Kvinne med kjærlighetssorg
Hvordan kommer du deg over ham du fremdeles vil være sammen med? © Getty Images

Slik kommer du deg over ham

Å ha kjærlighetssorg er helt forferdelig! Særlig når du ikke er klar til å gi slipp…

13. august 2019 av Katrine Ellen Allentoft Haslund

Lider du av kjærlighetssorg? Åååh, som vi føler med deg! Det sies at “tiden leger alle sår”, men hva kan du gjøre akkurat nå, i dette øyeblikk, når du savner en som du vet du bør komme deg over - men du slettes ikke har lyst?

1. Bannlys sosiale medier

Det er klart det frister å ha full oversikt over hva som skjer i eksen sitt liv, og til det er sosiale medier perfekt. Men, mens du klamrer deg fast i det som kunne ha vært, går han uvitende videre. Og det eneste du oppnår er å dyrke savnet og, om mulig, bli enda tristere. 

2. Styr unna rebounds

Som nysingle hører vi det ofte: “Finn deg en ny - du kommer til å glemme ham så snart du ser hvor mange andre kjekkaser det finnes der ute.”

Men, uansett hvor mange fisk det er i havet - dette er ikke rette tiden for å møte dem. Du er ikke klar, noe som faktisk er urettferdig overfor ham du eventuelt ender opp med. Gi deg selv tid til å sørge slik at du, når tiden er inne, kan gå videre på ordentlig. 

Kvinne med kjærlighetssorg
Sosiale medier kan ofte gjøre deg enda mer opprørt. © Getty Images

3. Gjør noe helt annet

Du bør ikke drukne sorgene i en rebound, men det betyr ikke at du ikke skal glemme å være lei deg iblant! 

Saml venninnegjengen og finn på noe morsomt; en hel dag hvor dere bare gjør gøye ting, og hvor dere, for en liten stund, unngår å snakke om hvor kjipt du har det. 

4. Unngå å kontakte ham 

Selvfølgelig har du lyst å se ham igjen, og hvis det enda til er han som tar opp kontakten, eller fra begynnelsen foreslår at dere skal være venner, er det simpelthen veldig vanskelig å si nei.

Hvis forholdet virkelig er slutt gagner det ingen av dere å møtes - i hvert fall ikke så lenge en av dere har kjærlighetssorg. Derfor er det viktig at du er sterk, og eventuelt får hjelp av gode venninner, som kan snakke vett i deg når du får lyst å se ham. 

Kvinne med kjærlighetssorg og venninne som trøster
Det hjelper ofte å snakke om det. © Getty Images

5. Slutt å synes synd på deg selv

I begynnelsen skal du selvfølgelig få lov til å sørge, og da er det fantastisk med gode venninner som stiller opp og lytter når du trenger å snakke om det.

Med tiden er du likevel nødt til å akseptere at uansett hvor vondt det gjør - det blir ikke bedre av at du graver deg ned. Begynn å fokusere mer på omverdenen, og før du vet ordet av det har plutselig en hel dag gått, uten at du har skjenket ham en eneste tanke. 

6. Fokuser på de gode tingene

Til å begynne med føles livet kjipt uten ham, men med tiden kan det godt være at du faktisk begynner å se fordelene av å være singel - nå kan du gjøre akkurat som du vil, når du vil. Omfavn den nyvunne friheten ved å bruke mer tid på venninner og nyt å endelig kunne flørte fritt.

Likevel er det fullt lov å savne og være i et forhold. Og kanskje er nettopp det lærdommen: Når du savner tryggheten av å være i et forhold mer enn du savner ham, har du allerede gått videre. 

Seneste

NYHETSBREV

Mer spennende innhold