© Bloggerne

Bloggernes beste New York-tips

New York-tips fra bloggerne

3. juli 2017 av Annette Haga

New York er en fantastisk storby for deg som elsker shopping, god mat, kjente attraksjoner og severdigheter. Her finnes det noe for enhver smak, og det kan være vanskelig å bestemme seg for hvordan man skal utnytte tiden best mulig.

Vi har samlet de beste New York-tipsene fra moteansvarlig i Stylista, Annette Haga, og Stylista-bloggerne Eirin Kristiansen og Cath in the city!

Moteansvarlig i Stylista, Annette Haga:

Aktiviteter:

 • Å sette av litt tid til Central Park er et must. Denne parken er gigantisk, og helt fantastisk å gå tur i, ha piknik (kjøp med litt digg frukt og sandwiches fra en byens mange deli's!), ta en joggetur eller bare få litt fred fra det hektiske storbylivet. Maten på The Loeb Boathouse Central Park er forresten veldig god!
 • Jeg anbefaler å se en musikal på Broadway, og det er så mange å velge mellom! Selv kan jeg anbefale blant annet The Lion King, The Book of Mormon (fantastisk morsom!) Motown, og Mamma Mia. Det lønner seg å være tidlig ute med å kjøpe billetter.
 • En tur på Brooklyn Bridge er veldig koselig, og absolutt noe man burde få med seg! Utsikten er helt fantastisk, over både Manhattan, Brooklyn og East River.

Restauranter:

 • Om du elsker pannekaker anbefaler jeg å starte dagen på Clinton Street Baking Company. Det er som regel alltid kø utenfor og litt ventetid, men det er verdt det! Kafeen er liten og sjarmerende, med sinnsykt god frokost. Jeg anbefaler pannekakene med banan og vanøtter, i tillegg til milkshakene. Adresse: 4 Clinton St.
 • KOI er min absolutte favoritt. Jeg kan drømme meg helt bort av å tenke på Crispy Rice Tuna, Hamachi Fusion og all den gode sushien. Dessuten er desserten 'Milk Chocolate Banana Spring Rolls' noe av det beste jeg har smakt. Finnes både i SoHo og ved Bryant Park. Adresse: 40 W 40th St.
 • Spice Market er en koselig restaurant i Meatpacking med kult interiør, bra stemning og mange smakfulle, spicy retter! Asiatisk dette også, men med en liten twist... Adresse: 403 W 13th St.

Shopping:

 • Bergdorf Goodman er et varehus med luksusmerker som ligger plassert rett ved Central Park. Her finner du dessuten det BESTE utvalget av salgsvarer (særlig sko) i juni/juli.. Jeg har gjort kupp på alt fra Christian Louboutin til Chanel og Alexander McQueen! Adresse: 754 5th Ave.
 • Butikken OTTE er en av mine favoritter! Fantastisk service og et veldig bra utvalg fra fine merker, til tross for at butikken er ganske liten! Anbefales på det varmeste. Adresse: 121 Greenwich Ave.
 • Hos Saks Fifth Avenue har du det meste samlet under ett tak. Litt dårligere utvalg på veskefronten enn f.eks Bergdorf Goodman, Barney's og Bloomingdale's, men utvalget av klær og sko er veldig bra! De ansatte er hyggelige og hjelpsomme, og jeg anbefaler lunsj på Cafe SFA i 8. etasje! Adresse: 611 5th Ave.
 

Stylista-blogger Eirin Kristiansen:

Aktiviteter:

 • Med tiden har jeg lært at om man skal se New York bør man glemme Empire State Building, og heller dra opp i Rockefeller Center. Her er køene mindre, og utsikten er helt fantastisk. Det er nesten for godt til å være sant! Når man står og ser utover New York, kribler det virkelig i magen. For en drøm! Man burde oppleve det både på dag- og kveldstid.
 • West Willage i seg selv er rolig og veldig koselig. Om man først er her bør man ta turen innom Perry Street, og sjekke ut Carrie's Steps fra Sex And The City. Doner gjerne bort noen dollar til dyrebeskyttelsen i New York i postkassen ved trappen om du først er der! 
 • Etter en shoppingrunde er det godt å slappe litt av og skjemme seg litt bort. Om du er på Broadway burde du ta turen innom Nails By Deca! Her er det drop-in og du kan få en manikyr til kun 60,-. Det er ikke akkurat luksus, men jeg blir alltid fornøyd med resultatet og i tillegg er det billig. Det alltid godt å bli dullet litt med! Hendene og føttene blir smørt inn i deilige kremer, og du får massasje mens neglelakken tørker. Adresse: 50 Spring St, New York.

Restauranter:

 • Delicatessen er en av mine favorittrestauranter of all times. Om du er veldig sulten kan jeg anbefale "Steak Frites". Da får du servert en stor og saftig biff med hvitløkssmør over, sammen med verdens beste salat. Ellers er laksen deres den beste jeg har smakt noensinne! Den blir servert med blåpoteter og diverse godsaker. En av mine favoritter. Adresse: 54 Prince St.
 • The Butcher's Daughter som serverer organisk og vegetarisk mat har blitt min soleklare favoritt. Jeg har lagt min elsk på Smashed Avocado Toast, men de har mye annet godt å by på også. Til drikke kan du få både hvetegress shot, smoothies i ulike varianter, ferskpresset juice og te. Alt for enhver smak! Adresse: 19 Kenmare St.
 • Maten på Obikà Mozzarella Barer fantastisk god, og lokalet er "breathtaking" om jeg kan si det slik. Det er stort, lyst og åpent med trær inne som gir deg en følelse av at du sitter ute. Taket er av gjennomsiktig glass, og på dagtid skinner solen gjennom og lyser opp hele lokalet. For ikke å glemme fuglekvitringen! Det er så koselig. Om du er på 5th ave og trenger et lite pust i bakken, er dette et perfekt sted å fylle på med energi. "Tonna salad" er forresten veldig god om du liker tunfisk! Adresse: 590 Madison Ave (mellom 57th og 56th st.)

Shopping:

 • SoHo er mitt favorittsted å shoppe, og her finner du alle kjedebutikkene samt Bloomingdale's og andre sjarmerende butikker. Både Victoria's Secret, PINK, Sephora, Zara, Mango, H&M og TopShop ligger plassert nedover Broadway en etter en. Om du beveger deg litt ut i den ene sidegaten som heter Prince Street kan du gjøre en hel del vintage kupp på blant annet "A Second Chance" eller "What goes around comes around".
 • Om du er like forelsket i Victoria's Secret som meg, bare må du sjekke ut flagship-butikken deres på 1328 Broadway, New York, NY 10001. Forbered deg på 3 etasjer med glitter og stas! For ikke å glemme de fantastiske storskjermene hvor man kan stanse å nyte synet fra moteshowene deres.
 • 5th Avenue må man selvfølgelig også oppleve. Utenom kjedebutikkene finner du også en del dyrere butikker som for eksempel YSL, Chanel, Mui Mui, Louis Vuitton, Dior, Michael Kors, Tiffany's og så videre. Listen er evig lang! Om du starter ved enden av Central Park ved Apple Store og går nedover 5th Ave får du med deg det meste. Her ligger forresten også Nike Town vegg i vegg med Tiffany's.

Stylista-blogger Cathinthecity:

Aktiviteter:

 • Jeg prøver alltid å få med meg et comedy show når jeg er i byen. The Comic Strip Live som du finner på Upper East Side er helt klart stedet å dra! Her ble blant annet kjente komikere som Jerry Seinfeld og Chris Rock oppdaget. Det er kjempegøy!
 • Du burde helt klart ta turen innom et av de mange museene i storbyen.  Hvis du liker moderne og utradisjonell kunst kan MoMa være noe for deg. Hos The American Museum of Natural History kan du se ekte fossiler fra dinosaurer og mye annet fantastisk fra dyreverdenen. The Met og Guggenheim er også verdt å sjekke ut!
 • Det er emosjonelt å besøke Ground Zero, men jeg anbefaler å gjøre det. Her kan du få guidet tur rundt området og lære mer om hva som skjedde på den forferdelige dagen.

Restauranter:

 • Mikado Sushi er ikke et fancy sted, men de har den beste sushien i hele verden! Da jeg bodde i New York sposte jeg ofte bade frokost, lunsj og middag her. Maten er dødsbillig (vi snakker 4 dollar for en maki) og det er en avslappet stemming. Hvis du vil på et mer trendy sushisted kan jeg anbefale Samba Sushi i Greenwich Village, men det er ingenting som slår Mikado for meg. Adresse: 525 6th Avenue.
 • TAO har blitt populært hos norske turister i New York – med god grunn! Det er et utrolig kult sted med himmelsk mat, og min favoritt på menyen er Orange Crispy Chicken. Dette er stedet å dra om dere er en jentegjeng som skal ut på byen, eller hvis du bare vil ha en fancy middag. Adresse: 2 E 58th St.
 • Den beste pizzaen i byen får du hos Lombardi. Den historiske pizzerian har blitt en en turistattraksjon, og smaker helt fantastisk. Adresse: 32 Spring Street.

Shopping:

 • Glad i å shoppe vintage? Ikke gå glipp av Brooklyn Flea, loppemarkedet ligger rett ved elven og har åpent hver helg. Deretter kan du ta L-banen videre til Williamsburg, og så befinner du deg plutselig midt i et vintage mekka. Atmosfæren er helt magisk, og mye roligere enn på Manhattan. Beacon’s Closet (88 n 11th street) er et must!
 • The Meatpacking Distict er stedet for deg som liker high end-butikker som Moschino, DvF og Alexander McQueen. Det kan være litt stivt og dyrt, men det er uansett gøy å sjekke ut alle de stilsikre menneskene som henger i området. Jeg har sett flere kjendiser her!
 • Hvis du vil komme deg litt unna turistfellene, og shoppe som en “ekte New Yorker” bør du droppe 5th Avenue og heller rusle ned Madison Avenue. Den ligger rett ved siden av, med luksuriøse butikker på rekke og rad. Her finner du også Barney’s, som er en favoritt hos meg!

 

Costume.no:

Hege Aurelie Badendyck sine beste reisetips


FØLG @STYLISTANO PÅ FACEBOOK OG INSTAGRAM!

VI ER OGSÅ PÅ SNAPCHAT; STYLISTANO 

NYHETSBREV