Vinterskoene som gjør at du ikke sklir på isen

Vintersko for glattisen

17. februar 2017 av Julie Marlen Engel Jenssen Leirvåg

(inneholder annonselenker)

Nå er det skikkelig glatt ute og vi vil helst unngå å falle og slå oss halvt ihjel. Men hvilke vintersko skal man egentlig velge for å unngå å skli og falle på isen? 

Vintersko lages med mange forskjellige typer såler. Mange av oss tror at sko med mye og dypt mønster gjør at skoene er gode på glatt underlag. Men dette stemmer ikke. Det er materialet sålen er laget av som avgjør om den vil ha et godt grep eller skli på isen. 

Skosåler som er laget av mest gummi gir best grep på glatt føre, mens såler av plast gir dårligst grep. 


Gummi er naturlig mens plast er syntetisk. Når det er skikkelig kaldt ute blir plasten hardere og enda glattere. 

Derfor bør du se helt bort fra mønsteret under skosålen når du kjøper vintersko og heller fokusere på hva sålen er laget av. Jo mer gummi, jo bedre grep får du på isen. 

Og hvis du allerede har kjøpt skikkelig glatte vintersko kan du få en skomaker til å legge ny såle, eller investere i brodder – jepp, sånne som gamle damer har. 

Det finnes mange forskjellige typer brodder. Noen som du trekker over hele sålen og som har pigger under hele, og noen små praktiske som du bare kan ha over tuppen på skoen for å få litt bedre grep. De gir ikke like godt grep, men er litt mer praktiske og smette av og på når du skal inn steder. Brodder og gulv er selvfølgelig en svært dårlig kombo. 

Vi har funnet noen fine vintersko med gode såler som holder deg på beina i vinter og som samtidig er gode og varme. 

SKLISIKRE VINTERSKO

 

1. Sko fra Nude 2.498,- // 2. Sko fra Nude, 2.798,- // 3. Sko fra Blackstone, 1.559,- // 4. Sko fra Dr. Martens, 1.495,- // 5. Sko fra Ganni, 1.259,40,- //  


 

Følg @Stylistano på FACEBOOK og INSTAGRAM 
Vi er også på Snapchat - stylistano

Seneste

NYHETSBREV

Mer spennende innhold