Mann og kvinne diskuterer
Hender det at forholdet er veldig turbulent? © Getty Images

10 dårlige vaner som kommer til å ødelegge forholdet

Noen uvaner kan virke umulige å unngå, men prøv likevel - de kan nemlig skade forholdet.

29. november 2019 av Tine Sandorf

1. Dere tar hverandre for gitt

Når er sist gang du så kjæresten din i øynene og fortalte hvor mye han faktisk betyr for deg? Og når gjorde han sist det samme med deg? Svaret bør helst ikke være et du må lete lenge etter.

2. Dere har ingen grenser

Det kan godt hende at det heter man skal dele på alt, men det finnes altså grenser - og toalettbesøk er en av dem. For er det bare oss, eller har lysten en tendens til å fullstendig fordufte mens du hører at din kjære legger kabler i do?

3. Dere glemmer at dere er kjærester

Typen er din beste venn - så hyggelig! Men forholdet bør gjerne bestå av litt mer enn et “hei” når dere ser hverandre, Netflix på kvelden og morsomme vitser.

Når man har vært kjærester i lang tid er det fort gjort at kyss og klem, kjærestetid og kjærlighetserklæringer faller litt i glemmeboka - men husk å minne deg selv på det, for det er jo nettopp disse tingene som gjør dere til mer enn bare venner. 

4. Dere blir fort irriterte

Hvorfor har du ikke tatt oppvasken? Og hvorfor klarer du ikke huske at tallerkenene fra mormor skal stå til høyre i skapet? Altså, slutt med det!

Kvinne som blir irritert på kjæresten
Blir dere fort irriterte på hverandre? Snakk om hva som er galt fremfor å hele tiden skjelle ut hverandre. © Getty Images


5. Dere prøver å forandre hverandre 

Du er kanskje ikke superbegeistret for at han alltid skal se fotball, på samme måte som han nok ikke elsker at du bruker så lang tid på badet. Men det ville da vært kjedelig om dere var helt like, eller hva?

6. All tid er kjærestetid

Selvsagt er det hyggelig at dere ønsker å tilbringe mest mulig tid sammen, men det er faktisk ikke slik at dere må gjøre absolutt alt i lag. Å være sammen 24/7 kan fort bli en uvane på den måten at dere begrenser hverandres frihet og plass, noe som tærer på forholdet. 

7. Dere diskuterer aldri

Dersom det virker som om dere alltid er enige i alt er det mest sannsynlig en av dere som hele tiden gir seg. Husk at det er greit å diskutere - så lenge dere ikke krangler!

 8. Dere lar dårlige vaner gå utover hverandre

Du vet at kjæresten din hater når du ikke henger håndkleet til tørk etter at du har dusjet, og han vet at du hater når han ikke rydder etter seg når han har spist. Selvsagt skal dere ikke endre på hvem dere er, men dårlige vaner av typen “småting” kan vel legges om litt?

9. Det brukes stygge ord

Det er ikke alltid like lett å være diplomatisk, men gi det et forsøk. Negative ord skaper negativ stemning.

10. Dere snakker ikke sammen

Du har hørt det før, men vi sier det igjen: Snakk sammen! Om fremtiden, følelser, arbeidsdagen - og alt annet som betyr noe.

Få det siste inne mote- og skjønnhetstips og nyheter om bloggere og kjendiser hver eneste uke! Meld deg på Stylistas nyhetsbrev.

Seneste

NYHETSBREV

Mer spennende innhold