Slik velger du riktig strømpebukse
© Emilie Tømmerberg, produsentene

Slik velger du riktig strømpebukse

Strømpebukse eller ikke strømpebukse? – Her får du svaret.

28. november 2017 av Kristine Bruerberg Karlsen

Det er ingen grunn til å pakke vekk alle kjoler og skjørt når luften blir kaldere og snøen legger seg på bakken. Bruk alle kjolene dine med en stor, deilig genser, et par boots og en god strømpebukse! Er vi de eneste som har stått i en butikk, sett på strømpebukser og til slutt gitt opp og gått ut derfra fordi vi er så forvirret? De fleste butikkene har heldigvis blitt flinke til å merke forskjellen på typene, slik at du med litt hjelp finner akkurat den du er på utkikk etter.

"DEN"


På de fleste strømpebukser finner du ordet DEN med et tall foran seg. Tallet indikerer tykkelsen på strømpebuksen, slik at du skal slippe å gjette deg fram til det på egen hånd. Jo høyere tallet er, jo tykkere er strømpene. For eksempel er 100 den tykkelsen du vil kjøpe når du snør ute, mens 20 den passer best til festkjolen. Og jo lavere tallet er, jo mer transparent er strømpebuksen. 

SLIK VELGER DU FARGE PÅ STRØMPEBUKSEN

Selv om hudfarget strømpebukse høres ut som tidenes idé, skal det godtgjøres å finne fargen som gjør at det ikke ser ut som du har Barbies føtter på din kropp. De fleste merkene har rett og slett ikke nok fargealternativer til at alle vil kunne finne en som passer perfekt, og det er ikke verdt å bruke mye tid og penger på å finne den. Vi vil råde deg til å gå for svart (eller en annen kul farge) uansett hva du skal. Svart finnes i både shiny, semi shine og matt, men er du usikker - gå for matt. Den slår an uansett; med shiny eller semi-shine vil leggene dine fort se kraftigere ut, og strømpebuksa vil se billig ut i sterkt lys eller blitz.

STØRRELSE

Ingenting er mer slitsomt og irriterende enn en strømpebukse som ruller nedover magen eller som havner nedpå lårene utover kvelden. Tipset for å unngå dette, er å kjøpe strømpebuksa i samme størrelse som du bruker i bukser. Enkelt og greit. Dette gjelder også de populære hold in-variantene. Hold in-strømpebukser kommer forresten også i forskjellig DEN, og finnes enten i light, medium eller firm effekt, avhengig av hva du er komfortabel med. 

TIPS TIL KJØP AV STRØMPEBUKSE

Et annet irriterende fenomen er når strømpebuksa revner i det du skal ta den på deg; i hvert fall hvis den var helt ny og kjøpt til en spesiell anledning. For å unngå dette kan du brette strømpebena opp armen din, slik at du forsiktig strekker den ut. Pass deretter på at du ikke drar i den med neglene når du tar den på deg. Hvis uhellet først er ute og du ikke har anledning til å skifte, kan du stoppe at strømpene revner enda mer med en blank neglelakk. De fleste er dessuten enige i at dyrere er best når det kommer til strømpebukser. Kvalitet koster, men strømpene vil altså holde lenger.

Og det beste tipset vi har, er å alltid ha en i reserve i veska når du skal noe. Det er så kjipt å få kvelden ødelagt på grunn av en teit strømpebukse. 

 

Følg @Stylistano på Facebook og Instagram!

Mer om strømpiser på Costume.no: 

Disse merkene må du teste!

Unngå disse på fest!

Seneste

NYHETSBREV

Mer spennende innhold