Happy Valentines Day
Valentines Day, eller valentinsdagen på norsk

Har du planer for valentinsdagen?

© Getty Images

Inspirasjon til Valentines Day

Valentines Day, også kalt alle hjerters dag, er like rundt hjørnet. Her finner du våre beste ideer til hvordan du og kjæresten kan feire kjærligheten den 14. februar.

7. februar 2020 av Kristine Bruerberg Karlsen

Èn myte sier at Valentin ble fengslet fordi han viet soldater, en annen sier at Valentin helbredet datteren til sin fangevokter, og en tredje forteller at Valentin skrev et avskjedsbred til sin Julia før han ble henrettet, og undertegnet brevet med "... fra din Valentin."

I Norge har vi, som med Halloween, ikke lange tradisjoner for Valentinsdagen, eller Valentines Day som den heter i USA. Og selvfølgelig er det fra film og TV vi har fått Valentines Day til Norge.

Store buketter med røde roser, konfektesker formet som hjerter, sexy rødt undertøy og lange kjærlighetserklæringer på søte kort er vel det alle jenter forventer fra kjæresten Valentines Day?

Valentinsdagen er årets største date-night. Hvis du og kjæresten din har bestemt at dere skal feire, men ikke helt vet hvordan ennå, har vi noen forslag til hvordan dere kan feire kjærlighetens dag. 

LEKKERT UNDERTØY:

Kjøp nytt og sexy undertøy før Valentinsdagen, så føler du deg fresh på date. Nytt undertøy til kjæresten din er også en perfekt gave!

ANTREKKET:

Antrekket er nøkkelen til selvsikkerhet og en god følelse på date, så det er viktig å kle seg i noe man er komfortabel i. Hvis du ikke er helt sikker på hva du bør ha på deg, er for eksempel den lille sorte et godt valg. Her er et par shoppingtips i tilfelle du vil ha noe nytt:

GAVETIPS TIL VALENTINES DAY:

– Overrask med hjemmelaget middag, spesielt hvis det vanligvis ikke er du som står for hverdagsmiddagen. Husk at fondue og tapas kan deles!

– Kjøp noe han/hun vanligvis ikke ville kjøpt til deg selv, eller noe han/hun har ønsket seg men aldri fått kjøpt. Det kan være et armbånd dere så sammen i et butikkvindu for flere måneder siden, en barbermaskin han aldri gidder å bruke penger på selv, eller et gavesett fra favorittbutikken.

– Kjøp billetter. Teater, konsert, stand-up - noe gøy dere kan dra på sammen!

– Lag en forundringspakke. Favorittsjokoladen, nytt (og sexy) undertøy, en flaske dessertvin, to kinobilletter og noe som minner deg om han/henne.

– Klisjeen røde roser og sjokolader slår aldri feil, men vit forskjellen på buketten du sender til mamma og hvilken du sender til kjæresten. 


ROMANTISKE FILMER TIL VALENTINES DAY:

– "The Notebook": Den mest romantiske filmen av dem alle og "PS I love you" så klart.

– "Wicker Park": Med Josh Hartnett, Diane Kruger og Rose Byrne. Denne filmen fra 2004 er ikke kjempekjent, men så bra. Og ikke bare romantisk, men veldig spennende også.

– "50 Shades of Darker": Kanskje best å se alene eller med en venninne du kan le sammen med... 

– "Crazy Stupid Love": Denne er supermorsom og så fin. Og Ryan Gosling i bar overs...

"Love & Other Drugs": Kjærlighetsdrama med Anne Hathaway og Jake Gyllenhaal som passer perfekt til Valentines Day.

– "What to Expect When You're Expecting": Romantisk komedie til ettertanke og latter. Denne vil mannen også like!

– "Valentine's Day": Stjernespekket romantisk komedie med historier som fletter seg inn i hverandre. (Ligner litt på Love Actually!)

– "Pretty Woman": Altså, denne kan vi se gang på gang på gang uten å bli lei. Se denne for den ultimate romantiske opplevelsen.

– "Two Weeks Notice": Romantisk komedie som ikke alle har sett, men som alle burde se. Supersøt og feel good - hva mer trenger man på Valentines?


IDEER TIL VALENTINES-DATE:

– Gå på skøyter sammen, gjerne på kvelden! Ta med pledd og en termos, og varm dere sammen.

– Ta et bad sammen. Tenn lys, sprett en champagne (hvis dere er over 18 år) og kjøp jordbær - veldig romantisk hvis man ikke fikk bestilt bord på favorittrestauranten eller rett og slett ikke orker å dra ut av huset.

– Tenk over hva partneren din liker - er han/hun glad i pizzastedet på hjørnet, eller en litt dyrere og fin restaurant? Hvordan ville hans/hennes perfekte kveld se ut?

– Tenk på maten. Daten er som regel bygget på et måltid, og det er et par ting du kan ta i betraktning for å gjøre kvelden perfekt:

Hjemmelaget: Hvilken type mat liker dere begge? Gresk, indisk, italiensk, fransk? Hjemme kan man lage mat akkurat som man vil ha den.

Restaurant: Hvis du vil at noen andre skal stresse med maten slik at du kan fokusere på daten din, er favorittrestauranten deres en god idé. Husk å reserve bord god tid i forveien!

Take-away: Kombiner intimiteten ved å spise hjemme med å la noen lage maten ved å bestille eller hente mat.

Dessert: Husk desserten eller litt ekstra kos til etter maten. Kan du lage det selv, eller vil du kjøpe fra for eksempel et bakeri? Husk sjokolade - et must!

Reise bort– Hvis det passer? Om det så bare er på hytta kan det være koselig å være bare dere to i nye omgivelser.

Spa: The Well, The Thief, Farris Bad, eller Artesia Spa er alltid en god ide. The Well har en egen skreddersydd Valentines-pakke. 


FØLG @STYLISTANO PÅ FACEBOOK OG INSTAGRAM!

Seneste

NYHETSBREV

Mer spennende innhold