Banan snacks
Alle disse oppskriftene er lett å lage. © Getty Images

10 supergode banansnacks som er så enkle å lage at du bør prøve alle sammen

Vi starter nå!

14. april 2020 av Rie Louise Kirkebjerg

Bananer smaker himmelsk i smoothies og til og med på havregryn om morgenen. De gir en unik sødme, og det er derfor vi har satt sammen en rekke deilige og søte snacks som du kan kaste deg ut i hvis du vil eksperimentere med den gule frukten.

1. Velsmakende bananpinner

Skjær over bananene, sett en pinne i enden og dypp dem i sjokolade som du har smeltet i et vannbad. Nå er det bare opp til fantasien din hvordan du vil dekorere dem! Hakkede nøtter som pistasj- eller hasselnøtter eller kokosnøtt anbefales helt klart.

Dryss topping før sjokoladen stivner, og putt deretter bananpinnene dine i kjøleskapet. 

2. Små bananspøkelser

Disse morsomme bananpinnene kan gi et lite smil om munnen (eller vekke entusiasme hvis du må holde en skummel temafest en dag!). Dryss dem med kokosnøtt og lag spøkelsets øyne og munn med smeltet sjokolade i en sprøytepose.

Bananpinne
De små bananspøkelsene er både morsomme og smaker godt.© Getty Images

3. Banansushi

Hvem hadde trodd at sushi kunne bli bedre? I snackform fungerer sushi også helt fint, og her må du bare belegge en banan med hvit, lys eller mørk sjokolade og deretter strø din yndlingstopping på! Vi tviler derimot på at chili mayo passer godt til dette...

4. Små banansnacks med sjokolade og peanøttsmør

Mhm! En deilig liten munnfull fylt med banan, sjokolade, peanøttsmør og kokos eller peanøtt. Det er lett å lage, men det smaker alikevel fantastisk. Se hvor fort det kan gjøres under:

5. Sunne bananpannekaker

De kan spises til frokost eller som en deilig ettermiddagsnacks - og da krever de bare at du har banan og egg. Du kan med fordel tilsette havregryn eller proteinpulver.

Bananpannekaker
Disse sunne pannekakene er strålende om morgenen.© Getty Images

6. Sunne bananmuffins

En annen enkel oppskrift med banan kan du se i videoen under.  Her skal du bruke mel, sjokolade, banan, egg, bakepulver, havregryn og litt salt. Nam, sier vi bare! 

7. Enkel snacks med banan, peanøttsmør og sjokolade

Den deilige kombinasjonen av det søte og salte fra sjokolade, banan og peanøttsmør er helt genialt. Disse små snackene lages enkelt ved å skjære en banan i skiver, legge litt peanøttsmør mellom to skiver med en skje og deretter dyppe dem i smeltet sjokolade. I kjøleskapet med dem - og voilá!

Banan, peanøttsmør og sjokolade
Du kan også dyppe dem slik at de er helt belagt med sjokolade.© Getty Images

8. Sprø bananchips

120 grader i ovnen til bananskivene er sprø. Det er enkelt! Husk å skjære banan i tynne skiver og så bare legge dem på en bakeplate med bakepapir og inn i ovnen.

banan chips
Mhm! Banan i chipsform!© Getty Images

9. Små runde snacks med banan

Bare se på denne oppskriften, hvor alt du trenger er banan, kokosnøtt og sjokolade. Vi er fans av oppskrifter når de er så enkle!

10. Banan-is

Banan-is er noe av det enkleste å lage, og det smaker så godt! Skrell noen få bananer, skjær dem i mindre biter, kast dem i en pose og frys dem ned. Når du er frosset, kan du ta en tur i blenderen med 2 dl melk (mandelmelk anbefales!). Bananisen kan enkelt serveres bare sånn, men du kan selvfølgelig også tilsette kakao, peanøttsmør, jordbær, eller hva annet du føler for.

Seneste

NYHETSBREV

Mer spennende innhold