Dette må du ikke gjøre på date.
© Getty Images

8 feil du må unngå å gjøre på første date

Ikke gjør dette på første date!

27. februar 2019 av Annette Haga

Å skulle dra på date kan være en nervepirrende opplevelse, spesielt om du ikke har gjort det mange ganger tidligere. I etterkant lurer du kanskje på hvilket inntrykk daten din fikk av deg? Om du snakket for lite eller for mye, fremstod som litt kjedelig eller kanskje i overkant eksentrisk.

Det viktigste du må tenke på når du drar på date er at du skal forsøke å slappe av mest mulig og være deg selv - for å se om kjemien mellom dere stemmer. Alle ønsker selvfølgelig å fremstå som den beste versjonen av seg selv på en date (regner vi med...), så vi har laget en liste med hvilke feil du bør unngå.

SKAL DU PÅ DATE? SØRG FOR AT DU UNNGÅR DISSE 8 FEILENE

1. Du kommer for sent

Alltid ute i siste liten? Du bør forsøke å unngå å komme for sent til avtalen deres, ettersom dette gir et dårlig førsteinntrykk, og er irriterende for daten din som må vente. 

Planlegg hvordan du skal komme deg til møtestedet tidsnok, og gå heller en liten runde rundt i området dersom du er tidlig ute. Dersom trikken aldri dukket opp, Google Maps sendte deg i feil retning, katten din spydde over antrekket ditt rett før du skulle gå ut døren eller det skjer noe annet uforventet - da sender du en melding så fort du innser at du blir forsinket. 

Ingen liker å måtte vente på andre, så si unnskyld!

2. Du prøver for hardt å være sexy

Det å kjøre på med et supersexy antrekk på første date og overdrive flørtingen kan være en stor turn-off. Daten din vil mest sannsynlig tenke at du alltid oppfører deg slik, noe som ikke er spesielt positivt om han vil finne ut om du er et potensielt kjæresteemne. 

Dersom målet hans kun er å ligge med deg, og du ikke er på utkikk etter noe seriøst du heller, så kan sexy-strategien funke supert. Men da faller kanskje poenget med å gå på date ute i offentligheten litt bort.

3. Du er ufokusert

Legg. Fra. Deg. Telefonen. 

Du sitter sammen med et menneske du ikke kjenner fra før, og hele poenget med daten er at dere skal bli kjent, så gi ham din fulle oppmerksomhet. Tenk at du er i et viktig møte, hvor du må være fokusert og engasjert. Om dette ikke føles naturlig, mangler dere mest sannsynlig kjemi og sannsynligheten for en date nr 2 er minimal, men gjør likevel en innsats for å fremstå som hyggelig. 

Meldinger og notifications kan vente til senere - så sett gjerne telefonen på flymodus! Dersom du tidlig merker at denne daten ikke lever opp til forventningene, er det ikke noe i veien med å avslutte den tidlig. Da slipper du å kaste bort tiden hans (og din), samt gi falske forhåpninger.

4. Du er ufresh

Du trenger ikke å bruke timesvis foran speilet på å preppe deg selv før daten, men ikke glem å gjøre en liten innsats. Fresh opp sminken din kjapt, børst tennene og lukt godt! 

Det finnes en mellomting mellom det å se ut som du kommer rett fra en profesjonell fotoshoot og en Cardio Step-time på Elixia. Ta på deg et antrekk som du føler deg komfortabel i, og som passer til aktiviteten dere skal gjøre.

5. Du drikker for mye

Når du befinner deg i en situasjon du ikke føler deg fullstendig komfortabel i, kan det friste å ty til mye alkohol. Men å drikke deg for full er en av de største feilene du bør unngå på første date. 

Mest sannsynlig kjenner du din egen grense for hva du tåler, så sørg for at du holder deg innenfor denne. Du synes mest sannsynlig ikke at fulle, sjanglende gutter er spesielt sjarmerende, og det gjelder andre veien også.

6. Du avviser hans forsøk på å være gentleman

Det er flott at du er en selvstendig girl boss og feminist, men la daten din få lov til å være en gentleman også. Om han ønsker å betale for drinkene eller sørge for at du kommer deg trygt hjem, ikke stopp ham! Gi heller uttrykk for at du ikke tar det for gitt, men at du setter stor pris på gavmildheten.

7. Du babler for mye - om deg selv

Regel nummer 1: Ikke snakk om eksen din. Regel nummer 2: Ikke skryt. 

Det er helt ok å fortelle at du akkurat har kommet hjem fra ferie. Men du trenger ikke å legge ut om at du fløy business class, festet med kjendiser og shoppet designerplagg for flere tusen, det blir bare kleint. Forsøk å unngå å holde en monolog om alt du har opplevd så langt i livet, uten at han får slippe til. 

Mennesker som elsker å høre på seg selv prate er lite tiltrekkende, og da får du jo heller ikke blitt kjent med ham. Du lærer ingenting nytt av å repetere ting du allerede vet. Du bør også unngå å stille daten din en rekke med spørsmål etter hverandre, det kan fort gi ham følelsen av å være på et intervju. 

Ha i bakhodet at du ikke bør stille mer enn tre spørsmål på rad, og forsøke å stille ett spørsmål tilbake for hvert du får. Lytt til det han sier (!), og gjør en innsats for at samtalen flyter naturlig frem og tilbake.

8. Du er i overkant nervøs

Før en første date er det helt naturlig å være nervøs. Et stykke ut i daten kan du også tulle litt med det, men ikke snakk deg selv ned med å fortelle ham at du er elendig på å date. Hold øyekontakten - ikke flakk med blikket - og ha et avslappet kroppsspråk, så sender du signaler om god selvtillit. 

Jo flere dater du drar på og jo mer erfaring du får, desto mer trygg vil du føle deg i dating-situasjonen. Se på det som en utfordring! Det verste som kan skje er at dere aldri møtes igjen, men selv de verste datene blir til morsomme historier du kan dele med jentegjengen.

FØLG @STYLISTANO PÅ FACEBOOK OG INSTAGRAM!

Seneste

NYHETSBREV

Mer spennende innhold