© Emojipedia

10 emojis du garantert har misforstått

10 misforståtte emojis

23. august 2016 av Annette Haga

Emojis er for mange blitt en like stor del av skriftspråket som konsonanter og vokaler, og er med på å gi den digitale kommunikasjon en ny dimensjon. Noen av ikonene representerer følelser og situasjoner vi ikke tar oss bryet med å beskrive med ord, og gjør det enklere for mottakeren å oppfatte hvilket humør man er i. De fleste emojis er relativt selvforklarende, men så er det andre vi ikke helt klarer å forstå oss på. Vi har sjekket ut Emojipedia for å finne ut hva noen av de mest krypiske emoji-ikonene betyr.
VET DU BETYDNINGEN AV DISSE?

1. SKUFFET, MEN LETTET. Er følelsene dine litt motstridende? Denne smileyen er nemlig ikke lei seg, men lettet. Og skuffet. På samme tid. Som om du har hatt eksamen og fått en dårlig karakter (noe du naturligvis blir skuffet over), men samtidig føler du deg lettet fordi det er overstått. Noe sånt?

2. FISKEKAKE. Denne ble du kanskje litt overrasket over? Vi også, ettersom fiskekake ikke stod på listen over hva denne ruglete formen med rosa innhold skulle forestille. Men det er det altså, mer nøyaktig en japansk rett, kalt for Narutomaki. 

3. SVETTEDRÅPER. Hvem har vel ikke benyttet seg av denne emojien på en regntung dag, eller i sammenheng med at man plasker i et basseng? Men det viser seg å være svettedråper. Viktig å huske på til neste gang du vil formidle hvor svett du er!

4. SØVNIG. At dette skal være en søvnig smiley er ikke så lett å gjette seg til. Den ser da mest av alt bare trist ut. Men det gir kanskje mening i form av at dråpen antagelig skal forestille litt sikkel? Da vet vi det!

5. MATCHA-TE. Varm ertesuppe? Nei.. Dette er japansk matcha-te i en liten kopp uten håndtak. Flere av emoji-tegnene er typisk japanske, og derfor finnes det for eksempel ikke noe ikon for ost eller påskeegg. 

6. TRIUMFERENDE. Her ville vi tippet på sint, frustrert eller skuffet - men neida, dette er visstnok Triumfens ansikt. Triumf! At vi ikke klarte å gjette det....

7. BLODGIVNING. Denne er ikke så hardcore som den først ser ut til (om du får assosiasjoner til sprøytemisbruk eller avhengighet). Den symboliserer blodgivning, så finn frem denne dersom du donerer blod!

8. BENTO BOX. Dersom du er glad i japansk mat har du sikkert vært borti en Bento Box før (men det er ikke så lett å se før ikonet blir blåst opp i størrelse). Dette er altså en kombinasjon av ris, kjøtt og grønnsaker pakket i en lunsjboks.

9. HOCHO-KNIV. Dette skal ikke symbolisere et mordvåpen, men en sylskarp kjøkkenkniv som stammer fra Samurai-sverdet. Den er, som du kanskje kunne gjettet deg til, også japansk.

10. NYBEGYNNER. Visste du at i Japan må man kjøre rundt med dette skiltet (kalt Shoshinsha Mark) i ett år etter at man har tatt førerkortet? På den måten kan bilistene rundt deg se at du er nybegynner i trafikken (man er tross alt ikke en god sjåfør selv om man har bestått førerprøven). Smart!


FØLG @STYLISTANO PÅ FACEBOOK OG INSTAGRAM!

Psst! Vi er på Snapchat også - Stylistano :)

NYHETSBREV