© FOTO: Guri Heli og Anniken Jørgensen

Høstmote 2016: De viktigste trendene

Fem nøkkeltrender i høst

15. oktober 2016 av Ida Ørsal Angvik

Aldri før har høsttrendene vært så lekne og varierte som i år: bomberjakker med broderi og fargede striper, pliserte skjørt i skinnende materialer og dyriske sko i slangeskinn og leopardmønster. I høst kan vi leke oss med moten og finne de trendene som beskriver oss best. 

Vi har laget en liten guide over høstmoten 2016 og de fem viktigste trendene. 

 

Øredobber // Metallisk skinnsjakke // Brodert bomberjakke // Glittertopp med lange ermer // Veske // Glittertopp med korte ermer // Sko

1. La det skinne: De metalliske materialene skiller seg ut og skaper liv i et ellers så enkelt antrekk. Fløyel er et av de heteste stoffene akkurat nå og er å finne i butikker som Zara, H&M og Mango. Gjør som Stylistabloggeren Anniken Jørgensen og kjør en hel dress i fløyel eller invester i en kul bomberjakke med broderi og stripete krager, i gull eller sølv. 

Brun metallisk // Rosa // Burgunderrød // Sort tyll

 

2. Plissé: 

Om man leter etter kopier fra catwalken er det Zara man burde ta turen til. Her kan man finne klær inspirert av de største motehusene som Gucci, Chloé og Isabel Marant, bare til en mye billigere penge. Zara har et stort utvalg av plisserte skjørt i skinn, burgunderrød og selvfølgelig, metallisk, som kan gjøre overgangen til høsten både feminin og stilig. Nå mot høsten blir skjørtene litt lengre og går av i knelenge, noe som er perfekt mot kaldere dager. Kombiner med høye skoletter og en strømpebukse, eller kjør en mer utradisjonell stil med et par herreinspirerte lakksko. 

Ringer // Body // Sko // Jeans // Topp // Jakke // Veske

 

3. Dyrisk: 

Dette er en trend som sakte, men sikkert er i ferd med å innta butikkene. Skoletter i slangeskinn og tigermønster er og se på de største motebloggerne og setter et edgy statement til ethvert antrekk. Her finner man mange varianter, fra ballerinasko til maskuline snøresko. Mønstrene er også å finne på plagg som jakker, skjørt og skjorter. Leopardmønsteret er det mest trendy mønsteret i høst og sammen med favorittjeansen blir det en sikker vinner. 

Høstens IT-øredobber

Grå // Hvit // Rød 

4. Hettegenser

 Ja, du leste riktig. En stor trend denne høsten er hettegenseren, som mange av oss forbinder med søndager på sofaen. Vår moteblogger Guri Heli viste under Oslo Runway hvordan den kan styles og vi lar oss inspirere. Hæler, sneakers, jeans, skjørt eller kåper, den ser ut til å gå til det meste. I butikkene finner vi flere nyskapende design av den tradisjonelle hettegenseren i sateng, silke og trompetermer som gjør den litt mer spennende. 

Sekk // Kulotter // Genser med burgunderrøde striper // Glittergenser // Sneakers // Ringer // Skjerf // Kåpe // Øredobber // Plisséskjørt 


5. Rosa og burgunder:

 Den plommerøde fargen ser ut til å være en høsttrend som er kommet for å bli, men i år er også rosa en av de heteste fargene. Fargene er begge lett å kombinere med blått, sort og hvitt, men er også veldig fin med hverandre. 


Costume.no:

Disse skoene bør du ha i garderoben i høst


FØLG STYLISTANO PÅ FACEBOOK OG INSTAGRAM!
VI ER OGSÅ PÅ SNAPCHAT: STYLISTANO

 

Seneste

NYHETSBREV

Mer spennende innhold