© Bloggerne, Pinterest, REX, IKEA, Bohus

Slik organiserer du enkelt garderoben din

7 steg for en fresh garderobe.

11. september 2017 av Annette Haga

Du har kanskje vært klar for høsten en god stund og shoppet sesongens trendplagg - men gjenspeiler garderoben din det? Jeg kan selv være den første til å innrømme at garderoben min er litt av et rot. Ofte finner jeg ikke det jeg leter etter, fargekoordineringen jeg begynte med for noen måneder siden var et mislykket prosjekt, og jeg synes det er morsommere å bruke tid på andre ting enn å opprettholde et system. Men samtidig er jeg lei av å bruke unødvendig tid på å være frustrert i morgentimene, så nok er nok!

Det er på tide med en wardrobe-detox, og jeg har laget en syv-trinnsplan for å gjøre garderoben klar for høsten. Les videre for å få tips til smarte lagringsløsninger og praktisk organisering, slik at garderoben din kan gå fra kleskaos til Carrie Bradshaw-verdig.

Organiser sminken din: Slik gjør du det!

KVITT DEG MED DET DU IKKE BRUKER

Selve utgangspunktet for å få orden i garderoben er å gå gjennom alt du eier. Tøm ut alt innholdet, vurder hvert enkelt plagg og deretter start med å sortere i tre hauger; beholde, kaste og donere. Det kan være vanskelig å bestemme seg når det kommer til klær og tanken "men jeg kommer sikkert til å bruke dette en vakker dag..." er vel en gjenganger hos de fleste. Så still gjerne deg selv følgende spørsmål:

1. Passer dette plagget meg?

2. Har jeg brukt dette i løpet av det siste året? Når, og hvordan følte jeg meg?

3. Hvis det plagget hang i en butikk nå, ville jeg kjøpt det igjen?

Hvis svaret på noen av disse spørsmålene er "nei" ,da er det på tide å bli kvitte seg med det! Du kan donere det til en veldedighet, prøve å selge det eller gi det bort. Eventuelle ødelagte eller utslitte klær kan gå til en resirkulering.

LAGRING

Det kan være lurt å sortere klær etter sesong, slik at tunge vinterkåper slipper å ta plass i garderoben om sommeren. Pakk vekk vinterklærne, og oppbevar dem under sengen i fine bokser (eller flytt dem ned i kjelleren/opp på loftet). Dette vil frigjøre verdifull garderobeplass. Du kan også kjøpe noen dekorative bokser som samtidig kan fungere som et sidebord/coffee table!

HENGERE

Når du henger plaggene tilbake i garderoben bør du bruke tynne kleshengere for å spare plass. Ved å bruke matchende kleshengere vil garderoben se mer attraktiv ut, og hvis du liker fargede kleshengere kan du for eksempel bruke én farge på topper og en annen på kjoler. For å få en oversikt over hvilke plagg du faktisk bruker, kan du henge alle plaggene med kroken på hengeren vendt den ene veien i skapet. Etterhvert som du har brukt et plagg og henger det tilbake, kan du henge dem med kroken vendt motsatt vei. På slutten av sesongen kan du derfor enkelt se hvilke plagg du ikke har brukt i det hele tatt, og vurdere én gang til om dette er noe du vil beholde eller ikke.

ORGANISERING

Heng opp klærne dine på en måte som gjør det lett å finne dem! Du kan for eksempel gruppere hverdagsklær og penklær, ha alle baseplaggene dine samlet ett sted og trendy statement-plagg et annet sted. Dette vil gjøre det enklere for deg selv når du skal sette sammen antrekk om morgenen. Det blir enda mer praktisk (og ser finere ut) om du også sorterer etter farge. 

UTSTILLING

En ting det er viktig å huske på når det kommer til garderoben din er at hvis du ikke ser det, vil du heller ikke bruke det. Heng opp så mange plagg som mulig, men prøv å unngå å henge flere plagg på samme kleshenger. Hvis du har stabler av klær i skuffer eller på hyller bør du regelmessig sortere og flytte på rekkefølgen det ligger i (sånn at du minner deg selv på hva som ligger nederst). Du kan også henge opp tilbehøret ditt for å vise frem skjerf, belter og smykker. Her finnes det mange praktiske løsninger! 

SKO

Sko kan være et mareritt å få plass til, og alt for ofte ender de opp stappet steder som er vanskelig tilgjengelige. Hvis du har plass til det kan det være fint å bruke et hengende stativ, der du plasser én sko som peker mot deg og én vendt andre veien (slik at du ser både hæl og tå). Gjennomsiktige skoesker kan også være fint for å lagring av sko på bunnen av klesskapet.

1. Skostativ på hjul fra Butikkartikler (990,-) // 2. Hengende skohyhylle med fra IKEA (59,-) // 3. Skohylle fra IKEA (269,-)

GJØR DET HYGGELIG!

Trikset for å opprettholde interessen for garderoben din er å gjøre det så fint som mulig. Lyse farger og speil gjør at det ser mer åpent og attraktivt ut, og det blir enklere å se innholdet. Bruk gjerne en god romparfyme for å skape en innbydede atmosfære, eller heng opp noen inspirasjonsbilder som du liker.

1. Romspray fra Diptyque (524,-) // 2. Diffuser fra Voluspa (257,-)

Hverdagskjoler: Stylingtips

FØLG @STYLISTANO PÅ FACEBOOK OG INSTAGRAM

NYHETSBREV