Joey i friends
Det er ikke bare kvinner som blir hangry... © Warner Bros. Television, Bright/Kauffman/Crane Productions

Derfor blir du hangry når sulten kommer

Det er faktisk vitenskapelig bevist...

27. mars 2019 av Amalia Kristiansen

Hvis du blir hangry når du du blir sulten, så er du kanskje en av de som utallige ganger har måttet krype til korset og unnskyldt noe du sa når du var sulten. Vi innrømmer det: vi blir hangry, vi også. 

Men frykt ikke! Nå er det vitenskapelig bevist at det faktisk er en sammenheng mellom det å være sulten og å være gretten (mildt sagt). 

Fyll opp blodsukker-tanken 

Hvis du forestiller deg at blodsukkeret ligner en bensintank, skjønner du at det er best for kroppen om tanken er full. Det betyr at måleren skal være lengst til høyre, og det blir den rett etter at du har spist - da har du nemlig tanket opp. I løpet av dagen beveger måleren seg mot venstre, og blodsukkeret ditt blir lavere.

Det som skjer når du får lavt blodsukker er at det blir vanskeligere å konsentrere seg om simple gjøremål, og det blir utfordrende å oppføre seg etter gitte sosiale normer - som for eksempel å ikke være snappy mot folk.

Det gjelder liv og død (nesten)!

Lavt blodsukker setter også fart på hormonene våre. Blandt annet påvirker blodsukkeret adrenalinet, som også aktiveres hvis vi blir angrepet av en stor løve og må løpe for livet (realistisk...). Så kroppen tror faktisk at du er i livsfare når du har lavt blodsukker. 

Og med tanke på det så er det plutselig ikke så rart at vi blir sure når vi er sultne, sant?

Stabilt blodsukker er løsningen 

Derfor handler det om å holde blodsukkeret stabilt gjennom hele dagen. Det gjør du ved å spise godt i løpet av hele dagen, og ikke klikker ved smågodtet. Unngå å hoppe over måltider, og spis gjerne noen mellommåltider også. 

Det er jo lettere sagt enn gjort – det vet vi alt om. Spesielt når det er lillelørdag og snacks på bordet.

På den lyse siden har du nå alltid en god unnskyldning for å kunne snacke litt - det gjelder jo faktisk liv og død...

Kilder: Psychology Today, IFL Science 

Få det siste inne mote- og skjønnhetstips og nyheter om bloggere og kjendiser hver eneste uke! Meld deg på Stylistas nyhetsbrev her

NYHETSBREV