Mine New York-tips

Mine New York-tips

16. september 2013 av Ulrikke Lund

Hei! Velkommen til min personlige spalte på Stylista. Send meg gjerne en mail om du har innspill eller forslag til temaer jeg kan ta for meg her fremover.

Jeg elsker New York!

Norske gutter burde dra til N.Y. Det ville gjort livet for oss jenter her hjemme mye lettere. Menn der behandler kvinner på en helt annen måte, med en annen innstilling og høflighet. Det kunne mange her hjemme dratt nytte av, da norske menn kan være både gjerrige og arrogante, som en av mine lesere en gang kommenterte. Det er ok å være 50/50 i et land, selfølgelig, men i mine øyne skal en jente alltid bli behandlet som en jente. Det kan bli litt mye, men man trenger såvidt å løfte en finger. De åpner dører, kan samtale på en ordentlig måte, de spanderer alltid, og du vil ikke oppleve å gå ut en kveld og kjenne en hånd på stumpen din for å si det sånn. De kan reglene for hvordan en kvinne vil behandles.

Du møter mange gentlemen gjennom en dag; som for eksempel Mister Big i SATC, ikke nødvendigvis like gamle, men med samme attitude. Enkelt og greit. Mangfoldet av mennesker gjør det også til et interessant sted å være. Du kan snakke reising med lederen av American Express, snakke fashion med en modell fra Frankrike, eller diskutere amerikansk kultur med en random Meatpacking Ditsrict-skikkelse. I love that! Du vet aldri hva neste dag bringer, så lev med det. Ikke planlegg ting du MÅ gjøre. Møt New Yorkers and go with the flow. Da finner du de beste restaurantene, butikkene, klubbene, stedene. Empire State Building og Times Square er fint, men det finnes alltid alternativer med mindre stress og turister.


Om du vil ha noen tips:

- Ta med gode sko i vesken. Det er så mye å gå og se på, og et gatehjørne bringer deg videre til noe annet spennende!

- Yellow cabs er en flott ting, men tar du de hele tiden går du glipp av mye. Her er det lov å pynte seg, så benytt anledningen mens du har den.

- Bestill Strawberry Wild Smootie på Jamba Juice, billig og frisk!

- Skoavdelingen i 8 etg. på Saks er noe alle jenter burde oppleve. Den har til og med sin egen zip code, så stor er den! Alle skoene er fantastiske, og merkene likeså. Skal du ha sko, ikke gå et annet sted. Steve Madden er et rimeligere alternativ.

- Snakk mye. Betjeningen i N.Y samtaler i butikkene, i stedet for å mase på deg. De gir masse gode tips, og det er en del av opplevelsen. Her har vi hjemme noe å lære :-)

- Bergdorf, Henri Bendel, Saks er noen av de beste og mest ekslusive stedene å handle på. Her finner du alle merkene, men regn med at et plagg koster fra 1000 til 70 000 kroner. Dropp gjerne 5th avenue (turister) og gå opp til Madison ved siden av. Her ligger de samme butikkene, men for de lokale. Vil du ha rimeligere mote, ikke dra hit, men til Soho. Her finner du en fantastisk blanding av billig og dyrt, som Grünerløkka ganger 80. Her må man gå mye så husk behagelige sko. To "must see"-butikker om du er en girly girl er Juicy Couture ved 5th Avenue og Victorias Secret sin flagship-butikk ved siden av Macy`s. De er store, søte, og fantastiske. Gå gjerne på Forever 21 ved siden av Macy`s, den er massiv, og utrolig billig. Really. Det var vel egentlig der jeg gjorde min shopping, Soho, Saks, 5th Avenue, Madison ave og ved Macy`s. 

God tur!

NYHETSBREV