Bør jeg gjøre det slutt?
© Anniken Jørgensen

10 tegn på at du bør gjøre det slutt

Gjøre det slutt eller ikke?

27. mars 2018 av Redaksjonen

Det er ikke alltid så lett å være i et forhold. Spesielt ikke når forelskelsen har lagt seg, hverdagene kommer og man blir usikker på om man faktisk har funnet den rette personen å leve sammen med. En vanlig ting mange gjør er å lage unnskyldninger for seg selv, slik som "Vi har vært sammen så lenge"... "Jeg føler meg komfortabel"... "Han forandrer seg sikkert"... For ikke å snakke om at man har investert mye tid og følelser i et forhold, og er redd for å kaste det bort. Hvordan vet man om det er riktig å bli værende, eller gjøre det slutt?

Det er ingen andre enn deg selv som kan bestemme hva som er riktig for akkurat deg. Følelser kan svinge frem og tilbake, og det kan ta lang tid før du faktisk lander på den beste avgjørelsen. Et forhold krever mye arbeid og innsats fra begge parter for å kunne holde seg levedyktig i mange år. Noen forhold er destruktive og vonde å være i, mens andre føler kanskje bare at de kjeder seg ihjel og lengter etter noe annet. Det er uansett ikke enkelt.

MOM and DAD back at it again with the coparenting skills.

A post shared by Kourtney Kardashian (@kourtneykardash) on


Her er 10 tegn på at du bør gjøre det slutt:

1. Du tar til takke med det du har

Du har kanskje vært i mange forhold tidligere, og du er lei av å gå gjennom den samme prosessen

igjen og igjen.

Så du bestemmer deg for å bare bli i forholdet du er i, selv om det egentlig ikke føles riktig. Kjæresten din setter ikke ordentlig pris på deg, og du gjør kanskje ikke det samme tilbake heller. Men du fortjener noen som elsker og forguder deg, og som får deg til å ville bli den beste utgaven av deg selv. Samtidig skal du heller ikke være sammen med en person bare fordi du vet at ingen andre vil elske deg mer enn hva denne personen gjør. Det må være en balanse der - med gjensidige følelser.

2. Du vil ikke være singel

Ikke gjør denne tabben. Det er tusen ganger bedre å være singel enn ensom i et forhold. Dersom du tar til takke med et dårlig forhold bare fordi du trenger å ha en person å snakke med hver dag, så går du glipp av å finne den rette. Du trenger ikke en kjæreste for å holde deg med selskap, det er dette venner og familie er til for! Selv om du ikke er den mest utadvendte personen, så er det overraskende lett å få nye venner i voksen alder om du gjør en innsats. Dessuten bør du lære deg å trives bedre i ditt eget selskap, og ikke være avhengig av bekreftelse fra andre. Det finnes tross alt ingen andre mennesker i verden enn deg selv som du er 100% enig med til enhver tid, og hvor deilig er det ikke å kun trenge å ta hensyn til dine egne hobbyer og interesser? Jo bedre du blir kjent med deg selv, jo enklere blir det også å finne ut av hva det er du trenger og ønsker i et forhold.

3. Du synes det er praktisk...

Dere har vært sammen i mange år, noe som føles både trygt og komfortabelt for deg. Men er dette egentlig en god nok grunn til å holde sammen? Dersom det eneste du setter pris på med forholdet ditt er at det er "praktisk", er det enten på tide å jobbe med å få tilbake litt av romantikken, eller vurdere å gå. Synes du det er ukomfortabelt om han vil kysse deg? Liker du å få oppmerksomhet fra andre gutter, men bryr deg ikke så mye om bekreftelse fra ham? Lytt til magefølelsen og kjenn etter om du ønsker å leve livet ditt sammen med en kjæreste eller en kompis. 

4. Du håper på forandring

Du venter og venter på at kjæresten skal ta grep og forandre seg. "Om han bare...." Men det skjer jo ikke! Dere kommuniserer dårlig, misforstår hverandre og krangler om alt fra smått til stort. Så i stedet for å gå gjennom skuffelse etter skuffelse, bør du heller bruke tiden din på å finne en annen - som du faktisk ikke ønsker å forandre. 

5. Du blir behandlet dårlig

Om du opplever forholdet ditt som destruktivt, må du ta grep for å komme deg ut av det. Dersom kjæresten din begår tillitsbrudd som utroskap og løgner, eller du føler deg truet, mobbet eller trakassert - må du avslutte det fortest mulig. Det blir bare vanskeligere jo lengre du venter, og oppsøk hjelp om nødvendig. Det finnes ingen unnskyldning i verden som rettferdiggjør fysisk/verbal mishandling.

Bør jeg gjøre det slutt?
© Getty Images

6. Du finner på unnskyldninger...

...På vegne av kjæresten din, og hvordan han oppfører seg. Slutt å forsvare kjæresten din sine dårlige handlinger med unnskyldninger som "Åh, han mente det ikke, han har bare hatt en lang dag" eller "Han er bare stresset på grunn av jobben, jeg vet jo at han elsker meg" Lyver du ofte til venner og familie om partneren din, for at han skal fremstå bedre enn han er? Innse at du er i et dårlig forhold og kom deg vekk.

7. Du nedprioriterer kjæresten

Du har mye mer lyst til å være sammen med venner, dra ut på byen (uten ham) og se på Netflix alene. Du nedprioriterer kjærestetid gang på gang, og trives egentlig best med å gjøre ting alene. Så hvorfor er dere sammen?

8. Du vet at det ikke kommer til å vare

Du har det helt greit med forholdet deres slik som det er akkurat nå, men innerst inne vet du at det bare er et spørsmål om tid før det blir slutt. Dere har kanskje fullstendig ulike verdier og syn på familie og økonomi, noe som vil gjøre det vanskelig å leve sammen i lengden. Dersom du overhodet ikke kan se for deg at dette er personen du ønsker å bli gammel sammen med, kan du like gjerne avslutte det nå i stedet for senere.

9. Du har vært utro

Uansett om han får vite det eller ikke - du vil alltid selv vite at du har gjort det. Og med mindre du er en kald og kynisk person, vil dette mest sannsynlig ødelegge forholdet deres. Dersom du er ærlig og forteller sannheten, og dere kan klare å jobbe dere gjennom det sammen, finnes det håp. Det vil riktignok være krevende å bygge opp tilliten igjen, men det er bedre enn å være i et forhold der du skjuler hemmeligheter.

10. Du klikket deg inn hit for å finne en grunn til å slå opp

Du leser denne artikkelen fordi du er på utkikk etter å finne en "god nok grunn" til å gjøre det slutt. Magefølelsen din forteller deg at forholdet ditt ikke er helt riktig, og du har allerede begynt å prosessere bruddet. Snakk med kjæresten din! Ikke vent med å ta opp problemene deres til det har blitt for sent. Kanskje dere kan klare å jobbe dere gjennom utfordringene sammen. Det er uansett mye mer fair å være ærlig med ham om at følelsene dine forandrer seg, enn å fake det - og så plutselig slippe bomben rett i fanget hans.

FØLG @STYLISTANO PÅ FACEBOOK OG INSTAGRAM

NYHETSBREV