Par som flytter sammen
Det kan være kjempekoselig å flytte sammen med kjæresten, men er du klar? © Getty Images

6 tegn på at du er klar til at flytte sammen med kjæresten

Å flytte sammen er et stort skritt!

8. april 2019 av Amalia Kristiansen

Dere har kanskje vært kjærester i en periode og er stort sett alltid der den andre er, så hvorfor ikke bare flytte sammen, så slipper dere å reise frem og tilbake?

Det er et stort skritt å flytte sammen, og det er noe dere skal være helt klare for, for det vil helt sikkert oppstå noen diskusjoner hvor dere er uenige om enten rengjøring eller matlaging. Èn ting er jo at dere trives sammen i forelskelsens rus, men noe annet er å gjøre det når hverdagen kommer og det handler litt for mye om rengjøring, oppvask og hvem som skal handle på butikken.

Vi har derfor samlet seks tegn på, at dere er klare til å flytte sammen, så kan dere muligens unngå de verste konfliktene.

1. Toalettbesøk er naturligt for dere

Det er alltid hyggeligst å gå på do hjemme. Men hvis kjæresten plutselig også regner det for å være hans hjem, så kan det hende du ikke er alene i leiligheten når du trenger litt privatliv.

Jaja, det er helt sikkert en dør du kan lukke, men det kan godt være at han syntes det er litt merkelig at du plutselig hører på Justin Bieber på volum 50 på badet. 

Hvis du derimot syntes toalettbesøk ikke er pinlig men er en naturlig del av livet, så er det et tegn på at dere godt kan håndtere å bo sammen.

2. Du har ikke noe imot at Batman-plakaten hans flytter inn

Når dere flytter sammen betyr det jo at dere skal være enige om innredningen. Det kan godt hende at han protesterer litt over den rosa veggen din, sminkebordet og de hjerteformede putene, men så kan du jo gi han tillatelse til at henge Batman-plakaten opp.

Et kompromiss i innredningen er nok ideelt, og hvis dere begge føler dere klare til å både gi og ta så er det et godt tegn.

3. Sure sokker

Hvis du lider bitte-litte grann av rengjøringsmani, kan det godt bli utfordrende hvis kjæresten din ikke har like høye rengjøringsstandarder som deg. 

Plutselig flyter det med sure sokker, brukte boksere og våte håndklær cirka fire centimeter fra skittentøyskurven.

Tålmodigheten din kommer helt sikkert på prøve, så dere skal muligens ha snakket om forventninger til rengjøring innen dere flytter sammen. 

4. Alenekvelder på sofaen er fortid

... nesten i hvertfall. Plutselig flytter det nemlig også en PlayStation inn, og så kjører lyden av GTA i bakgrunnen når du forsøker å slappe av. Når dere får samme adresse, er der altså helt naturlig færre kvelder hvor du kan velge helt selv hvilken av de beste jentefilmene du vil se, for nå er det også hans sofa og tv. 

Heldigvis kan du godt få alenetid andre steder (og ellers må du bare sette av tid til det), og antakeligvis skal vel kjæresten også skal ses med kompisene en gang imellom?

5. Dere har hvert deres liv

Selv om dere flytter sammen, og dere helt sikkert kommer til å nyte å kunne flette fingre på sofaen hver kveld, så skal du også huske ditt eget liv.

Dere bør ikke isolere dere helt (selv om det er fristende når dere er forelsket), men venninnene dine vil altså også gjerne se deg en lørdag kveld en gang i blant!

6. Han kjenner dine verste sider

Alle har dem. Det er bare noen sider som er mindre flatterende enn andre. Ofte er det bare de som står oss aller nærmest som kjenner de, og det kommer også han til å gjøre hvis dere flytter under samme tak.

Uansett hvor mye du prøver at unngå at de kommer frem, så bor dere altså sammen, og der er du også nødt til at føle deg hjemme. Hvis ikke du har det vanskelig for å være åpen om dine dårlige sider, er det et tegn på at du er klar.

Husk å snakke om forventninger

Hvis du kan nikke gjennkjennende til flere av tingene, så tyder det på at dere er klare til å flytte sammen under sammen tak. 

Hvis tanken om en overfylt skittentøyskurv derimot allerede nå irriterer deg, så snakk alle punktene gjennem med kjæresten din, FØR dere velger å flytte sammen. 

Ved å snakke hele prosessen igjennom, får dere avklart forventninger og på den måten minimerer dere risikoen for uenigheter og store konflikter når hans gigantiske svarte skinnsofa allerede har okkupert stuen. 

Det er mange fordeler ved å flytte sammen, for dere sparer jo penger og planlegging, men det skal jo helst være slik at forhold deres varer lengre enn leiekontrakten.

NYHETSBREV