par kysser
© iStock

Disse fire tingene avgjør om du føler deg tiltrukket av ham

Dette forklarer alt!

20. mai 2019 av Rie Louise Kirkebjerg

Selv om vi alle være enige om at Ryan Gosling er definisjonen på kjekk og en attraktiv mann er det veldig forskjellig hva vi kvinner finner tiltrekkende. Prøv selv å tenk på venninnegjengen din: Det er kanskje en venninne som blir tiltrukket av veltrente menn med tatoveringer over hele kroppen, mens en annen elsker lyse krøller, blå øyne og smilehull.

Når vi blir tiltrukket av en mann begynner kroppen vår og produsere hormonet norepinefrin. Kanskje du kjenner det? Svette håndflater, forstørrede pupiller og bankende hjerte? Hvis du krysse av disse tre tingene på lista i nærværet av et crush har du sannsynligvis produsert en stor mengde norepinefrin på den tiden: Jo mer du er tiltrukket av mannen, jo større mengde norepinefrin produserer du nemlig.

Ifølge forfatteren Dawn Maslar er det en kombinasjon av flere forskjellige ting som avgjør om vi er tiltrukket av noen - og det er faktisk våre sanser, som er de endelige dommere i jakten på drømmemannen.

1. Visuell tiltrekning

Vi har hørt det før - menn er visuelle skapninger. Og det er det en god grunn til, for de har nemlig 25 prosent flere nerveceller i deres visuelle cortex enn kvinner, som gjør at de har en tendens til å legge større vekt på det visuelle. Dog er vi kvinner også hurtige til å bedømme om en mann er attraktiv eller ikke.

2. Testosteron

Vi kvinner blir tiltrukket av menn som har et høyt innhold av testosteron. Det er også derfor at mange kvinner blant annet ofte finner menn med skjegg og dype stemmer attraktive.

3. Miljøet har en effekt på hvordan du oppfatter ham -  og omvendt

Ifølge Maslar har miljøet i den grad noe å si når vi føler oss tiltrukket av noen. Når som det er vinter er det ikke uvanlig å sitte med varm kopp kaffe eller kakao, og når vi gjør det dette får det oss til å se varmere og mer storhjertede ut. Så kanskje neste date skal foregår inne på en kafé eller et annet spennende sted - med en varm kopp kaffe i hånden, mens det snør eller blåser ute?

4. Det første kyss

Ved det første kysset finner du ut om han er god til å kysse. Men det er mer i det enn dét - det er nemlig kjemikaler og følelser som spiller inn når deres lepper møtes for første gang. Ifølge Maslar er den delen av hjernen som aktiverer under et kyss, insulaen. Det er insulaens jobb å tildele følelser og den arbeider med en bred vifte av følelser fra smak og berøringer til ærlighet, empati og kjærlighet.

Menn og kvinner vil (åpenbart) ikke kysse på samme måte, men et godt råd til det perfekte første kysset er selvfølgelig å droppe hvitløken i middagen den dagen. I tillegg tenker vi ofte søtt når vi snakker om kjærlighet, og hvis kysset ditt med fyren smaker søtt er det større sjanse for at du kysser hverandre igjen og bli tiltrukket av hverandre. Vi har derfor en ting å si til deg: Mint-tyggegummi!

FØLG @STYLISTANO PÅ FACEBOOK OG INSTAGRAM!

NYHETSBREV