Clivia og novemberkaktus
Så skal vi have en masse nye planter! © Getty Images

7 flotte planter som gir farge til hjemmet

Det er planter for alle - også til deg som ikke har så grønne fingre!

16. april 2020 av Zenia Andine Kehlet

Hvis du også går med ideen om å få flere farger inn i hjemmet, så har du landet rett sted. Nå trenger du ikke å male en vegg eller ta drastiske avgjørelser for å polstre sofaen.

Du kan sette farger i hverdagen hjemme med disse plantene!

1. Clivia

Denne planten blomstrer med de vakreste røde/oransje blomster. I tillegg er blomsten enkel å tilpasse, og derfor kan du ALDRI behandle denne planten feil. Derfor er det også ideelt for de som kanskje ikke har et godt tak på plantene fra før av.

Planten clivia
© Getty Images Denne vakre cliviaen vil pryde hjemmet ditt med farger.

2. Novemberkaktus 

Eller som det heter på latin: Schlumbergera. Navnet sier det veldig bra. Denne planten blomstrer vanligvis over høsten og julen. Planten vil gjerne vannes regelmessig og vil gjerne ha litt gjødsel. Imidlertid kan den også klare seg fint uten.

Den får disse vakre blomstene, som er over i en rød/lilla farge.

Planten novemberkaktus
© Getty Images November-kaktusen gir farger til hjemmet ditt i en mørk høstsesong.

3. Orkideer 

Denne planten kommer i et utall farger. Det er tusenvis av forskjellige arter av orkideer. Derfor kan du også velge akkurat den som blomstrer i favorittfargen din. Orkideen skal være i lys, men ikke i direkte sol. Og så ikke gi den for mye vann - høyst en gang i uken, og røttene må ikke være i vann konstant.

Planten orkide
© Getty Images Orkideen er så fin.

4. Sommerfuglerkløver

På latin: Oxalis Triangularis. Denne blomsten krever bare vann og lys, og da skal den sannsynligvis vise deg hvor mye den kan vokse. Den vil også ha litt sollys, men ikke mer enn noen få timer, ellers blir bladene skadet. En annen blomst for deg som ikke har så grønne fingre, men bare vil ha farger i hjemmet.

Planten sommerfuglekløver
© Getty Images Denne flotte sommerfuglekløver vil vi gjerne ha hjemme.

5. Fredslilje

Fredsliljen, på latinsk: Spathiphyllum Wallisii, krever halvskygge. Hvis denne planten får for mye direkte sol, så ødelegger du ganske enkelt bladene. Husk i tillegg å støv av bladene innimellom slik at planten kan puste igjen.

Nok en plante som er genial for deg som ikke har så mange planter normalt. Du må bare huske å vanne den slik at jorda er fuktig.

Obs: Giftig for hunder og katter hvis de spiser av bladene.

Planten fredslilje
© Getty Images Fredsliljen er både flott og lett å holde ved like.

6. Duftranke

Navnet kommer av at blomstene har en tydelig lukt. Blomsten lukter av jasmin, og blomstrer gjerne hele sommeren. Under blomstring må planten ikke tørke ut, så den må være godt vannet, helst blandet med gjødsel. På den andre siden trenger den neppe vanning om vinteren. Den trenger lys, men ikke direkte sol, for å holde seg fin.

Duftranke
© Getty Images Duftranken gir fine blomster og dufter jasmin.

7. Rosendrue 

Rosedruen, eller Medinilla Magnifica på latin, er en vakker potteplante som krever mye vann. Den ønsker også å bli plassert et sted der den kan få mye lys. Da vil den sannsynligvis blomstre fint med de vakre rosa blomstene sine.

Planten rosendrue
© Getty Images Den flotte rosendrue med sine rosa blomster.

Kilde: Plantorama

Få det siste inne mote- og skjønnhetstips og nyheter om bloggere og kjendiser hver eneste uke! Les mer 

Seneste

NYHETSBREV

Mer spennende innhold