitz. Blitzen på Olympus PEN-kameraene kan tas av og på, så du selv kan velge når du vil ha den med på. Kanskje du lar den ligge hjemme hvis du skal ut på tur i dagslys, eller tar den med hvis du vet du skal ta bilder inne eller på kveldstid.

Blitz-lys er et hardt og direkte lys. Dette kan du bruke til din fordel for å fremheve farger og få bildene dine til å ”poppe” mer. Men siden lyset er så sterkt, kan det også bli for mye av det gode. Hvis motivene dine blir for lyse/hvite, kan du justere blitz-styrken ned i kameraet. Eller opp, hvis du trenger enda mer kraft.

Et annet tips er et som ikke så mange er kjent med, nemlig å bruke blitzen i dagslys. Når det er sterk sol kan man nemlig får problemer med skygger på steder der sola ikke treffer. Da kan man eventuelt ta med seg motivet inn i skyggen, men hvis du ønsker å ta bildet ditt i dagslys, kan du bruke blitzen for å fjerne skygger under øyne, i halsgropa og lignende.  

Blitzen på Olympus PEN-kameraene kan enkelt tas av og på. 

Med disse tre innendørs-tipsene takket Kristoffer og Marie for seg. Håper du plukket opp noen ideer du kan bruke til din egen fotografering. Og lurer du på noe mer om foto? Ikke nøl med å stille spørsmål i kommentarfeltet her eller på bloggen til Marie.

God fotografering! 

Seneste

NYHETSBREV

Mer spennende innhold