Et nygift par med forlovelsesring og giftering
Usikker på reglene for forlovelses- og gifteringen? © Getty Images

Her er de uskrevne reglene når dere vil ‘put a ring on it’

Vent... Hvilken hånd er det ringen skal på nå igjen?

24. mars 2020 av Redaksjonen

Drømmemannen eller -damen er på vei ned på kne. Men hvordan er det nå med alle reglene rundt ringer? Det behøver du ikke å bekymre deg for, vi guider deg nemlig ut av krisen.

1. Gjør som dere vil 

Nå om dagen er det store variasjoner i hvordan forlovede par bruker ringene sine. Derfor er alle måter riktige!

2. Skal dere som ektepar kun ha én ring?

Mange par nøyer seg med en enkel ring som fungerer som både forlovelses- og giftering. Men om man ønsker kan den shines opp i forbindelse med bryllupet, for eksempel med en ekstra stein eller ny gravering. 

Mann frir til kvinne med forlovelsesring
Valg av finger og hånd er egentlig helt opp til deg © Getty Images

3. Hvordan skal ringene se ut?

Noen kvinner får først en forlovelsesring og deretter en giftering. Den første har gjerne en stein med høy blingfaktor, mens den andre er klassisk og glatt. Dere kan eventuelt velge forlovelsesringer i sølv og gifteringer i gull for å symbolisere skiftet. Forlovelsesringen kan så leve videre som en alminnelig ring etter brylluppet.

4. Hvilken hånd skal forlovelsesringen på?

I følge tradisjonen skal forlovelsesringen sitte på venstre ringfinger og gifteringen på høyre. Den mest brukte forklaringen er at forlovelsesringen skal på venstre finger fordi kjærlighetens åre går fra hjertet til venstre ringefinger, mens gifteringen skal på høyre fordi det er denne du bruker for å avlegge troskapsløftet i kirken.

Seneste

NYHETSBREV

Mer spennende innhold