© svea

Dette må du tenke på når du kjøper sesongens jakke

Vi har tatt en prat med style director i Svea, John-John Wallamansson for noen tips til hvordan du skal velge den riktige jakken denne sesongen.

7. november 2017 av Julie Marlen Engel Jenssen Leirvåg

Vi har siklet på alle jakkene i høstens kolleksjon fra Svea. De er ikke bare kule, men også varme og praktiske for den norske høsten og vinteren. Høstkolleksjonen er preget av spreke farger og fargekombinasjoner.

Når vi lager kolleksjonene våre har vi det gøy, og det gjenspeiles i dem, sier Wallamansson.

SESONGENS JAKKETRENDER

Rosa, burgunder og gul er farger som går igjen i kolleksjonen. Og boblejakken er tilbake for fullt.


– Farger er viktig denne sesongen. Sesongens it-jakke er fargesterk, kul og har attityde. Mine personlige favoritter fra kolleksjonen er den stripete Marble-jakken, den rosa boblejakken Lykke, eller den gule og marineblå Kolinka.

Å finne den perfekte høst/vinterjakken er ikke alltid like enkelt. Man må finne en jakke man liker og i en prisklasse som passer deg, men det er et par andre ting du bør tenke på også.

– Det er viktig at man tenker på passformen og kjøper riktig størrelse. Den må passe. Hvis den er for stor eller for liten til deg, vil den ikke varme deg så godt som den egentlig skal. Og så er det viktig at du velger en jakke som du elsker og kjenner deg fin i, sier Wallamansson. 

PERFEKTE JAKKER TIL NORSK VINTER

Det norske klimaet i vinterhalvåret krevet sitt og du bør velge en jakke som tåler litt.

– Jeg ville valgt Sveas modeller Patsy eller Kolinka. Begge modellene er det litt lengde på, som passer perfekt for det norske klimaet, men fortsatt ser kule ut.

For at jakken skal holde seg fin lengst mulig, er det noen ting du bør gjøre.

– Det er viktig å lese vaske- og tørkeanvisningene i jakken nøye. Har du vært ute i vått vær må jakken få tørke ordentlig. Og når sesongen er slutt er det viktig å la den henge til neste sesong. 

NYHETSBREV