© Getty, Pinterest, Net-A-Porter

20 motetips du bør kunne

20 motetips du bør kunne

8. mars 2015 av Annette Haga

Vis deg fra din beste side med disse enkle tipsene, som kan gjøre hele forskjellen i hvordan du bygger opp garderoben og utvikler din personlige stil.

20 MOTETIPS DU BØR KUNNE:

1. Lag en liste før du drar på shopping! Ikke basert på hva du ønsker deg, men av dine topp 10-favoritter i garderoben. Dette vil hjelpe deg med å finne ut av hva slags plagg du faktisk ender opp med å bruke, slik at du kan styre unna bomkjøp på impuls.

2. Om du er i tvil mellom to jeans-størrelser, gå alltid for den minste størrelsen. Jeans vil alltid vide seg ut etter bruk, og etter et par ganger vil de passe perfekt!

3. Ikke tenk på at antrekket må matche fra topp til tå. La det se tilfeldig kult ut, ved å for eksempel mikse og matche farger og mønstre. Bare se på Olivia Palermo! 

(Foto: Getty)

4. Synes du antrekket ser litt kjedelig ut - gjør som Coco Chanel! Hennes statement-look med flere smykker rundt halsen er fortsatt aktuell den dag i dag. Du kan bruke flere lignende halskjeder sammen, eller gå for kontraster mellom perler og kjetting. More is more!

5. Ha gjerne med deg høye hæler og leppestift inn i prøverommet - antrekkene vil nemlig se bedre ut om du føler deg fresh.

6. Om du er i tvil bør du alltid gå for nudefargede pumps. Når skoene matcher hudtonen din vil det se ut som du har lengre ben, i tillegg til at det matcher alt fra boyfriendjeans til cocktailkjoler.

 

1. Gianvito Rossi // 2. Kristin Cavallari // 3. Gianvito Rossi// 4. Jimmy Choo


7. Har du funnet et plagg som er spesielt flatterende for kroppstypen din? Kjøp gjerne flere av samme modell eller lignende varianter, og la det bli din signaturlook!

8. Baseplagg i nøytrale farger er noe av det viktigste å ha i garderoben, slik at det blir lett å kombinere plaggene med hverandre. Hvis garderoben din er full av trendy statement-plagg kan du risikere å føle at du "ikke har noe å ha på deg", så tenk heller at du kan skape variasjon ved å leke deg med tilbehøret.

9. Her er et klassisk antrekk som alltid funker: sorte jeans sammen med en hvit skjorte!

 

(Foto: Getty & Pinterest)

Les mer:

Alt om vårmoten 2015

10. Er du fornøyd med dagens antrekk? Ta et bilde av det med mobilen din og lag et album med dine favorittantrekk som du føler deg bra i. Dette er perfekt å bruke som inspirasjon for de dagene du føler deg uinspirert!

11. Den lille sorte fungerer alltid, og ved å ha et par ulike modeller i skapet kan du slippe unna mange kleskriser. Til hverdags kan det også fungere fint å style den med strømpebukser, strikkejakke og boots!

12. Skjerf og sjal kan gjøre antrekket mer spennende, og gå gjerne for en mønstret eller fargerik variant til et ensfarget antrekk. Det ser klassisk og fint ut rundt halsen, men hva med å knyte det i håret, på vesken eller i midjen? Prøv deg frem!

(Foto: Getty)

13. Ikke la antrekket vise for mye hud. Kjoler med dyp utringning bør helst ikke være for korte, og hvis du vil fremheve beina kan du med fordel la overkroppen være mer tildekket.

14. Husk at hvite klær vil se mer gjennomsiktige ut i dagslys! Før du går ut døren bør du sørge for at antrekket ikke avslører for mye, så slipper du å angre senere.

15. En clutch med lenke, også kalt cross-over-bag, er perfekt å bruke på kveldstid. Ved å style den diagonalt får du en kul look, samtidig som det er praktisk å ha begge hendene frie..

 

1. Chloé // 2. Saint Laurent // 3. Gucci

16. Finn en balanse i antrekket mellom stramt og løstsittende, ved å for eksempel style skinny jeans med en oversized genser eller en stram magetopp med et par boyfriend-shorts.

17. Ikke gå helt crazy med shoppingen bare fordi det er salg i butikkene. Er plagget verdt fullpris? Hvis ikke, er det fare for at det bare vil ta opp plass i garderoben din.

18. Bad hair day? Gå for hatt, lue, caps eller et annet hodeplagg de dagene håret ikke vil samarbeide. I tillegg til at det ser kult ut sparer du også tid om morgenen - vinn vinn!

 

(Foto: Getty)


19.
Før du kjøper noe nytt til garderoben bør du tenke over hvordan plagget vil holde seg etter et par vask. Hvis du mest sannsynlig ikke kommer til å klare å ta vare på plagget bør du vurdere å droppe det.

20. Finn din personlige stil - og gå for den! Ikke kast deg over alle trender eller følg strømmen, men kle deg slik du føler deg mest komfortabel og full av selvtillit. Som Coco Chanel sa: "In order to be irreplaceable, one must always be different". 

 

Les også:

 Vårens kuleste jakker

Les også: 

Backstage: New York Fashion Week

 

FØLG STYLISTANO PÅ FACEBOOK OG INSTAGRAM!

 

Seneste

NYHETSBREV

Mer spennende innhold