Forelsket par på kaffebar
© Getty Images

Så mye påvirker kjæresten din forholdet til dine venninner

Det viser en undersøkelse

6. mars 2019 av Amalie Blixt

Mange av oss går og drømmer om den store kjærligheten, hvor vi på et tidspunkt kan isolere oss med én person og føle at vi er de eneste to i verden.

Men når du finder kjærligheten, har det en pris. Avisen The Guardian avslører nemlig, at vi i gjennomsnitt mister to av våre nære venner, når vi får en kjæreste.

To av fem venner faller fra

En tidligere undersøkelse viser at mennesker typisk har fem nære venner – du vet, de vennene du ringer til når alt går til helvete, og de du aller helst vil dele livets store opplevelser med.

Men for å gjøre plass til din nye kjæreste i den indre sirkelen av tette forhold, må to av dine fem nære venner vike plassen for ham.

De kjedelige hverdagskveldene og morsomme øyeblikkene du før delte med dine venninner, deler du nå med kjæresten din i stedet. Det er han du drar på ferie sammen med, og han du ringer til, når du trenger litt kjærlighet og trøst.

Forholdet til venninnene

Kanskje kan du gjenkjenne ditt eget parforhold i resultatene fra undersøkelsen? Eller kanskje har du stått på den andre siden av dilemmaet – venninnen din har fått en ny kjæreste som hun bruker all sin tid sammen med, og plutselig har hun ikke lengre tid til deg?

Det er selvfølgelig forskjellig fra det ene parforholdet til det andre hvordan deres kjærlighet til hverandre påvirker vennekretsene. Er du overbevist om at dine venninner elsker kjæresten din (nesten) like høyt som du gjør – eller trenger du hjelp til å takle den dårlige stemningen mellom kjæresten og venninnene dine?

Husk at alle parforhold er forskjellige, og det er ikke noe galt i at du har lyst til at være sammen med din elskede hvert sekund. Men husk at det kan være vondt å føle at man blir tilsidesatt som venninne av en ny kjæreste, og prøv å lag tid til venninnene dine også. Hvis du klarer å finne en balanse kan du få det beste av to verdener - en kjæreste og gode venninner som vil være der for deg hvis det en dag skulle bli slutt.

NYHETSBREV