Kvinde, der træner


© Getty Images

Forskerne har talt: Yngre søsken er de sunneste

Er du den yngste i søskendeflokken? Da har vitenskapen gode nyheter til deg. Det er nemlig blitt bevist at yngre søsken er de sunneste. Se hvorfor her.

24. juli 2019 av Christian Thestrup / AktivTræning.dk

Det er ikke enkelt å være den yngste i søskenflokken. Halparten av garderoben består av klær arvet fra eldre søsken, og storesøster vet akuratt hvilke knapper å trykke på for å provokere. 

Yngstemann i søskendeflokken har det beste immunforsvaret

Men heldighvis finnes det også fordeler ved å være den yngste. For eksempel viser det seg at de yngste i søskenflokken har det beste immunsystemet. Det har forskere fra det tyske universitetet i Leipzig kommet frem til etter en undersøkelse utført på 20.000 personer fra henholdsvis England, USA og Tyskland. 

Årsaken er faktisk ganske logisk. Mens den eldste i søskenflokken først blir eksponert for virus når han eller hun begynner i barnehagen, ser det annerledes ut for de neste barna i flokken.

De blir nemlig bombardert med alle de bakteriene som den største medbringer hjem, og det er altså med på å styrke deres immunforsvar som er en klar fordel videre i livet.

Og her tenker vi ikke bare på at de kanskje ikke så ofte lett blir forskjølet. Undersøkelser viser nemlig at jo fler søsken du har, desto lavere er sjansen for å få den autoimmune sykdommen Diabetes type 1, simpelheten for du har et sterkere immunforsvar.

Forskere fra Leipzig har dog også gode nyheter til de eldre søskene. Ifølge undersøkelsen er de nemlig en smule smartere enn deres yngre søsken, så spørsmålet er åpenbart. Hva er best? Å være smart og forskjølet, eller litt mindre smart, men frisk som en fisk?

Man kan åbenbart ikke få det hele... 


NYHETSBREV