sparetips
© Eirin Kristiansen

De beste sparetipsene

Litt slunken bankkonto etter jul? Start sparingen i dag!

31. desember 2017 av Eirin Kristiansen

Vi vil bli flinkere til å spare i år. Og du trenger ikke gjøre så enorme grep hvis du allerede har et relativt normalt forbruk. Trenger du enda en ny sort genser selv om den er på salg? Må du kjøpe 5 latte hver eneste uke? Må du kjøpe lunsj ute? Og hvor mye koster egentlig en 200grams sjokoladeplate? 

Små summer kan plutselig bli ganske store i løpet av 12 måneder. Hvis du blir litt flinkere til å spare blir kanskje veskedrømmen, ferieturen, leiligheten, den perfekte lampa, eller bufferkontoen virkelig i 2018. 

Her er Eirins beste sparetips:

SLIK SPARER DU ENKELT PENGER

1. Bestill et ekstra bankkort som du døper til ditt eget "matkort". Overfør et fast beløp i måneden!

2. Prøv å holde den store handleturen til én gang i uken, ved å planlegge måltier og handlelisten på forhånd.

3. Bli Trumf-medlem, Coop-medlem og benytt deg av Rema 1000 sin nye «Æ» app hvor du får 10% rabatt på dine mest kjøpte varer, samt 10% rabatt på frukt og grønt alltid. Dette er jo helt genialt! Du registrerer bakkortet ditt, så registreres de mest kjøpte varene og rabattene automatisk (ikke annonse). Følg også med når Trumf har trippel-trumf, og sjekk ut de ukentlige tilbudene for Coop medlemmer. En krone her, en krone der!

4. Om du sparer 25 000 i året på BSU konto, får du 5000 i skattefradag + ekstremt gode renter. Jeg brukte ikke pengene fra BSU konto når jeg kjøpte leilighet bevisst, fordi dette er den beste sparekontoen du kan ha. Pengene vokser fort, og du kan spare her helt frem til du er 33 år!

5. Spar et fast beløp til bufferkontoen din hver måned. Ordne til et (realistisk) fast trekk i banken!

8 sunne og skjønne nyttårsforsetter ser du på Costume.no!

6. Selg noe av det du har før du kjøper deg noe nytt. Det finnes både apper og nettsider du kan bruke til dette! Finn, Tictail, LetGo.. Eller du kan arrangere byttekvelder med venninner! Alle tar med seg noen ting de vil kvitte seg med, så bytter man istedenfor. Gjør det til en koselig jentekveld! ?

7. Ikke shoppe på impuls. Skriv en ønskeliste istedenfor, og unn deg det du virkelig har ønsket deg når du først har nådd et sparemål. Sett deg gjerne ned med penn og papir, og skriv ned flere småmål gjennom året med en tilhørende premie som står på ønskelisten! Da vil det føles mye bedre når du har gjort deg ‘fortjent’ til noe! Det skal være morsomt å spare. Akkurat som med kosthold, man sprekker fort om man eliminerer lørdagskosen, haha!

8. Ta med deg kaffe og lunsj hjemmefra på jobb eller skole, istedenfor å kjøpe det på farten. Pengesluker til tusen, selv om det frister! I know..

Nyttårsforsettene du aldri holder! 

9. Last ned tilbuds-appen i appstore. Her får du oversikt over tilbud i alle de ulike matvarebutikkene. Om du har mulighet, kjøp større mengder og frys ned – men ikke glem at du har mat i fryseren før du drar på ukeshandel igjen. Husk også at du kan fryse ned middagsrester å tine dem igjen!

10. Neste gang du vurderer bilkjøp, vurder om du skal gå for elektrisk! Jeg gikk fra pengesluker av en dieselbil til elektrisk i fjor, og det er seriøst den beste avgjørelsen jeg noen gang kunne tatt. Jeg er storfornøyd, og sparer miljøet gjør man også! Det er deilig å plugge bilen i laderen når jeg kommer hjem på ettermidagen istedenfor å bruke rundt tusen kroner på drivstoff. Man kan kjøre forbi køen i kollektivfeltet (haha, føler jeg har gjort noe ulovlig hver gang),slippe dyre bompenger, parkere to timer gratis på offentlige parkeringer, og har ikke minst billig årsavgift for å nevne noen fordeler.. Hepp hepp!

FØLG @STYLISTANO PÅ FACEBOOK OG INSTAGRAM!

NYHETSBREV