© Emilie Tømmerberg, produsentene

Bh-guide: Slik finner du riktig bh

Å finne riktig bh er et prosjekt, men det er mulig å finne den perfekte bh-en som får puppene dine til å se skikkelig bra ut.

27. november 2017 av Julie Marlen Engel Jenssen Leirvåg

Vi har snakket med en undertøysekspert hos Triumph, som har lært oss alle triksene du må kunne om bh.

HVILKEN BH-STØRRELSE ER DU?

Feil bh kan gi deg side boob, dobbelpupp, under boob, hengepupp, flate pupper, spisse pupper, eller klumpete pupper. Og det vil vel ingen ha?

Men du kan også få permanente plager som groper i huden på skuldrene og rygg- og nakkeproblemer.

– Det vitktigste å tenke på når du kjøper bh er å finne riktig størrelse. Sett av god tid og prøv mange ulike modeller, sier Ines Bresges, som jobber i Triumph.

9 av 10 går rundt med bh i feil størrelse. Les mer om det på Stella.

Gå til en butikk som kan bh og har personale som har tid til å hjelpe deg. Da måler de deg enkelt med et målebånd og finner ut hvilken størrelse du faktisk er.

Og dette gjøres med klær på, så du trenger ikke å stå med puppene i det fri med en fremmed dame sammen med deg i prøverommet.

– Folk er mest vant til størrelse 70A, B og C og tror at folk med D-cup har digre pupper. Men det stemmer ikke. Mange kjøpte nok sin første bh da de var i fjortenårsalderen. Gjerne i 65AA, men det sier seg selv at de færreste er samme størrelse når de kommer i 20-årene, forteller Bresges.

SEXY BLONDER

Det finnes sexy bh-er i blonde også for deg med større bryster. Gå for lekre farger, blonder og detaljer!

1. Fra Lindex, 299,-// 2. Fra Triumph, 399,-// 3. Fra Magic Bodyfashion, 249,-

DÅRLIG UTVALG I BH-STØRRELSER


Det er dessverre sånn at det er enklere for jenter med små pupper å kjøpe bh.

Kjedebutikkene har som regel best utvalg i størrelser fra 65A til 85D. Noen har også opp til E-cup, men kun i bh-ene med større omkrets.

Hvis du for eksempel har størrelse 70E, eller som Costume-blogger Emilie Tømmerberg 65I, så sliter du litt. Triumph-butikken i Bogstadveien har et bredt utvalg med bh-er fra 65A til cup-størrelse H.

– Når du har funnet riktig størrelse skal bh-en ha en litt stram underkant. Når den sitter godt under, så løfter den også litt. Det er altså ikke stramme stropper som gir løft, slik som mange tror, forklarer Bresges.

SLIK VELGER DU RIKTIG BH

Mange kjøper undertøy utelukkende for å se sexy ut, men husk at en bh er et av plaggene i skapet som du bruker mest. Derfor er det verdt å legge tid og penger i å finne noen som er behagelige, fine og får puppene dine til å se fab ut.

Det finnes uttallige modeller med navn som push-up, shape-up, med spiler, uten spiler, balconette, bandeau, molded cup, low back, multiway, demi cup, full cup, minimiser, padded, strapless og sømløs. 

For å finne den riktige modellen for deg må du prøve ganske mange forskjellige modeller og finne ut hvilken form du vil ha på puppene dine.

Hvis du vil ha løft, bør du gå for push-up, men hvis du bare vil ha et lite løft er shape-up tingen. Har du små pupper, vil du kanskje ha litt padding og har du store, så er en minimiser perfekt.

– Når du skal kjøpe en bh bør du sjekke hvor mye elastan det er i bh-en. En bh med mye elastan vier seg fort ut. Se på lappen i bh-en for å finne ut hvor mange prosent elastan det er i den. Og alltid prøv! Bh-er er som jeans: Du har ikke samme størrelse i alle merker.

Triumph Magic Boost: Triumphs nye serie med tre perfekt tilpassede bh-er med ulike egenskaper for forming av brystene.

Magic Boost Lift Up for å få litt mer fylde. Perfekt for deg med mindre bryster, eller deg som ikke har samme fylde i brystene som tidligere.

Magic Boost Shape-Up er ideell for fyldigere bryster. Stroppene er justerbare og kan omgjøres til bryterygg (kryss).

Magic Boost Push-Up er for deg som vil ha kløft. Litt ekstra polstring og løft er perfekt for små bryster.

Hver bh inneholder Magic Wire TM, en usynlig og fleksibel «soft touch»-bøyle. Undertegnede var så heldig å få prøve alle modellene og den fleksible bøylen kjennes veldig annerledes ut enn bh-er med metallspiler.

Vår favoritt er Magic Boost Shape-Up som er superbehagelig å ha på, lekker og får puppene til å se skikkelig fine ut. Rett og slett den ultimate T-shirt bra!

SLIK VASKER DU BH-EN

Hvor ofte bør du vaske bh-en?

– Som du vasker en hvilken som helst topp: Etter to-tre gangers bruk. Det kommer litt an på hva du gjør til daglig, men det bør ikke gå for lang tid mellom hver vask. Derfor bør du ha mer enn to bh-er slik at du ikke må vaske de så ofte, sier Bresges.


 • Følg vaskeanvsiningen nøye!
  Ingen bh-er holder lenge hvis du vasker dem på 60 grader. Bresges anbefaler å vaske bh-en på 40 grader eller med et finvaskprogram.
   
 • Bruk vaskepose
  Vask bh-er i vaskepose for å holde de fine så lenge som mulig og for å skåne vaskemaskinen for metallspilene og hempene. Hekt alltid hempene sammen før vask.
   
 • Ikke bruk skyllemiddel eller tøymykner
  Det ødelegger elastanen og gjør at bh-en mister fasongen.
   
 • Bruk vaskeiddel for farvet tøy. Også til hvite bh-er
  Bh-er er ofte farget hvite og vaskemiddel for hvitt tøy innehlder bleking. Derfor blir hvite bh-er og undertøy grå over tid.
   
 • Ikke tørk den i tørketrommel!


Følg @Stylistano på Facebook og Instagram!

Seneste

NYHETSBREV

Mer spennende innhold