© Annijor

10 løgner om livet du ikke må tro på

10 løgner du ikke må tro på

4. juli 2017 av Annette Haga

Artikkelen er inspirert av Kluber

Det er ofte slik at dersom man hører noe mange nok ganger, ender man opp med å tro at det er sant. Men det trenger ikke nødvendigvis å stemme. 

Det finnes mange forestillinger om livet, og påstander om hvordan man bør leve det (gjerne negativt ladet), så det er på tide å rydde opp i noen av disse løgnene.

Løgn #1: Alene = ensom

Det er på ingen måte sant at det å være alene henger sammen med ensomhet, og motsatt. Følelsen av ensomhet kan derimot kjennes mye sterkere dersom du er i feil forhold. Hvis ting ikke føles riktig for deg bør du ta en pause, og tilbringe tid med den personen som er viktigst i livet ditt - nemlig deg selv. Nyt frihetsfølelsen av å vite at du ikke er avhengig av en kjæreste for å være lykkelig. 

Løgn #2: Du blir lykkelig av å ha alt du ønsker deg

Vi mennesker trenger å ha noe å strekke oss etter - men det å være lykkelig innebærer ikke at du har alt du drømmer om. Det betyr at du er takknemlig for det du faktisk har. Lykken er ikke et endepunkt - men vises gjennom mange, små glimt gjennom livet. Det er lett å ta de små tingene i hverdagen for gitt, så det er en god idé å jevnlig reflektere over alt det du faktisk

allerede

er i besittelse av. Helsen din, familie og venner, en jobb å gå til, en varm seng å sove i - lag gjerne en liste! Det er ikke slik at jo mer du har, jo lykkeligere blir du.

Løgn #3: Du kan fake det...

Det verste du kan gjøre mot deg selv, og andre, er å være uærlig med følelsene dine. Du skal kjenne på kjærligheten før du sier at du elsker noen, føle takknemligheten før du takker og kjenne på angeren når du ber om tilgivelse. Livet er ikke en film - så ikke vær en skuespiller.

LØGN #4: DU ER EKSTRAORDINÆR

Ikke misforstå - det finnes naturligvis ingen andre akkurat som deg på planeten - men vi mennesker er i bunn og grunn ganske like. Du bør ikke ta for gitt at drømmejobben kommer til å lande i fanget ditt av seg selv, eller ha urealistiske forventninger om at livet ditt kommer til å bli helt ekstraordinært og fantastisk hele tiden. De fleste av oss er ganske ordinære; og det er fort gjort å bli skuffet dersom du har skyhøye ambisjoner og dårlig tålmodighet. Dersom det skjer bedre ting i livet enn hva du hadde forventet blir du glad. Hvis virkeligheten viser seg å ikke innfri forventningene skjer det motsatte. Det betyr på ingen måte at du ikke bør sette deg høye mål og jobbe for å oppnå dem - men innse at du er et vanlig menneske med lite erfaring (foreløpig). Du kan oppnå stor suksess ved å jobbe hardt over lang tid, men ikke grav deg ned dersom ting ikke blir 100% som planlagt. 

Løgn #5: Smerte er noe du kan se

Du bør aldri undervurdere den smerten andre mennesker kan gå rundt og føle. Vi har alle våre utfordringer, men noe mennesker er flinkere til å skjule det enn andre. Du vet aldri hva som foregår bak lukkede dører! Ikke vær så rask til å dømme andre, det er bare unødvendig bruk av tid og energi.

Løgn #6: Det er meningen at du skal leve på en viss måte

Kanskje du føler at du ikke helt passer inn i den "malen" samfunnet har lagt opp til? Det er i bunn og grunn våre egne tanker og ønsker om å imøtekomme andres forventninger som kan ødelegge for oss. Du har selv friheten til å velge hvordan du vil respondere på de tingene som skjer i livet ditt, og du må bør unngå å fokusere på hvordan livet ditt "bør" være. Gjør det som føles riktig for deg, ta tak i å forandre på det du ønsker skal være annerledes, og følg magefølelsen din.

LØGN #7: "Gjør det i morgen"

Dette er kanskje en av de løgnene vi forteller oss selv oftest. Selv om vi vet at det ikke er sant... Problemet er at du alltid tror at du har bedre tid enn hva du faktisk har. Men det er ingen som vet hva fremtiden bringer, så start hver dag med å utføre de oppgavene du gruer deg mest til. Da får du det unnagjort, og det føles bedre for samvittigheten. 

LØGN #8: Det er galt å være selvsentrert

Noen ganger er det sunt å være egoistisk. Ikke si ja til alle forespørsler, og dropp å unnskylde deg for alt hele tiden. Det er ditt liv, dine følelser og dine valg! Så gjør det som føles best for deg, og ikke bry deg om hva andre tenker om valgene dine. 

Løgn #9: Vanskelige tider er unødvendig

Det er sånn at ting må gå galt noen ganger, for at du kan få det til riktig senere. Alle erfaringer er med på å forme deg som menneske, og lærer deg å ta bedre avgjørelser. Noen ganger må du la mennesker forsvinne ut av livet ditt, slik at nye mennesker kan slippe inn. Det gjør vondt å føle seg nedstemt, men da setter du mer pris på følelsen av glede. Verden er ikke rettferdig og noen mennesker må gjennom flere vanskelige utfordringer enn andre - men disse opplevelsene gjør deg sterkere.

LØGN #10: Du er for gammel til å...

Nei! Du blir aldri for gammel til å gå etter det du vil ha. Nelson Mandela var 76 år da han ble president, og Leonardo Da Vinci var 51 da han malte Mona Lisa. Det finnes utallige flere eksempler - så du må ikke gi opp drømmene dine kun fordi du tror det er "for sent". 


 

Følg @Stylistano på Facebook og Instagram!
Vi er også på snapchat; stylistano

 

Seneste

NYHETSBREV

Mer spennende innhold