© Lindex

Slik styler du antrekket til 17. mai

17. mai: Styling

12. mai 2017 av Julie Marlen Engel Jenssen Leirvåg

Nå er det ikke lenge til 17. mai og Kathrine Sørland viser deg hvordan du styler antrekket til den store dagen. 

 

 

 

Har du ikke bunad? – Ikke fortvil. Det finnes mange fine antrekk som er 17. mai verdig. Lindex har så mye fint inne nå at vi nesten skulle ønske at vi ikke hadde bunad...
Vi møtte Kathrine Sørland, som er  Fashion Adviser hos Lindex for å få de beste stylingtipsene til 17. mai. 

Det er 17. mai, Norges nasjonaldag og da bør man pynte seg. Vi skal jo feire! Det er mye fint å velge i og du må absolutt ikke ha kjole for å være pyntet. Men styr unna jeans, lårkort og de dypeste utringningene, sier Sørland. 

Kjoler: De fineste til 17. mai

Butikkene bugner av fine vårklær, men det kan være vanskelig å orientere seg. Og hva er fint nok til 17. mai? 

Det er mange fine matchende sett i butikkene nå. Lindex har flere, blant annet et turkist med vid bukse og lang topp i et florlett og litt shiny stoff. Det er så lekkert. Noen synes det er skummelt og litt mye med sett, da kan man velge å bruke bare en av delene og style det med en annen skjorte eller underdel. 

Topp 299,- //Bukse, 399,-


Og: JA! Du kan ha bukse på 17. mai. 

Jeans blir litt for casual for nasjonaldagen, men du kan ha vid bukse, smal bukse eller en litt mer formell dressbukse. Jumpsuit er og et godt alternativ til kjole. Style buksen med en topp, genser eller bluse. Her kan du gå for en bukse som er ensfarget eller mønstret og en av vårens største trender: bare skuldre, forteller Sørland. 

Du kan også ha skjørt på 17. mai. 

Det er mange knelange, 17. mai-vennlige skjørt i butikkene nå. Et rosa tyllskjørt med en hvit skjorte er helt perfekt. 

Selv om det har snødd denne uken og vi har gitt opp håpet på sol og 20 varmegrader på 17. mai, er det vårfarger som gjelder. 

Ruter, striper og prikker er lekkert og trendy. Og en rød kjole på 17. mai er jo helt riktig, spør du meg. Det samme er hvit. En hvit kjole eller hvitt skjørt er nydelig. Og blonder.

Sørland viser fram en rød chiffonkjole med korte ermer og plissert skjørt og en hvit bomberjakke i blondestoff. Mer 17. mai blir det ikke.Kjole, 499,-

Se flere kjoler her!

Jakke og strømpebukse 17. mai? 

 

Sjansen for at du må ha en jakke over 17. mai-antrekket er stor i Norge, men det trenger ikke ødelegge antrekket. Snarere tvert om. 

Ikke glem jakken. Den må passe til resten av antrekket og da går det bare ikke med boblejakke altså. Selv om du har kjole, kan du ha en litt røffere jakke uten at det ødelegger festantrekket. En kort bomberjakke er fint til kjole. For eksempel i lyst, imitert skinn. Og selv om jeans blir for casual, kan du gjerne ha en dongerijakke. I vår og sommer er denimjakken sterkt representert i trendbildet og gjerne med broderier og andre fine detaljer. 

En annen slager er kåper, forklarer Sørland. Gå for en klassisk, lys trench coat, eller en lett, grå variant. 

Kåpe, 699,-

Og hva med strømpebukse? Er det innafor? 

Jeg bruker ikke strømpebukse. Da fryser jeg heller litt. Men jeg har forståelse for at alle ikke ønsker det. Heldigvis finnes det mange hudfargede strømpebukser som ikke ser sånn "nylonhudfarget" ut. Du kan også ha tynne, sorte strømpebukser. I vår er nettingstrømper superhot. Du kan gå for et par lave nettingstrømper, eller lyse blondestrømper. De er fine å ha i skoene og behagelige, sier Sørland

17. mai blir ofte en lang dag. Og selv om Carrie Bradshaw kan løpe rundt i New York en hel dag i Christian Louboutins, så kan ikke vi det. 

Hvis du velger dine fineste høye hæler må du ha med en backup i vesken. Gode alternativer er sko med kilehæl, flate sandaler og ballerinasko. Men "crispy white" sneakers er også fint til festantrekket. 


Se de fineste skoene til 17. mai her!


Tilbehøret er også viktig. Spesielt vesken. 

Du skal sikkert ha med deg en del ting på 17. mai og da er det viktig at du har en veske med litt plass i. Da mener jeg ikke den digre, sorte jobbvesken, men en mellomting. En liten festclutch kan fort bli for liten. 

Øredobber, smykker, armbånd, belter, silkeskjerf og hatt kan pynte opp et, ellers enkelt, antrekk. Men du kan også gå for litt mer glitter hvis du ønsker det. 17. mai er jo en festdag. 


17. mai-antrekk i siste liten

 

Det begynner allerede å haste med å kjøpe antrekket, hvis du ikke har det klart. Det er bare 4 dager med åpne butikker igjen faktisk. Kathrine Sørland har noen gode tips til deg som er ute i siste liten:  


  • Ikke vær redd for at du ikke har bunad. Alle har ikke det.

  • Dra nå: Ikke utsett det til dagen før. Å handle under press er sjeldent smart og du kan ende opp med noe du egentlig aldri ville ha kjøpt.

  • Planlegg: Hva skal du gjøre 17. mai? Sjampisfrokost, barnetog, familiemiddag? Velg antrekk deretter.

  • Været: Sjekk værmeldingene og kle deg etter været. Så slipper du sandaler i plaskregn.

  • Komfort: 17. mai er en lang dag, så velg et antrekk som er behagelig og som du kan ha på hele dagen.

  • Ha på deg shaping-undertøy når du prøver klær. Da sitter klærne penere. kathrine sorland viser fram antrekk til 17. mai

kathrine sorland viser fram antrekk til 17. mai

kathrine sorland viser fram antrekk til 17. mai 

Fletter: Se de fineste 17. mai-flettene!

 

Alt til 17. mai!

 

Følg @Stylistano på Facebook og Instagram Vi er også på snapchat; stylistano

NYHETSBREV