© Getty Images, By Benedicthe, Gullfunn

Jenter som frir: 8 forslag til inspirasjon

Jenter som frir: 8 tips

5. februar 2016 av Annette Haga

Annonsørinnhold

Skuddårsdagen nærmer seg med stormskritt, og med utgangspunkt i tradisjonen er det kvinnenes tur til å fri den 29. februar. I følge skikkogbruk.no er mannen dessuten forpliktet til å si ja på denne dagen, og dersom han avslår skal han gi kvinnen tolv par hansker (dette for å skjule den manglende forlovelsesringen). Men du er på ingen måte nødt til å følge tradisjonen om å fri på skuddårsdagen, og om du har lyst til å fri til kjæresten kan du selvsagt gjøre det akkurat når det passer deg best – for det viktigste er tross alt å legge litt omtanke i selve frieriet.

Det finnes utallige måter å fri til kjæresten på, og det kan være vanskelig å bestemme seg for hvordan man skal gjennomføre det. Frieriet bør være gjennomtenkt og personlig, slik at partneren din vet at du har lagt litt jobb i det. Det bør dessuten helst komme som en liten overraskelse og være originalt, men det trenger på ingen måte å være overdådig. Å skulle fri foran store folkemengder kan være risikabelt, med mindre du er 100 prosent sikker på at kjæresten din er klar for å forlove seg (og glad i offentlig oppmerksomhet, ikke minst). Pass også på at du ikke glemmer å faktisk stille selve spørsmålet; Vil du gifte deg med meg?

HER ER 8 MÅTER DU KAN FRI TIL KJÆRESTEN PÅ:

1. Finn frem din kreative side, og lag en personlig video. Det er en moderne måte å fri på, og kan være både morsomt og/eller romantisk – vi vil anbefale at dere ser filmsnutten sammen. Det er du som kjenner din partner best, og om det mest sannsynlig vil ende vellykket eller kleint. Bruk gjerne Youtube som inspirasjon (søk "popping the question")!

2. Å be noen andre om å ta seg av frieriet for deg er i utgangspunktet ganske uromantisk, men det kan fort bli veldig søtt om du lar kjæledyret gjøre jobben. Skriv en romantisk/morsom lapp, og heng den rundt halsen på katten eller hunden – sammen med ringen.

3. Hvis dere liker å spille brettspill sammen, kan du for eksempel ta frem Scrabble på skuddårsdagen. Spør om kjæresten kan hente en flaske vin og to glass til dere, og når han/hun kommer tilbake har du satt sammen bokstavene til å bli et frieri på brettet.

1. Ring i sølv (499,-) // 2. Sølvring med graveringsplate (749,-) // 3. Ring i sølv (799,-) // 4. Ring i sølv (929,-) // 5. Ring i sølv (599,-)

4. I fotoboksen. Om du vet at dere kommer til å befinne dere på et sted med fotoboks, ta med deg din utkårede inn for å knipse noen bilder. Underveis tar du opp esken med ringen – og får dokumentert hele reaksjonen!

5. Dere har helt sikkert delt noen romantiske øyeblikk på flere spesifikke steder i løpet av forholdet deres, så ta med deg kjæresten tilbake til ett av dem! Det kan for eksempel være stedet dere hadde deres første date, eller har opplevd noe helt spesielt sammen. Så hvorfor ikke prøve å gjenskape romantikken og avslutte kvelden med frieriet? Alternativt denne varianten: Få med vennene deres og lag en morsom rebus, der han/hun får et nytt hint for hvert sted som besøkes. Her er det bare fantasien som setter grenser, men sørg for at partneren din til slutt klarer å finne deg og ringen...

6. Lag en romantisk boks med gjenstander fra deres beste dater, ferier og opplevelser sammen. Gjør den så personlig som mulig med søte lapper og bilder - og ikke glem å legge med en forlovelsesring i bunnen!

1. Ring i gull med onyx (2 999,-) // 2. Ring i gull (7 999,-) // 3. Ring i stål med onyx (579,-) // 4. Ring i sølv med zirkonia (699,-) // 5. Ring i gull - kan graveres (2 499,-)

7. Kjøp inn favorittvinen, lag yndlingsmaten hans/hennes og legg til rette for en koselig kveld hjemme. Tenn masse lys, gi massasje eller ta et bad sammen, og ikke glem den romantiske spillelisten. Når "deres sang" blir spilt er det på tide å stille det store spørsmålet (og sangen vil definitivt bety enda mer for dere i fremtiden).

8. Riss noen romantiske ord inn i et tre, som du vet at dere kommer til å rusle forbi sammen <3 Samtidig som partneren din ser det, spør du om han/hun ønsker å dele resten av livet sammen med deg.

... Men hvordan velge riktig ring?
Jenter har stort spillerom når det kommer til hvilken ring man velger å fri med. Du kan velge en klassisk og enkel variant i sølv, og gjøre den mer personlig med gravering. Hvis du tror kjæresten ville satt pris på noe mer spesielt og unikt kan en ring med diamanter (eller annen sten, som for eksempel onyx) være et godt valg. Det finnes mange flotte alternativer å velge mellom i ulike prisklasser, og i denne artikkelen har vi plukket ut noen av våre favoritter hos Gullfunn.

1. Herrering i gull - kan graveres (3 899,-) // 2. Ring i sølv med sort harpiks (999,-) // 3. Ring i sølv med graveringsplate (699,-) // 4. Ring i hvitt gull med diamant (2 999,-) // 5. Ring i forgylt sølv med zirkonia (499,-) // 6. Ring i hvitt gull med diamant (5 999,-) // 7. Ring i gull med diamant (6 999,-) // 8. Ring i hvitt gull med diamant og hvit safir (8 499,-)

Tradisjoner rundt forlovelsesringer og gifteringer
I Norge er det tradisjon å ha giteringen på høyre hånd, men i flere andre land er det mer vanlig å bruke den på venstre (nærmere hjertet). Den glatte ringen i gult gull er den tradisjonelle gifteringen i Norge, men det finnes mange som bruker andre ringer. Det har blitt mer populært med diamanter langs gifteringen som matcher forlovelsesringen, som enten kan bæres sammen eller alene.

En annen tradisjon er at både mannen og kvinnen går med gifteringene som forlovelsesringer før man gifter seg, og i så fall er det vanlig å pusse opp og gravere ringene før bryllupet. Noen par velger også å ha to sett med ringer - ett før bryllupet som forlovelsesringer, og ett sett etter man har giftet seg. Her har man da muligheten til å ha en mer alternativ ring som forlovelsesring, og eventuelt de klassiske, glatte ringene som giftering. Mer informasjon om gifteringer og forlovelsesringer finner du hos Gullfunn.

Dersom du kjøper frierringen hos Gullfunn i løpet av februar eller mars, er du dessuten med i trekningen om å vinne gifteringer og blomster til bryllupet! Du kan lese mer om konkurransen her!

Les også COSTUME.NO: Bli dateklar til Valentines Day


FØLG @STYLISTANO PÅ FACEBOOK OG INSTAGRAM!
VI ER OGSÅ PÅ SNAPCHAT: STYLISTANO ;)

Seneste

NYHETSBREV

Mer spennende innhold