© Emojipedia

10 emojis du aldri får bruk for

Emojis du aldri bruker

7. april 2016 av Kristine Bruerberg Karlsen

Emojier, emoticons, smiley eller hva enn det er du kaller dem - du har garantert brukt en eller ti hvis du har vært i nærheten av mobilen din de siste timene. Snart blir vi kanskje gående rundt med små lapper i post-it-størrelse med bilder av ansikter på, slik at vi til enhver tid kan uttrykke akkurat hva vi mener der og da. I mellomtiden har vi noen forslag til emojigrupper som er både unødvendige, morsomme og rare. Ta en titt!

Les også: 10 emojis du garantert har misforstått

 

1. En hel haug asiatiske symboler

Altså, vi har forståelse for at emojiene er produsert, designet og laget i Asia, men vi er usikre på om vi i det hele tatt hadde tatt med kjøttboller, grandis, elg, Mariusgenseren og vafler hvis vi skulle laget en lignende samling selv. I hvilken sammenheng mener produsentene at vi skal få bruk for asiatiske dødsmasker, dukker, japansk dessert eller en mahjongbrikke? 

2. Fire postkasser

Vi er usikre på om vi noen gang har brukt en postkasse i en melding, men vi er helt sikre på at vi ikke trenger fire forskjellige. Vi ser ulikhetene - ikke post, åpen luke uten post, fått post, åpen luke med post - men vi håper og tror at mottakeren av en melding med en postkasse-emoji skjønner at meldingen omhandler et eller annet som har med post å gjøre. Den som har designet dette er tydeligvis en pirker.

3. Verdens styggeste klær

Personen som fikk i oppdrag å designe emoji-klærne må være en mann i 40-årene uten noe som helst form for stilsans. En veske-emoji kan vi fort finne på å bruke, men når det ser ut som den kommer fra en kolleksjon fra midten av 40-tallet blir det ikke like glamorøst som vi i utgangsunktet hadde håpet på. 

4. Sure emojier

Når vi sammenligner sure vs. glade emojier på denne listen, ser vi at det er 18 glade emojier og 25 sure. Hva er greia? Går ikke produsentene ut ifra at vi er mer glade enn vi er sure? Kanskje vi ikke er det, men vi føler vi trenger flere fjes for et godt humør (fordi det er flere stadier av det, enkelt og greit) enn for et dårlig humør.

5. Tre låser

Her gjeldet det samme prinsippet som med postkassene. Hvis du i det hele tatt skal bruke en lås-emoji i en melding, så trenger du virkelig ikke tre forskjellige å velge i. Kanskje en åpen lås og en lukket lås, men at en nøkkel også passer inn et sted blir nesten for åpenbart. 

6. Rare aktiviteter

Emoji-biblioteket hadde blitt tidenes særeste roman. Vi tror sjangeren(e) ville vært alt fra sci-fi, krim og eventyr før boka avsluttes med en hel haug toalettsymboler. Krystallkulen kan vi kanskje forstå at har en plass, men et teleskop har vi vanskeligheter med å se for oss passer inn i en seting. Ingen av disse er i hvertfall på vår "nylige"-liste.

7. Mann med ....

Vi innrømmer lett at vi har brukt et par av disse på spøk til venninner ved ulike anledninger. Men nå har vi begynt å stusse over hvorfor det bare er menn? Og hvorfor er de så gule? 

8. Katter

Vi har rundt 40 forskjellige ansikts-emojier som hver og en utrykker hvert sitt humør. Hvem var det som tenkte: "hmmm. Det er ikke nok. Vi må ha flere katter!" ? Hva med alle hundeelskerne? Det finnes bare tre forskjellige hunder, men ingen av dem uttrykker noe som helst annet enn hund. Diskriminering altså...

9. Nord-Korea

Denne lo vi godt av. Er det ett land vi aldri kan skryte av at vi besøker, så er det vel kanskje Nord-Korea. Vi tviler på at noen i det landet har så mye som sett en iPhone eller en emoji.

10. CD-plate

Ok, denne er vel ikke helt unødvendig, men heller litt morsom. Skulle du skrevet en novelle om 90-tallets store sjarm, hadde en CD-emoji vært på sin plass. Men i mellomtiden er den bare komisk. Men bra at det er en i sølv og en i gull da. 


 

Les også: 10 problemer jenter med tykt hår har

Les også: Slik får du øyenbryn á la Cara Delevingne

Les på Costume.no: 8 situasjoner alle bruder frykter

Følg @Stylistano på Facebook og Instagram!

Pssst! Vi er på Snapchat også - stylistano :)


 

NYHETSBREV